St Patricks Evening & St Patricks Day Prize

St Patricks Evening & St Patricks day Prize
Steenpoel Golf Club en School heeft het geluk al 10 jaar het St Patricks feest te kunnen vieren. Het begint met een samenkomst en een uitgebreide maaltijd op zaterdagavond. Dit jaar was het een gebraden jong varken van om en bij de 80 Kg. Op de parking stond een grote houtskoolgrill met een aangedreven spit. De spitmanager vertelde ons dat de braadtijd één uur per 10 Kg was. Een klein rekenoefening bracht ons bij een starttijd om 13u00 voor het braden.
Na een aperitief en een ganse reeks zakouskis kon het gezelschap plaats nemen aan tafel. De organisatoren Liliane, Fernand en Patrick (het is Patricksfeestdag) hadden de tafels nominatief opgesteld. Na een poosje werden we uitgenodigd, gewapend met een bord, een stukje van de schouder en de hesp van het varken te gaan ophalen. De bediening ging bijzonder vlot want terwijl wij aanschoven aan het spit werden de frietjes, de sausjes en de sla aan tafel gebracht. Tijdens de maaltijd werden we vergast op Ierse muziek opgevoerd door een viertal jonge mannen.
Het varkentje was zeer goed gekruid, zeer mals en liet zich samen met de frietjes en enkele glazen wijn elegant binnenwerken.
Na een poosje, wanneer iedereen het bord opzij had geschoven, kwam het Ericks-team aanzetten met een “Merveilleux” boordevol “vitaminen” (het moet maar niet zo goed zijn) en lekker smakend.
Eens dit was weggewerkt werd het feest verder gezet met de band en met Jean-François Huget en zijn gitaar.
Hartelijk dank aan de organisatoren voor deze schitterende avond.

De Sint Patricks Prize begon zondag rond 9:20 onder een zachte regen. Tijdens de wedstrijd werd een training voor de Interclubs en de Sud-Est deelnemers georganiseerd. Deze laatsten konden na de training verder trainen op de baan tijdens de St Patricks Prize.
Zoals elk jaar kregen we opnieuw de tennisballen te verwerken op hole 1. Hole 2 moesten we met een “houten 3” putten. Op hole 3 vertrekken vanaf de dropping zone en dan putten met “holle plastiekballen”. Op hole 4 eerst door een ring putten en dan naar de hole. Hole 5 werd afgeslagen vanop 20m met een driver en dan verder met de putter. Op hole 6 kwam de dobbelsteen aan de beurt en vertrokken we afhankelijk van het geworpen getal op verschillende afslagplaatsen. Op hole 7 moesten we eerst in de bunker spelen vooraleer de pollepel te hanteren. Een klein afwijking: de keukenpieten en de koks hebben hier toch enig voordeel, zij hanteren dagelijks het keukengerief. Hole 8 werd normaal afgeslagen en dan éénmaal verder gespeeld met een worp en opnieuw met normale clubs. Hole 9 was heel speciaal, afslagen volgens de regels en eens op 50 cm van de hole werd de bal door een houten ei vervangen. Wel das giene kadoo zulle! Het ei gehoorzaamt niet aan de putter noch aan de gebruiker ervan. Soms wordt het een nachtmerrie, maar steeds plezant!
En last but not least onze eerst bevoorrading aan de tent op hole 10. Een Guiness graag! Bedankt. Nog een stukje hesp? Jawel, dat smaakt. Wil je nog een praline of een Lindemans of een Jameson? Je moet maar kiezen. Er was zelfs soep voor de liefhebbers.
Na de tweede ronde werd nog eens langs de tent gepasseerd en na enkele versnaperingen later was het tijd om aan de prijsuitreiking te denken.
Niets is vanzelfsprekend, dat hebben we ondervonden!
De prijsuitreiking zoals steeds was “abondance”, iedereen kreeg een prijs, zelfs de allerlaatsten.
Een indrukwekkende prijzentafel werd opgesteld en bediend door Liliane en Nadine Mees. Zij hadden hun handen vol met het bijhouden van de rangschikking van de spelers. Maar al bij al is alles perfect verlopen. Nelly kreeg nog een bloemenstuk en de mooist geklede Lady en Men kregen ook een prijs.
Rest nu nog iedereen te bedanken voor de fijne avond en de prachtig geslaagde dag.
Dank aan het team organisatoren, aan de sponsors en aan jullie allemaal die aanwezig waren.
Tot op volgende wedstrijd op 26 april Captains Prize.