12/05/2017 Sud-Est Cat A1 Steenpoel vs La Tournette

Verleden jaar stond Steenpoel aan de top van categorie A1. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de tegenstanders ons stonden op te wachten met hun beste spelers.
Vrijdag 12 mei hebben we tijdens de eerste wedstrijd van de Challenge 2017 de bevestiging gekregen. Rainer, die steeds met Andrew speelt, trouwde die dag en werd door Stéphane Javaux vervangen. Zij hadden het niet gemakkelijk maar slaagden er toch in de heen- en terugmatch te winnen om aldus 6 waardevolle punten te vergaren.
Christian moest ook forfait geven want hij was in het buitenland en Walter kon om professionele redenen niet spelen. Dus werd beroep gedaan op Pascal die voor de eerste keer aan de Challenge deelnam. Hij moest Guy bijstaan en het moet gezegd worden hun match was kantje boordje want de einduitslag werd pas op hole 18 opgetekend. Het waren inderdaad de laatste twee putts die de einduitslag hebben bepaald. De tegenstander maakte birdie wat Pascal geen andere keuze liet dan ook birdie te spelen. Maar de bal scheerde de hole en de overwinning ging aan onze neus voorbij.
Het was een zeer sympathieke wedstrijd in alle opzicht, golf van de hoogste plank en een zeer geslaagde dag… euh… bijna geslaagde dag. Onze “last minute” samengestelde ploeg heeft de titel eer aangedaan tegen deze geduchte tegenstanders. Tijdens de eerstkomende wedstrijden zal de ploeg aantonen uit welk hout zij zijn gesneden!

Roger