Captains Prize

Het zomeruur heeft menige golfspeler op het verkeerde been gezet. Het is een waarheid dat van tempo veranderen niet aan te bevelen is, zeker niet in golf. Daarom is een wijziging rampzalig … voor wie niet aandachtig is!
De eerste afslag is om 8u45 of is  het toch om 7u45? De voeten in de dauw, een temperatuur van ongeveer 6 graden, het zonnetje schijnt maar verwarmt nog niet en toch is het de ideale weersomstandigheid om een golfdag aan te vatten. De weerman had een mooie dag aangekondigd en dat zal ook zo blijken.
Na enkele strubbelingen met het drukken van de scorekaarten en met de positieve instelling vandaag te scoren wordt het vertrek geblazen. Alles begint goed, een birdie op hole 1, wie doet beter? (Jawel! Dany Depril met een hole in one op hole 10 en ook Karel Van Belle maar op hole 9.) Het is pas op hole 2 dat uw dienaar met beide voeten terug op de grond komt. Bunker, bunker, bunker, een ongewenste reeks slagen en uiteindelijk een spijtige 6! Mijn beperkt aantal strokes wordt onmiddellijk tot een karig één strokje herleid.
Geen zorgen, de reeks pars en bogeys wordt verlengd tot hole 18, daar stellen mijn medespelers vast dat we zeer snel gespeeld hebben (ondanks de +13).
Hole 19 is ontspannend, een lekkere pint op het met zon overgoten terras brengt zalige rust. Na de pintjes richting home voor een tweede aperitief en dan een lekkere maaltijd.
Rond 18u50 worden de uitslagen van de dames categorie 1 gegeven. Onze sympathieke Anne Massaux haalde de eerste bruto plaats en werd gevolgd door de pas getrouwde Véronique Lechien en door de competitieve Emma Vrolix.
Bij de dames categorie 2 won de “nog altijd jeugdige” Bea Grupping de eerste prijs, zij werd gevolgd door de glimlachende Mireille Draps en dankzij een uitzonderlijke derde prijs komende van de categorie 2 Men kreeg Martine Verheyden eveneens een prijs.
Bij de heren categorie 1 bleef het een familiale aangelegenheid. Jovi Verstuyf kaapte de bruto prijs en Koen Verstuyf, na een inactiviteit van ten minste 6 maanden, nam de eerste netto prijs in beslag. Zij werden gevolgd door Martin Verhesschen en door onze Voorzitter Michel Goor  die geen prijs had verwacht.
Bij de heren categorie 2 bleek Dany Depril de vorm van zijn leven te kennen. Bij afwezigheid van Wim Claesen haalde hij de eerste plaats. De tweede plaats ging naar Louis-tje, die zoals steeds geborsteld en helemaal omgekleed de prijsuitreiking bijwoonde. De derde prijs werd aan de Ladies van categorie toegewezen vandaar dat er ditmaal een uitzonderlijke derde prijs werd gegeven.
Het was nog niet gedaan want de twee holes in one , door Karel en Dany, werden beloond met een fles Cava aangeboden door de club.
Dan kwamen nog de dames aan de beurt, Nadine Capelle, Nelly en Krista. Zij werden geëerd met een bloemetje.
Om het nieuwe seizoen op een aangename wijze aan te vangen werd het glas van de vriendschap aangeboden door de Captain.
Hartelijk dank aan de Voorzitter Michel Goor en de Secretaris Andrew Watson voor hun lovende woorden.

Denis De Dycker,
Captain Steenpoel Golf Club & School