02/06/2017 Steenboel petanque

We weten allen dat Steenpoel de gewoonte heeft zich te laten opmerken in wedstrijden waar we aan  deelnemen. Dat betreft zowel de Interclubs Men, Ladies, Seniors evenals de Sud-Est Challenge, de Mid-Am of de competities waar onze junioren schitteren tot en met de Seniors Short Tour…
Maar onze spelers zijn ook bekwaam in andere sportdomeinen…
Tijdens de voorbije winter heeft Steenpoel een ploeg ingeschreven op het kampioenschap van de pétanque club van Dilbeek, kampioenschap voorbehouden aan de Dilbeekse verenigingen die geen pétanque clubs zijn.
Na drie kwalificatie rondes met 22 ploegen was de ‘Steenboel’ (naam waaronder we hebben ingeschreven) op kop van het klassement!
De eindronde met onmiddellijke uitschakeling tussen de 8 beste ploegen werd door Steenboel gewonnen in de ¼ finale, de ½ finale en ten slotte, verleden vrijdag de finale!
Het is niet te verwonderen! De zorgvuldigheid van de trainingen is niet vreemd aan de uitslag, maar het is ook dankzij onze kennis van de puttinglijnen te lezen en het ontleden van de baan alvorens de ballen te gooien dat we dergelijke uitslag behaalden.
Onze ploeg, perfect samenhangend, heeft dapper standgehouden tegen elke tegenstander. Telkens hebben we tegen zeer sympathieke ploegen gespeeld, die ook hun Fair-Play en Fighting Spirit hebben getoond zoals het ook een fabrieksmerk is van ons dierbare Steenpoel.

Roger

De spelers van Steenboel :
Étienne Bosmans (captain) en, alfabetisch op voornaam :
Alain Bogaerts, Christian Groulus, Claude De Mol, Greg Pluvinage, Jan De Bleecker, Jean-Claude Birti, Jean-Lou Genot, Laurent Cauvin, Marc Sohie, Marc Wouters, Patrick De Voster, Philippe Breuls, Roger Ackermans