20/09/2017 Interclubs Seniors Men II Div. 4 2nd round


Op woensdag 20 september speelden we op Pierpont onze tweede Interclubs Seniors wedstrijd tegen Waregem.
Waregem had op de eerste competitiedag De Kluizen geklopt met dezelfde 2-1 cijfers die wij behaalden tegen Hainaut.
Ditmaal hebben we een ongewoon koppel opgesteld: Lucien met Stéphane Javaux ter vervanging van Philippe Van Tilborgh. Zij speelden de derde match van de ontmoeting en tussen beide spelers was er zomaar eventjes 38 jaar verschil in leeftijd. Dat heeft hen er niet van weerhouden de match te winnen met 3 ups en 2 to go.

Etienne en Roland leiden op hole 11 met 3 ups maar hun tegenstanders hadden het zo niet begrepen en brachten de score op gelijkspel op hole 14! Drie holes later kwamen zij terug op voorsprong en konden dat behouden tot op de laatste hole waar Roland met een meesterlijke putt de uitslag bepaalde (hij wou tot elke prijs verhinderen nog tot de 19de hole te moeten spelen).
Met 2 gewonnen matchen was de overwinning al binnen! Maar in geval van gelijkheid binnen het algemeen klassement kunnen het aantal gewonnen matchen en het aantal ups doorwegen voor de uitslag.
Denis en Philippe hadden beruchte tegenstanders maar konden dankzij wisselwerking op tijd en stond de match beheersen. Op hole 17 na drie perfecte slagen lag de bal van Philippe op 10 cm van de vlag en werd het 1 up. Op hole 18 werd het nog 2 up dankzij een geslaagde putt van Denis (identiek aan die van Roland). Dus 3 overwinningen voor Steenpoel: 1 up, 2 ups, 3 ups/2 to go.
Wat verleden week werd vastgesteld op niveau van handicaps is opnieuw juist gebleken, beide ploegen waren gelijkwaardig op handicap niveau.

Goed gespeeld jongens, er blijft nog één ontmoeting tegen De Kluizen waar we de overwinning dienen te bevestigen.

Roger