19/02/2017 Whist Challenge Nelly


Ditmaal is het Nadine Capelle die eerste over de lijn kwam. Ze beëindigd de namiddag met 340 punten en komt aldus op de 4de plaats van de Challenge. Maar eens te meer kijken we op naar Benjamin want hij verlaat de eerste plaats niet. Vandaag is hij 2de met 328 punten en zijn globale stand veranderd niet daar deze score lager is dan de laagste score van 5 partijen. Je moet het zien om het te geloven maar Alain Hermans die nog maar voor de tweede keer speelt heeft 321 punten gehaald en is een uitstekende kandidaat voor de komende jaren.
Met nog één speeldag is het Benjamin die de leiding van het peloton heeft. Hij is met zijn 1959 punten niet meer te bedreigen. Hij wordt gevolgd door twee andere specialisten Jacques met 1843 punten en Nelly, de meter van de Challenge, met 1645 punten. Michel Clément die niet kon komen omwille van een familiefeest heeft zijn vierde plaats afgestaan aan Nadine weliswaar met slechts 3 puntjes. Michel en Nadine hebben nog een kans 3de te worden op voorwaarde dat Nelly niet beter speelt dan haar huidige kleinste score (285) en Nadine tijdens de finale 317 punten speelt of Michel 346 punten.
In de veronderstelling dat er een gelijkspel is dan wordt een play off sudden death gespeeld.
Bijvoorbeeld: In de veronderstelling dat er drie ex aequo zouden eindigen dan spelen zij één spelletje samen met één van de per loting bepaalde laureaten. Het is de uitslag van deze partij die de plaats bepaald van de spelers. Indien er toch nog een ex aequo zou uitkomen dan herbegint men de procedure.
Nog een hartelijke dank aan Alain en Jean-Pierre die aanvaard hebben te spelen om de tafels te vervolledigen.