23/06/2019 Friends Prize

Al vanaf de dag voor de wedstrijd waren de Friends actief en stelden hun prieel en hun tafels op voor de degustatie. Daar vernamen we dat André een auto-ongeval had en het was zijn grote vriend Jean Lou die hem nu rond reed. Niets houdt hen tegen, « the show must go on”.
Zondagmorgen in de vroegte waren ze bezig de laatste hand aan het leggen voor de ontvangst van de golfers. De wulken op het vuur, nog wat hesp en kaas krullen en klaar is kees.
Sinds mensenheugenis kan men de Friends wereldwijd ontmoeten en zij laten ons ook genieten van hun motto “God schept de dag en wij varen er door”. Dit jaar werd een vogelpiekwedstrijd gespeeld, verleden jaar was het petanque.
De wedstrijd zelfs is steeds uniek. Op de greens staan twee vlaggen, tijdens de eerste tour speelt men naar de Ferrari vlag en tijdens de tweede tour naar de witte vlag. Opgepast een vergissing is snel gebeurd.
De eerste flight begint met drie ervaren spelers en een zeer goede maar een beetje gestresseerde speler. De eerste negen holes werden zonder noemenswaardige moeilijkheden gespeeld en voor het begin van de volgende negen wachtte de Friends ons op met een fris biertje of een wijntje en ook hesp en kaas was voorzien. André zoals elk jaar had wulken gekookt want hij weet dat vele spelers er verlekkerd op zijn en graag van een kommetje wulken genieten. We hebben geprobeerd een “refill” te krijgen maar tevergeefs, iedereen moet de kans krijgen.
Na de « turn » zware fout van mij ! Op hole 14 speel ik de verkeerde vlag en wordt daarom afgestraft met een slag meer. Opgepast concentratie mijn beste!
Geen zorg, we eindigen op het terras van de 19de hole en herhalen nog eens alle afgelopen slagen.
De prijsuitreiking werd omwille van het aantal deelnemers en de warmte lichtjes uitgesteld tot iedereen aanwezig was. Dit jaar hadden de “Friends” een record aantal deelnemers voor hun wedstrijd.

Alvorens te beginnen met de prijsuitreiking werd André uitgebreid bedankt voor het uitstekende werk in verband met de golfbaan. Tegenwoordig ziet men duidelijk het verschil tussen de rough en de fairways, de greens zijn in uitstekende staat en hebben een degelijk balsnelheid, de bunkers werden eveneens onder handen genomen en verbeterd.
Het enige nadeel is het gebrek aan respect van een aantal onder ons! Het is noodzakelijk en onvoorwaardelijk om de pitchen te herstellen en de bunkers te harken. Het niet herstellen van de pitches of het niet harken van de bunkers toont een gebrek aan respect voor anderen. In geen geval zouden wij er zo vaak moeten eraan herinneren dat de staat van de baan de staat is waarin golfers het verlaten. Het is niet aan André of zijn team van greenkeepers om voor de pitches te zorgen of om de bunkers te harken. Hun verantwoordelijkheid is het onderhoud van de greens en de fairways, dat wil zeggen het snijden en verzorgen. Ze zijn er om het zand van de bunkers bij te vullen, de benodigde hoeveelheid zand te voorzien en vervolgens af te vlakken, maar onder geen beding moeten ze de voetafdrukken van de golfers harken.
De echte golfers zijn alert op de goede staat van de baan, het is de verantwoordelijkheid van iedereen.
We zijn het er allemaal over eens dat André de ovatie verdient die we hem hebben toegekend!
André, gefeliciteerd met je goede werk en dat van de greenkeepers.

Alvorens met de prijsuitreiking aan te vangen, maakte Alain Bogaerts een presentatie van elk van de Friends. Het was gebaseerd op de gebruikelijke toespraken van de president, hierdoor werd de gewoonlijke goedhartige sfeer gecreëerd. Elke Friend kwam onder applaus het publiek groeten.
De prijzentabel is indrukwekkend. De Vrienden hebben zoals elk jaar kunnen rekenen op vele sponsors, waaronder de vrouw van Jacques Beeckman die dit jaar opnieuw prachtige aquarellen heeft gemaakt.

Laten we naar de prijsuitreiking gaan:
Men I.
Philip Foket eerste brut met 56 slagen zijnde twee onder de Par. Hij speelt 43 Stbl en zijn handicap daalt van 5,4 naar 4,2, een verschil van 1,2 punten. De eerste net is Christian Groulus met 54, hij wordt ook gesneden en daalt met 0,4 punten hij gaat daarmee naar handicap 2.6. De tweede net met 57 is Denis De Dycker, die van een handicap van 4.0 naar 3.9 gaat. Dan komt de derde net Michel Grignard met 59, zijn handicap verandert niet.
Ladies I
Eerst bruto met 28 en 36 Stbl Margaretha Van Saagsvelt, geen verandering in haar handicap. Eerste net met 34 Stbl Sonia Van Den Brande en tweede net Véronique Clément ook met 34 Stbl maar een minder goede retour.
Ladies II
Eerste met 33 Stbl Martine Verheyden, tweede met 32 Stbl Julie-Anne Huget.
Men II
Eerste net met 44 Stbl Benjamin De Dycker, zijn handicap gaat van 27.0 naar 23.6. De tweede met 41 Stbl is Denis Goeman, zijn handicap gaat van 13,3 naar 11,8. De derde is Joël Riguelle met 39 Stbl, zijn handicap gaat van 13.1 naar 12.2.

De dartwedstrijd werd gewonnen door Sabrina.
Daarna komt Nelly die het traditionele kleine geschenk wordt aangeboden.

Het hoogtepunt van de show is de loting voor een uitzonderlijk geschenk: golf in Spanje aangeboden door Golf Travel Experts.
We wensen een goede reis aan de familie van Lucille Huget en geniet er vooral van.

Hartelijk dank aan de Friends, hun sponsoring wordt altijd zo gewaardeerd.