20/05/2017 Club championship second round at Falnuée

Een perfecte dag voor een wedstrijd met hoge verwachtingen.
Na La Bruyère lagen de scores dicht bij elkaar: Tanguy 81, Arno 83, Andrew 84 en Guillaume 86. Er waren 12 spelers op minder dan 10 strokes van elkaar.
Iedereen keek naar Tanguy met de vraag af of hij zijn voorsprong zou vergroten of anderen het voortouw zouden nemen. Op het eerste gezicht was de eerste hole niet al te best want hij startte met een triple bogey! Arno kwam zo op kop. Maar dat is zonder rekening te houden met de veerkracht van Tanguy. Gedurende de rest van de wedstrijd speelde hij steeds “par“ en behaalde een fantastische score van 75 zijnde drie boven de “par”. Wat een sterke golfspeler, wat een meesterschap! Arno verbeterde zijn score van de eerste ronde met twee slagen maar kon geen weerwerk meer bieden aan Tanguy. Guillaume kwam ook nog sterk opdagen maar bleef uiteindelijk drie strokes achter Arno.
Bij de jeugd waren er nog Lennard als 5de, Guru 7de en Martin 12de.
De eerste senior werd Andrew want hij scoorde 84 in de eerste ronde en 88 in de tweede. In het Club Championship eindigde wel als vierde. Guy Ferrari was de tweede senior op de 6de plaats, Alain De Visscher was derde senior op de 8ste plaats daarna kwamen Denis 9de, Pascal 10de en Christian 11de.
Bij de Ladies was het Anne Massaux die aan de leiding stond na La Bruyère. Ze haalde toen 98 strokes en op Falnuée 95 zodat zij met 193 slagen wel “in front of” de andere ladies eindigde. De tweede was Véronique die met 108 + 95 op 203 eindigde. Mireille volgde met 208, Amélia 211 en Nadine met 227.
Bij Men II won Philippe Mannaert met scores van 90 en 96 op zijn actief. Michel Goor werd tweede met 91 en 105, gevolgd door Alain Stubbe die in totaal 198 scoorde en Guy Van Hooveld  met 204. De andere spelers volgden op respectabele afstand.
Wat leren we hiervan? De jeugd komt er met kop en schouders bovenuit, de oudere spelers moeten, zich tevreden stellen met een plaats aan de voet van het podium. Het mooie van dit alles is dat de Steenpoel-jeugd zonder blozen zich, in alle wedstrijden, kan meten met de besten van het land.