28/08/2022 Eerbetoon aan Roger Ackermans

Wanneer de naam Roger Ackermans wordt genoemd, zullen de meesten van u zich de slanke man met de volle baard en het lachende oog herinneren, die onaantastbaar was op het gebied van de golfregels.
Zeg onaantastbaar! Eerder onverslaanbaar!

Omdat onder zijn ietwat “oude Franse” manier van doen, rechtschapenheid niet een eenvoudig voornemen was, belichaamde hij het.
Wij hielden van zijn liefde voor het juiste woord, het labyrint van zijn gedachten, de relevantie van zijn opmerkingen.
Wij hielden van dat moment waarop onze aanvankelijk luchtige discussies een vlucht nam die verder ging dan het gewone.
Wij, zijn Steenpoel vrienden, hebben ongelooflijke momenten in zijn gezelschap beleefd: rond de pantagrualtafels, tijdens een petanquetoernooi, tijdensj de organisatie van de Shoot-out (een competitie waarbij de beste spelers van de club het tegen elkaar opnemen op een gewijzigde baan), of door deel te nemen aan de senioreninterclubs waarvan hij de aanvoerder was.

Ook de Sud-Est was hem dank verschuldigd, niet alleen voor de totstandkoming van de scorekaart, maar ook voor enkele wedstrijden die in naam van Steenpoel werden georganiseerd.

Roger was veel meer dan een aangenaam metgezel. Voor velen was hij een peetvader, zelfs een vader op het niveau van onze sport. Het is niet verwonderlijk dat hij de eerste was die aanbood een initiatie of een open deur te begeleiden. Hij wist hoe hij zijn passie en zijn kennis moest overbrengen.

Nog een woord over de regels die hij ontegensprekelijk uit het hoofd kende. Zo zullen zij die hem niet goed kenden hem iets beter begrijpen. Het was niet uit interesse of noodzaak dat hij ze leerde. Nee, het is zowel voor de intellectuele uitdaging die het vertegenwoordigt als voor de nauwkeurigheid van de oefening.
Toen hij een wandeling voorbereidde, een andere hobby van hem, werd hij, door de route uit te stippelen en de kaart uit het hoofd te leren, een echte wandelende GPS.
Hij leerde ook Esperanto als een intellectuele uitdaging. “Ik heb er niets aan, maar ik wilde het leren,” zei hij graag. Hij was een fascinerende man.

Roger Ackermans is op 7 augustus 2021 overleden en wij willen u allen hier bedanken voor uw eerbetoon aan hem in een spelvorm die hem weerspiegelt.

Wij willen in het bijzonder de beheerders van de golfbaan, de greenkeepers en de familie Bruynseels bedanken voor hun vriendelijkheid en beschikbaarheid.

Wij danken ook onze sponsors: Jean van Les Uns avec les Hôtes, traiteur De Knop, Bettergolf, Neva, Bridgestone, Sabrina en Golf Center, Oregon, ARS, Huis Vossen, Sud-Est, Ma Belle Auto en Lindemans Brouwerij.

Herinnering in verband met de Shoot-out:
De Shoot-out van 2022 is gepland op 22 en 23 oktober. Wij herinneren u eraan dat dit de enige wedstrijd is waar het publiek op het parcours wordt toegelaten. Kom en geniet mee! Ongetwijfeld zal er nog een lichte geur van Rogers cigarillo boven de afslagplaatsen hangen.