02/10/2022 Wine in the City Prize

Bij het maken van deze presentatie van Wine in the City stuitte ik op een artikel dat de opkomst van Eddy Münster typeert, een bekende chef-kok en lid van Steenpoel, waar golf een van zijn passies is.
“Een atypisch en gastronomisch avontuur” met een Michelin ster.
Sinds 2007 strelen en prikkelen Eddy en zijn vrouw Isabelle de smaakpapillen van wijnliefhebbers. Zijn wijnkelder “Wine shop” is een genot voor de Brusselaars, maar nu voegt onze getalenteerde chef een belangrijke dimensie toe aan zijn kelder, namelijk epicurisme. Het epicurisme stamt uit de oude filosofie en is gericht op het zoeken naar genot:

  1. De natuurlijke en noodzakelijke genoegens van eten en drinken
  2. De natuurlijke en onnodige genoegens zijn hetzelfde, maar tot het uiterste gedreven of tot een verfijning die de natuurlijke behoefte te boven gaat…
  3. Andere pleziertjes laat ik aan uw oordeel over

In 2012 besloot Eddy de gastronomie te veroveren en veranderde hij zijn wijnkelder in een eetkelder met behoud van zijn eerste passie, de belangrijke “springplank” van zijn kennis en ervaring met wijn.
Altijd vergezeld door Isabelle, pakt Eddy deze nieuwe uitdaging met hart en toewijding aan. Hij heeft een restaurant ontwikkeld dat bekend staat om zijn goede wijnen en een gastronomie die de Belgische grenzen ver overschrijdt. Zijn ster in de Michelin-gids is daar een duidelijk bewijs van.
Nog iets over de volgende generatie
Arnaud, de tweede zoon van Eddy en Isabelle, is in de voetsporen van zijn vader getreden en volgt de hotelschool aan de Belgische kust. Hij beëindigde zijn opleiding in Brugge in de “Ter Groene poort” en volgt momenteel een opleiding in Denemarken in het Geranium in Kopenhagen, het beste restaurant ter wereld. Hij wenste aanwezig te zijn bij de wedstrijd van vandaag.
Zoals u zich wellicht gerealiseerd heeft, is de grens nog niet in zicht, de familie heeft nog heel wat onbenut vermogen.

De winaars:
Ladies I

  1. Carole T’Joen brut 31 pts
  2. Nadine Mees net 37 pts
  3. Martine Verheyden net 34 pts

Ladies II

  1. Sylvie Bullen 36 pts
  2. Leen Willems 35 pts

Men I

  1. Pascal Knaepen brut 32 pts
  2. Alain Stubbe net 38 pts
  3. Serge Sironvan net 33 pts
  4. Denis De dycker net 29 pts

Men II

  1. Frederik Sterckx 43 pts
  2. Mathieu Van Den Breede 42 pts
  3. Karel Claes 40 pts

Bravo aan allen

Met dank aan Isabelle en Eddy voor hun sponsoring en veel geluk aan de ondernemende Arnaud