28/09/2017 Interclubs Seniors Steenpoel Vs De kluizen at Anderlecht Men II Div. 4


FLASH !
We hebben zojuist vernomen dat het Steenpoelschip op de klippen van het « De Kluizen » -eiland is vastgelopen. Gelukkig zijn de zeelui gezond en wel, zelfs al zijn er sommigen nog onder de indruk van het ongeval. Iedereen is trouwens bereid zich opnieuw aan te monsteren wanneer het schip vlot is getrokken. De kapitein, ingemoffeld met een grog in de hand heeft nooit aan de trouwheid van de bemanning getwijfeld. Hij weet sinds mensenheugenis dat ieder zijn rol kent en deze naar behoren invult, wat ook de omstandigheden mogen zijn. Niet begrijpend, hebben we uit zijn uitleg opgemaakt dat het management van De Kluizen waarschijnlijk enkele nog niet in kaart gebrachte verdedigingen hadden opgesteld.

De sterjournalist, Big News, heeft de huisspecialist gecontacteerd om ons een beetje informatie te geven over dit Steenpoelschip en zijn bemanning. We geven het woord aan professor Ant.Tzeil:
– Ant.Tzeil: “wel… sinds geruime tijd spreekt men over dit schip, en steeds ten goede, ik verduidelijk even. Het is vooral vanaf 2013 dat werd gesproken over de schitterende regattas waaraan het heeft deel genomen en steeds de bewondering van de supporters heeft afgedwongen.”
– Big News: “Sinds 2013 zegt u?”
– Ant.Tzeil: “ jawel, inderdaad, sinds 2013 zijn ze er steeds in geslaagd het competentieniveau te doen stijgen, wat ons toelaat te zeggen dat ze telkens een reeks hoger zijn gestegen. We weten dat talrijke personen hen moreel steunden en dat zij hoopten dat deze reis even geslaagd zou zijn dan de vorigen. Het lot, geholpen door de degelijke organisatie van De Kluizen heeft er anders over beslist… Maar men moet toegeven dat de bemanning ditmaal niet op volledige kracht heeft gezeild. Lucien de ouderdomsdeken startte met een pijnlijke pols. Denis, nochtans een ervaren zeeman kon zijn ritme niet vinden. Gelukkig hebben Roland met zijn ervaren regiokennis en Stéphane onze rookie alle hindernissen omzeild. Philippe Van Tilborgh kon spijtig genoeg het tij niet keren, Lucien en hij moesten het roer laten aan Denis en Philippe Breuls. Philippe heeft het beste van zich zelf gegeven maar de verdediging van De Kluizen was oninneembaar. Zij hebben na het omzeilen van de hindernissen en zandbanken het lootje gelegd op hole 19.”
– Big News: “Begrijp ik dat het een catastrofe was dat u mij …”
– Ant.Tzeil: “Neen mijn beste, neen en nog eens neen! U bent er toch van bewust dat de mens steeds, na een nederlaag, in al zijn grootheid opstaat … Wel, deze bemanning heeft alle capaciteiten om te bewijzen dat ze vanaf volgend jaar alle nieuwe uitdagingen met succes te lijf kan gaan.”
– Big News: “Hartelijk dan mijnheer Ant.Tzeil, onze lezers zullen met aandacht de prestaties van de bemanning van het stoomschip Steenpoel op de voet volgen.
Last minute
“we vernemen juist dat Alain Borbouze, bemanningslid tot verleden jaar, tijdens het treffen van zijn oude strijdmakkers ter plaatse is gekomen ( rond de 14de breedtegraad). Kort daarna werd hij door Etienne vervoegd, die ditmaal niet heeft deelgenomen aan de wedstrijd. Spijtig genoeg hebben hun aanmoedigingen geen effect gehad op de uitslag van de moedige zeemannen van ons dierbaar schip in nood.

Roger (per Zatteliet)