16/06/2019 Lindemans Prize

De eerste flight met vier spelers ging van start rond 9:00. Het hoofd vol hoop een goede wedstrijd te spelen maar voor velen is hole 6 en 15 een duivels hole. Persoonlijk is het meestal te wijten aan deze twee holes dat ik mijn kaart opblaas.
De start werd gegeven, met de voeten in de douw en het hoofd in de zon. Met één bal op de green en drie ernaast werd de toon gezet. Een birdie put werd niet gemaakt maar drie op vier hebben Par gespeeld. Op naar de tweede hole, de moeilijkste van allen als men de stroke index mag geloven. Te kort of flirten met de takken van de sequoia opnieuw maar één bal op de green, deze van Sam. Geen birdie voor Sam, na een beetje over en weer te hebben gespeeld, lukte Serge De Bilde erin de bal in vijf slagen in de hole te spelen. Al staat de stroke index van hole 2 en hole 11 op respectievelijk 1 en 2, het zijn niet deze twee holes die de meeste schade toebrengen. Hole 6 of hole 15 “The Devil’s Hole” of “The Card Killer” of “The Hole of Death” of alle mogelijke en onmogelijke scheldnamen die je bedenken kan, het zijn deze twee holes met respectievelijk stroke index 17 en 18 die meestal de scorekaart opblazen. In dit geval was het Thierry die het gelag betaalde op hole 6 en verder ook op hole 8; bij de terug ronde deed hij beter en noteerde hij 5 slagen op hole 15 en hole 17. Na de eerste ronde werd het gevoelig trager en ontstonden er files op de afslag plaatsen. Het was een teleurgestelde Sam die moest afhaken omdat hij anders niet op tijd zou komen op zijn werk. Op hole 17 kwam Pascal, de sponsor, ons verwittigen dat er een nearest to the pin was op hole 18. Spijtig voor de flight maar geen van de drie overblijvers waren op de green en konden aanspraak maken op de NtP prijs.
Dan maar genieten op het terras van een lekker drankje want op de 19de hole zijn we altijd met z’n allen op ons best.

Nu de prijsuitreiking:
Pascal had een leuke prijzentafel opgezet. Zoals het hoort bij Lindemans waren het flessen fruitbier, de specialiteit van de streek. Lindemans is een wereld bekend bedrijf dat tot in Azië levert. De Chinezen en Japanners zijn gek op het fruitbier en houden van de laatste telg van Lindemans “SummerBerry” op basis van lambiek, rood fruit en aardbeien.
Lindemans produceert niet alleen fruitbier maar heeft onder impuls van Maurits en samen met stokerij De Moor uit Aalst twee soorten gin’s op de markt gebracht. Een klare gin en een gin aangevuld met een distillaat van Lindemans Oude Kriek Cuvée Renée. Echt iets om te drinken met neutrale tonic water of met cocktails in combinatie met Prosecco.

De uitslagen:
Ladies I
Eerste brut was Anne Massaux met 26 brut of 35 net. Eerste net werd Liliane Crassaerts en tweede net werd Mireille Draps.
Men I
Eerste brut Alain De Visscher, hij speelde 60 brut, gevolgd door Lucien De Taeye met 56 net.
Op de tweede plaats net was het André Berghmans met 57 net en dan Denis met 58 net.
Ladies II
Birgit Knuts speelde een mooie 36 Stblf; als tweede kwam Leen Willems uit de bus met 35 Stblf.
Men II
De eerste bij Men II was Jean-Bosco Bertrand met 41 Stblf; dan was het de beurt aan Jorne Vercamert met 40 Stblf en als derde was het Marc De Baets met 37 Stblf.
Na de wedstrijduitslag kwam de nearest to the pin aan de beurt. Hier werd Michel Clément aan de tafel geroepen, zijn bal kwam tot stilstand op de green op 2,10 m van de vlag.
Daarna werd een loting gehouden voor een extra prijs. Het is Jacques Paul die onder ovatie de prijs in ontvangst mocht nemen.
Wat zou een zondag zonder Nelly wezen? Zij kreeg van de sponsor eveneens een mooi geschenk.
Het was nog niet gedaan!
Om kennis te maken met de producten van Lindemans werd het glas van de vriendschap geschonken. Daar werd van de laatste telg genoten alsook van de Kriek en de Pecheresse.


Beste Pascal, op de gezondheid van Lindemans en bedankt voor de sponsoring.
Beste leden, SANTÉÉÉÉÉÉ!