12/07/2018 Senior’s trip to Brasschaat, Captains Prize

Een mooie dag, een hete dag, een warme dag, een mooie baan een moeilijke baan! Dat waren de ingrediënten van de Captains Prize te Brasschaat.
Het vertrek luidt rond 13:20, de kaarten even bekijken en tot ieders verwondering worden de strokes met de schop uitgedeeld. Een hcp van 36 krijgt zo maar eventjes 41 strokes cadeau. Waarom vraagt iedereen zich af?
Wel dat zal men zeer snel merken en ook tot de vaststelling komen dat er geen stroke teveel werd toegekend.
Brasschaat is een lange 9 holes, op het eerste gezicht lijkt het een eenvoudige baan maar het onbekend samen met de droogte van de baan en de moeilijkheid de botsende ballen te volgen zijn we al vlug enkele ballen lichter.
Marc Stinis nu lid te Kampenhout, was samen met de senioren afgezakt tot de Antwerpse regio, hij had het zeer naar zijn zin, ik trouwens ook.
Na 9 holes konden we even rusten want op Brasschaat mag je pas vertrekken voor de tweede ronde op het uur aangewezen door het secretariaat. Niet lang maar voldoende lang om eventjes op een stoeltje plaats te nemen een drankje te bestellen dat niet werd doorgegeven door de kelner en het was weer tijd om eraan te beginnen.
Ditmaal kende men de valstrikken van de baan maar dat was helemaal niet voldoende. Etienne Bosmans had op de turn een kaart van 21 Stbl. gespeeld en na de tweede ronde werd het 37 Stbl. een zeer mooie uitslag maar toch geen 42 Stbl.
De laatste flight met Josée, Natche en Bart Derom kwam puffend binnen en storten zich op een frisdrank.
Eens de scores uitgerekend kon men over gaan tot het geven van de uitslag.
Etienne Bosmans bleef aan de leiding met 37 Stbl., dan kwam Denis maar hij was sponsor en de prijs ging naar Daniel Abraham eveneens met 36 Stbl. doch een minder goede retour dan Denis. Als derde had men Philippe Breuls die zeer tevreden was over de challenging golfbaan, hij speelde 35 Stbl.
Om iedereen te bedanken voor de komst naar Brasschaat en vooral om nu eens iedereen te belonen werd aan alle deelnemers een Steenpoel pitchfork geoffreerd. De gebruiksaanwijzingen staan op het bord aan hole 1 op Steenpoel.
De rest van de avond kan je je wel inbeelden! Een santé van hier en van daar, de hongerigen vonden het niet nodig huiswaarts te keren en in de file van de ring te staan. Laat ons dan nog een beetje blijven en een stukje eten… MOSSELEN!
Lieve golfers, het was een prachtige dag met veel tevreden gezichten. Dank aan allen voor de leuke sfeer.
Voorlopige uitslag van de Challenge Viviane & Frans