20/10/2019 Shoot Out Men Finals

De herenfinale brengt vaak veel toeschouwers op de been en dit jaar met het slechte weer was het niet de gebruikelijke menigte. Maar er moet op worden gewezen: de golfexperts waren aanwezig.
Rond 14.30 uur bracht Frans ons halverwege de driving range om richting green 8 te spelen.

  1. Van de 10 spelers slaagden Denis en Etienne er niet in de bal te laten vliegen, zij bleven steken in de rough van de practice. Denis bleef met zijn tweede slag steken binnen de omheining van de practice maar Etienne daarentegen ging met alle kracht over het dak van de practice en katapulteerde zijn bal naar de green. Denis had geen andere keuze dan te droppen met een strafpunt en zijn bal te slaan (of beter gezegd te toppen…) 15 m voorbij de green. Een approach naar de green gaf hem de mogelijkheid om met 6 te eindigen. Ondertussen waren de anderen spelers in de buurt van de green behalve François die zijn bal in de bunker speelt; hij slaat de bal eruit maar te ver, komt terug met een approach, mist zijn putt en scoort 6. Behalve Jovi die drie maakt hebben alle anderen spelers 5 slagen nodig!
    Barrage tussen François en Denis. François legt zijn bal 1 meter van de vlag, Denis is te ver en wordt uitgeschakeld.
  2. Bij de volgende hole spelen Stéphane en Léo een barrage. Léo speelt een goede approach, maar Stéphane ligt verder van de vlag en moet de wedstrijd verlaten.
  3. Deze keer wordt vanaf de omgeving van de green 4 naar de green van de 3 gespeeld. Er staan bomen en een struik in de weg. Guillaume en Etienne zijn de enigen die er 3 van maken, alle anderen spelen de barrage. Wim die tot nu toe een foutloos parcours maakte strandt op 1 cm van de bal van François, het is spijtig genoeg voldoende om uitgeschakeld te worden.
  4. De volgende hole, 210m lang, laat de « long hitters » aan de beurt. Helaas voor Jean-Yves speelt hij een bal in het water, maar door een techniek waarvan alleen hij het geheim heeft, legt hij zijn tweede bal op 30 meter van de green van hole 6. Hij slaat een drop shot en legt zijn bal op 4 à 5 m van de vlag aan de ingang van de green. Hij heeft geen keuze en moet alles op het spel zetten om de bal in de hole te krijgen, zijn putt is fenomenaal. Geweldig, hij speelt 5! En tot ieders verbazing is het een uitstekende speler die over alle technische kwaliteiten beschikt nodig voor de overwinning, die de kosten betaalt. Guillaume scoort 6 en wordt geëlimineerd. Zo zie je dat in Shoot Out alles mogelijk is!
  5. Ook nu speelt men een hole van bijna 200 meter, om precies te zijn precies 185 meter. Niemand verwachtte het maar Jovi slaagde erin een schitterende slag te maken, zijn bal ligt op de green op 1.5m van de vlag. Geen wonder dat hij de bal in 2 in de hole speelt. Sam, zijn broer maakte 3 slagen, Leo, Jean-Yves en François eindigden met 4 slagen. Etienne die een goede start maakte, ligt in de rough, maar op het moment van zijn slag werd hij gestoord en hij maakte een slechte approach. De derde slag volgde hetzelfde scenario, de bal viel te ver van de vlag. Twee putts en het wordt de uitsluiting met 5 slagen.
  6. De volgende hole is 220 meter lang, het is opnieuw geschikt voor grote hitters. Maar slaag vooral niet te ver! François lag bijna in de bomen naast de green van hole 1! Het is een dog leg en je moet op de fairway van hole 1 liggen als je naar de green van hole 4 wil spelen. Dit keer is het Jean-Yves die de anderen achter zich laat, hij speelt de hole in 3 slagen. François, Léo en Jovi spelen 4 ten koste van Sam die 6 slagen nodig heeft.
  7. Er zijn nog 3 holes te spelen, en ze zijn nog steeds met 4 deelnemers: Jovi, Jean-Yves, Leo en François. De hole ligt op 88m, je moet de bal spelen op het bovenste plateau van hole 1. Jovi trouw aan zichzelf legt zijn bal op de green en speelt uit in 3. De andere drie moeten nog langs een barrage daar ze allen 4 hebben gespeeld. Na de barrage is het François die de duimen legt.
  8. Wie zal de volgende zijn? Een slag van 81m boven de driving range. Léo raakt het dak, en blijft in het gedeelte van de practice en hij ligt slecht (op grint) maar krijgt een free drop (wat een geluk). Hij speelt tussen de bomen door maar is te kort en valt in de rough, worstelt om zijn bal in de rough onder controle te krijgen en zijn approach is opnieuw te kort, komt op de green en maakt één putt, het wordt 5. Jovi en Jean-Yves spelen beide 3. Spijtig Léo je bent uitgeschakeld.
  9. De winnaar of de runner-up zijn bekend, Jovi of Jean-Yves!
    Voor ze aan de laatste hole beginnen, schudden de twee vrienden de hand en wensen elkaar veel geluk, echte gentlemen in ziel en lichaam. Ze spelen een hole van 188 meter richting de green van hole 6. Jean-Yves speelt een te korte bal die op de helling van green 4 eindigt. Zijn tweede slag komt achter de green van hole 6 in een slechte rough. Ondertussen speelt Jovi, wiens bal bijna buiten de limiet ligt, een lage bal tussen de bunker en de boom naar de green. Jean-Yves deed een te korte approach en had nog twee putts nodig om te eindigen in 5 slagen. Jovi maakt een kleine approach en één putt om 4 te spelen.
    De winnaar is bekend! Jovi triomfeert voor de 4e keer op de Shoot Out.
    Wat een geweldige competitie, vol met wendingen en met golf op zeer hoog niveau.
    Bedankt allemaal om ons te laten trillen.
    Na de prijsuitreiking kwam Jean-Yves naar me toe en hij vertelde dat Jovi hem al van in het begin van de wedstrijd kwam vinden en zei: “Wij gaan samen de laatste hole spelen”!
    Blijkbaar is Jovi ook helderziende.
    Proficiat aan alle deelnemers aan de Shoot Out! Volgend jaar nog beter!
    We rekenen op Frans.