04/06/2017 Skievelat Prize

Skievelat is Brussels van het zuiverste ras! Deze prachtige volkstaal is bijna verdwenen ondanks de wil van velen ze verder te doen leven.
“Brussels pour les nuls” moet nog verschijnen. Er zouden heel wat verbuigingen en woordspelingen met “Skieve” (scheve) in voorkomen. Zoals de voorzitter tijdens zijn wel gesmaakte speech liet opmerken kan men met skieve vele woorden samenstellen skieven architek, skieve lavabo, skieve smoel, skieven tich, skieve kadei, mits een beetje Brusselse beeldspraak slaagt men erin zijn cultuur een flinke stap vooruit te helpen.
We wijken af, het is de wedstrijd gesponsord door de Skievelat die nu aan de orde is. Al vroeg ‘s morgens kwamen de mannen van de Skievelat aandraven met een vrachtwagen vol met materiaal voor het opstellen van een bar aan de 18de hole. Het was inderdaad na een onderdompeling in het golfspel dat we na de 18de hole een glas bubbles kregen en voor wie het niet zo op bubbles had begrepen was er frisdrank of een andere dorstlessende drank.
Zoals gewoonlijk werd gestart met een mooi zonnetje in een frisse lucht. De wedstrijd ging goed vooruit, zeker in de voormiddag! Later werd er enige vertraging vastgesteld.
Nelly had weer haar handen vol met het inbrengen van de scores en werd zoals altijd met veel ernst en goodwill uitgevoerd.
Tegen 19u ging de prijsuitreiking van start. Deze begon met het eren van de Steenpoelse petanque ploeg en werd bedacht met de toepasselijke naam “Steenboel”. Etienne Bosmans de Captain van de ploeg werd vereeuwigd samen met de voorzitter en de gewonnen trofee zal in de stoefferskast te pronken worden gezet. Na dit intermezzo ving Michel aan met een Brusselse speech. Blijkbaar heeft hij enig talent want mede dankzij het opzoekwerk heeft hij menige toehoorder een sprankeltje cultuur bijgebracht.
Olivier, manager van de brasserie “Skievelat”, vertegenwoordigde zijn collega’s, gaf de prijzen en omarmde liefdevol alle vrouwtjes maar ook de mannekens.
Wat opgevallen is tijdens deze prijsuitreiking was de familiale bedoening: eerst de familie Gonce, dan de familie De Visscher en daarna de familie De Dycker waarvan telkens twee familieleden aan de prijzentafel werden opgeroepen. Guru eerste brut is zijn prijs komen halen met das, papy Gonce was ook “tiré à 4 épingles”. Zoiets doet enorm plezier te zien dat de waarden die men tracht door te geven aan de jeugd hun vruchten afwerpen. Het is hoe dan ook beslist: uw Captain zal voortaan ook de prijsuitreiking met das voordragen. Bij Ladies I werd ook nog Mireille aan de tafel gevraag en bij Ladies II werden het Carole en Hilde. Bij Men II waren het Joël Riguelle, Brent Bosmans en Philippe Devos.
Olivier had voor alle winnaars een omslag voorzien met een mooi bedrag voor een etentje in Skievelat en daar bovenop een fles wijn of een ijsemmer. Het is natuurlijk met dank dat we deze mooie prijs zullen verzilveren bij Skievelat. Om te beëindigen kreeg Nelly een mooi boeket witte bloemen, zij die zondag na zondag zonder morren aanwezig is om de golfers te ontvangen en later de scores in te brengen heeft het wel verdiend.