14/05/2017 Pink Ladies Tournament

Moeten we jullie er nog aan herinneren dat de Rosé Girls Prize een « major event » is in het leven van onze club. De vijf ladies, Carine, Catherine, Hilde, Mireille en Nadine zijn de actrices van deze competitie. Hun « peter » Louitje is ook altijd van de partij. Elk jaar worden zijn Rosé Girls bij hem thuis uitgenodigd en verwent hij hen op een gastronomisch diner, dat ook vaak uitloopt in een dansavondje … zonder de echtgenoten, alleen maar met Louitje. Haha de kleine deugniet !

De Rosé Girls competitie wordt gespeeld in teams van vier: drie spelers spelen een scramble met een witte bal terwijl de vierde speler alleen speelt met een roze bal.   Bij elke hole verandert de roze bal van speler, wat enige pikantheid en stress toevoegt voor degene die de roze bal heeft want er moet gepresteerd worden.

In ieder geval blijft deze competitie een echte golfcompetitie want iedereen spelt … golf. Wat is er dan zo speciaal aan de formule?

Men telt het aantal slagen met de witte bal in scramble plus het aantal slagen met de roze bal en zo bekomt men een klassement. Het tweede klassement is dit van het aantal slagen met de roze bal alleen. Arme Nelly die voor alle teams de totalen “manueel” moet berekenen. Administratie die niet evident is en die zeker volgend jaar zal verbeterd worden met een MS-Excel sheet, dat is beloofd!

Al van vroeg in de morgen zijn de Rosé Girls in de weer om hun ontvangsttafel aan het begin van het parcours klaar te zetten. Goed beschut met een tent, was de tafel gevuld met allerlei zoetigheden, alles wat maar de smaakpapillen van lekkerbekken en … de heupen van de magersten kan tevreden stellen.

En daar zijn we dan vertrokken voor een “roze” dag, met in onze baggage een roze bal en nog een andere roze bal als back up, want je weet nooit, je kan misschien snel de eerste roze bal verliezen ….
Aan de eerste hole konden we reeds putten voor een birdie, die we spijtig genoeg misten! Niet erg, er komen nog wel gelegenheden. Op hole 2 speelt Valérie Herve met autoriteit de putt direct in de hole, par met de witte bal. Salvatore aan de beurt om de « stress » bal (de roze natuurlijk)  te spelen over het water op hole 3. Wel, geen probleem, geslaagd. Het zijn niet altijd de beste handicaps die de beste scores maken, wat weer eens bewezen wordt op hole 6 waar Valérie’s bal ons op een comfortabele positive brengt om de green aan te vallen. Wanneer we bij de “turn” komen, wacht er ons een lekker glas rosé. De regels van de Rosé Girls houden in dat iedereen er één moet drinken, zelfs al hadden sommigen schrik voor hun spel op de return. Niet gelaten, nog een birdiemogelijkheid laten liggen op hole 1 en dan direct door naar hole 2. Daar zegt Salvatore die de roze bal speelt: “ik haat deze hole, ik krijg er maar geen inzicht in!”. Het is daar dat we het weldoen van het Rosé Girlsreglement ondervinden! Salvatore speelt de par!!!!  Het was het begin van het vertrouwen in zijn spel van onze partner die het niet jammer vond van het magische roze drankje geproefd te hebben. Enkele birdies later, zijn we dan terug aangekomen aan de snoeptafel waar we onze energie nog eens terug opladen om dan over te gaan tot de 19e hole en een lekkere degustatie van belle-vue kreeften.

Na de speech van de Voorzitter, wiens fijne grappen en subliminale boodschappen erg gewaardeerd worden, zijn we klaar voor de overhandiging van de Rosé Girls prijzen.

Klein intermezzo om peter Louitje, sterk geëmotioneerd (zakdoeken in de hand), te bedanken, alsook Nelly die zich elke zondag toewijdt aan het ontvangen van de green fees en het inbrengen van de scores.
En wat hadden onze Rosé Girls bedisseld? Een prijsuitreiking  die wat “dooreengeschud” werd : de laatsten zullen de eersten zijn”.

Deze mooie dames hadden beslist dat de minst kansrijke spelers deze keer wel een prijs zouden hebben! Ze hebben dus een glimlach op het gezicht getoverd van personen die over het algemeen niet direct aan de prijzentafel uitgenodigd worden. Zeer mooi initiatief, Girls, leuk van jullie. Maar heb geen schrik, beste lezer, ook de anderen werden niet vergeten, het was enkel af en toe een  omwisseling in het klassement. Een kleine loting aan het einde maakte nog meer gelukkigen.

Om te eindigen, hartelijk dank aan de Rosé Girls voor deze prachtige competitie, gewaardeerd door allen, en ook bedankt aan hun vele sponsors, nl.:
• Het Wijnatelier (www.hetwijnatelier.be)
• Krista & Eric (www.steenpoel.be)
• Brasserie de la Gare (www.brasseriedelagareberchem.be )
• Les Uns avec les Hôtes (www.lesunsavecleshotes.be)
• Appel Thaï (www.appelthai.be)
• In Den Appelboom (www.indenappelboom.be)
• Skievelat (www.skievelat.be)
• Komobine (www.komobine.be)
• Golf Store Brussels (www.golfstorebrussels.be)
• Exotic Sun (www.exoticsun.be)
• Ann Marie Austraete (www.ambeauty.be)
• Fur-Ore (www.furore.be )