28/05/2017 Starters competition

Klik op de foto om te zoomen.
Elk jaar organiseren onze twee pro’s, Giles en Stéphane, een wedstrijd voor hun kandidaat golfers. Deze wedstrijd kent altijd veel bijval. Enerzijds omdat de nieuwelingen eens een wedstrijd op de baan mogen spelen en mogen zij hun kunnen ten toon spreiden, anderzijds om van de leuke familiale sfeer van de zondagse competities te genieten.
Daar ze niet alleen op de baan mogen, werden telkens twee ervaren spelers met twee nieuwelingen ingezet. Het zijn de ervaren spelers die aan onze rookies het nodige bijbrengen om van de golfsport te genieten. Het spreekt voor zich dat ze aandacht voor de baan moeten hebben, na een swing de plaggen moeten terugleggen, aandacht te hebben voor de snelheid van het spel, de plaatsing van hun golfzak, het rijven van de bunkers en het herstellen van de pitchen op de greens.
De wedstrijd begon onder een zachte regen maar na een kwartier was alles voorbij en werd het regenscherm opgeborgen. Over het water spelen op hole drie blijft een hindernis voor meerdere nieuwelingen. Zonder overdrijven kan gezegd worden dat het waterpeil weer is gestegen. Toch een kleine vriendelijke opmerking: speel nooit met practiceballen op de baan, zelfs niet om over het water te spelen. Je zou zonder genade van de baan worden gestuurd en daar bovenop nog een ernstige waarschuwing krijgen.
De wedstrijd werd tijdig beëindigd en de prijsuitreiking startte met een beetje vertraging. Wie zou hierover ontevreden zijn? Een prachtige dag op het terras met een frisse drank in de hand en bij een aangenaam gezelschap. Kortom zalig!
Alvorens de prijsuitreiking aan te vangen werd Nelly door de pro’s nog bedacht met een doos pralines.
De scores waren geweldig!
De winnaars : Martin Verhesschen, Léo Pluvinage, Patrice Yvon en Emilia Migliore hebben 11 birdies gemaakt en verder waren het pars op de overige holes. Er moet nog worden vermeld dat ze spijtig genoeg twee eagles hebben gemist. Dank zij de toegekende strokes behaalden ze 53 punten. De twee beginners, Patrice en Emilia, kregen een kleine golfzak, terwijl Martin en Léo, die reeds over alle golfmaterieel beschikken enkele ballen en een scorekaartbeschermer kregen.
De tweede ploeg met Jean-Lou Genot, André Berghmans, Ann Marie Austaete en Pierre De Munter schreven 10 birdies op hun actief en verzamelden 52 punten. Pierre was afwezig en zijn prijs gaat later in het seizoen naar de Junioren. Voor de foto werd Ann Marie snel tussen de twee beste vrienden geplaatst… ze weten wat ze doen!
De derde ploeg bestaande uit Christian Boucq, Christian Lamouline, Joël Riguelle en Nadine Mees hebben 7 birdies vergaard en 51 punten. Het was een zeer evenwichtige ploeg, op de vier was er steeds iemand die een bijzonder goede slag deed en het resultaat werd dan ook terecht beloond met een derde plaats.
Om het feest te beëindigen werd nog het glas van de vriendschap door onze pro’s geoffreerd.
Prosit en tot volgende zondag.

PS : Een herinnering aan de dresscode bij de prijuitreiking
PRIJSUITREIKING
Spelers die zich niet houden aan de dresscode, zullen worden geweerd aan de prijzentafel.
• Voor de dames: elegante en verzorgde stadskledij (geen golfkledij).
• Voor de heren en junioren vanaf 18 jaar: stadskledij vest, hemd met of zonder das, lange broek en geen blue jeans, stadsschoenen.
• Junioren: onder 18 jaar: minimum een hemd, broek (geen blue jeans) en stadsschoenen.

Consulteer de informaties op de website van Steenpoel : www.steenpoel.be