25/09/2018 Interclubs Senior Men II Div 4 Steenpoel vs Rigenée at Durbuy

Op 25/9 speelden we onze derde en laatste wedstrijd van de interclubs.
Het was naar aanleiding van de tweede wedstrijd van verleden week dat de kaarten getrokken waren en de eerste en laatste van onze poule bekend waren. De laatste wedstrijd deed er niet toe, alles was al gezegd. Enghien eindigde eerste en Fagnes (Spa) eindigde laatste, de eerste stijgt van divisie en de laatste gaat naar een lagere divisie. Steenopoel en Rigenée blijven in divisie 4 en spelen voor de eer als tweede op het podium te staan. Het was een mooie ontmoeting maar beide clubs speelden alsof hun leven ervan afhing.
Philippe Van Tilborgh en Stéphane Javaux keken al na 3 holes naar een achterstand van 3 down en waren nog steeds 3 down na 9 holes. Zo te zien waren de tegenstanders veel te sterk en dacht ik dat het zou gedaan zijn rond de 14de of 15de hole. Ze waren trouwens nog altijd 2 down op hole 14… Maar Stéphane had zijn stock slechte slagen opgebruikt en liet als een pitbull niets meer los terwijl Philippe niet in zijn beste dag was… Hun tegenstanders begonnen te twijfelen en door de stress maakten ze meer fouten.  Onze spelers slaagden erin met 1 up aan de afslag van de 18de hole te staan en hebben dan nog eventjes de nagel verder ingedreven door nog de laatste hole te winnen. Een overwinning met 2 ups wat een wedstrijd! Eens temeer een mooi voorbeeld van ‘Fighting spirit’  dat nu weer opnieuw werd ten toon gespreid.
“Frans” Huget en Alain Borbouze hadden een evenwichtige match en het was niet mogelijk te voorspellen wat de uitkomst zou worden. Op de afslag van hole 16 stonden Frans en Alain 2 down en ondanks alle moeite konden ze hole 17 niet winnen en moesten ze de duimen leggen op de score van 2 & 1 to go.
Denis en Etienne waren onvoldoende regelmatig om echt een kloof te slaan tijdens de eerste 9 holes. Teveel ballen gingen in de verkeerde richting, teveel bomen, bunkers, rough… maar ze slaagden erin het hoofd boven water te houden vanaf hole 10. Etienne schakelde een versnelling hoger en speelde grandioos op de laatste 4 holes (12 tot 15). Hij sloeg de tegenstanders murw door op hole 15 nog een birdie te maken dankzij een magistrale approche van buiten de green.

Het was een geweldige ontmoeting, gespeeld volgens de beste regels van fair-play. Beide ploegen dronken samen op het terras het glas van de vriendschap.
Dank aan allen voor jullie voorbeeldige inzet tijdens deze drie ontmoetingen om Steenpoel zoals altijd te laten schitteren.

De ploeg alfabetisch op voornaam:

Alain Borbouse – Denis De Dycker – Étienne Bosmans – “Frans” Huget – Lucien De Taeye – Philippe Van Tilborgh – Stéphane Javaux

Roger, uw interclub captain