09/04/2022 Ferrari Trophy Ladies vs Seniors Men

Vandaag had op Steenpoel een fantastische ontmoeting plaats nl. de Ferrari Trophy.
De Ladies hebben zoals ieder seizoen de Men senioren uitgedaagd en het is de familie Ferrari die sponsort en voor de wisselbeker Ferrari Trophy zorgt.
De wedstrijd heeft spijtig genoeg niet plaats gehad in 2021 omwille van de welgekende omstandigheden. Juist daarom had iedereen voorbereidingen getroffen om de wedstrijd te winnen.
De Shotgun ving aan rond 9:00 met een ploeg van twee Ladies en twee Men senioren.
Nadine Mees en Koen Thysens stonden aan het roer en verdeelden de met de hand gemaakte wedstrijdkaarten uit aan de deelnemers.
Vlug naar de toegewezen afslagen en de competitie kon beginnen.
Het hoeft niet gezegd te worden dat de spanning ten top was, iedereen wou het beste voor ofwel de Ladies ofwel de Men.
De eerste 9 holes werden gespeeld in Scramble en de tweede in Foresome.
De Scramble ging relatief gelijk op maar het is met de Foresome dat de Ladies het eerder moeilijk hadden.
Na de 18 holes was het verdict zonder genade, de Men hadden gewonnen met 6 up.
Daarna ging iedereen aan tafel, de ene een croque-messieur, de andere kaaskrokketten of garnaalkrokketten telkens met een slaatje. Het zal niemand verbazen dat het meer dan lekker en voldoende was. De sfeer zat erin en de bediening was optimaal. Een grootte bravo voor de keuken bemand (misschien wel eerder “bevrouwd” ) door Ingrid en Krista, zij hebben ervoor gezorgd dat alles snel en efficiënt op tafel kwam, maar vergeet ook niet de inspanningen van Serge, Hugo en Eric voor de bediening.
Na de maaltijd werd opnieuw gespeeld om 13:30 en om 14:45. Ditmaal was het Matchplay tussen een Senior Men en een Lady. De Ladies hebben zich dapper geweerd maar inhalen was een “mission impossible”. Onmiddellijk na de laatste flight werd de score opgesteld en medegedeeld.
Iedereen zat op het terras met een pintje een watertje of een glas wijn, het verdict was zonder genade, de Senioren Men hadden gewonnen maar de Ladies hebben zich fantastisch verweerd.
Beste allemaal, rendez-vous volgend seizoen voor een herhaling, Nadine Mees en Koen Thysens respectievelijk Ladies en Senioren Captains zullen jullie verrassen met een nieuwe Challenge. De meter en peter Hilde en Guy hebben nu al toegezegd voor het seizoen 2023.
Vermoedelijk zullen de Senioren Men dan meer strokes moeten afstaan aan de Ladies om toch een meer evenwichtige score te bekomen.
Het is gegund aan onze lieve Ladies.