06-07/05/2017 Ladies trip to Spiegelven golf

Deze eerste Steenpoel Ladies trip was een groot succes en zal in het geheugen van de deelnemende ladies gegrift blijven.
De mooie golfbaan, het hotel, de gastronomie, de sfeer en de vriendschap hebben op dit weekend de show gestolen.
Bij aankomst wachtte ons een snack en in de namiddag werd met enthousiasme afgeslagen om tevreden een golfpartij te kunnen spelen onder een stralende zon. Spiegelvengolf is een zeer mooie baan in een typisch kempisch domein waar wandelaars, fietsers, ruiters en golfers de natuur delen tussen het groen van de golfbaan en de dennenbomen. Hole 18 is een feest voor de toeschouwers die plaats hebben genomen op het terras van het clubhuis!
Enkele roekeloze dames waaronder Véronique Lechien en Monique hebben nog, vooraleer in een privésalon aan tafel te gaan, geprofiteerd van het aangename zwembad van het hotel.
Het 4-gangenmenu, klaargemaakt door de chef van het sterrenrestaurant “De Kristalijn” en telkens vergezeld van de gepaste wijn, heeft meer dan één lady tevreden gesteld.

Hapjes


Canneloni kingkrab met bieslookcrème,
aspergetips, gemarineerde radijsjes en kwarteleitjes
 –
 Roodbaars met quinoa, asperges
en chiffonade van lamsoor


Kalfslende met morilles en asperges


Mascarponetaartje aardbei

Alle borden gingen netjes opgeruimd terug naar de keuken (ask the ladies!).

Bij de eerste prijsuitreiking kreeg Mieke met 33 Stb de eerste prijs voor een G.F. op de golf van Crécy in Frankrijk. Carine kreeg een aankoopbon voor de Fish Bar de Noordzee op het Sint-Katelijneplein te Brussel en Cécile kreeg een aanmoedigingsprijs geschonken door Claudine.

Na deze lekkere en natte maaltijd was een goede nachtrust meer dan welkom!

Zondag morgen werd een hartig ontbijt met charcuterie, kaas, zalm, groenten, fruit en vers geperst fruitsap rondom één gemeenschappelijke tafel genut. Het was nodig om de tweede ronde van de Challenge aan te kunnen. We hadden het geluk en het genoegen de ganse morgen de golfbaan uitsluitend voor de Steenpoel-Ladies te mogen gebruiken. Een echte luxe!

De prijsuitreiking van de tweedaagse Challenge werd op het terras met zicht op hole 18 gehouden. Nadine Capelle won de eerste prijs, gevolgd door Mieke Otten, beiden mogen ze zich laten opmaken bij de sponsorkapper FrouFrou te Dilbeek. De derde prijs aangeboden door de tweede sponsor De Noordzee, gelegen op het St-Katelijneplein te Brussel, ging naar Véronique Lechien. Een aanmoedigingsprijs aangeboden door Jeanine ging naar Josée.
Voor de Ladies die nog geen HCP 36 hadden werd nog een prijs aangeboden door kapper FrouFrou.

Om te beëindigen werd een flesje parfum verloot en ging naar Monique.

Nog een laatste foto van de groep en de Ladies vertrokken opgetogen over hun weekend.
“Ce n’est qu’un au revoir”, want volgend jaar zijn de Ladies bereid opnieuw deel te nemen aan de tweede Steenpoel Ladies trip.

Jeanine