22/05/2022 Huis Vossen

22/05/2022 Huis Vossen Prize

Ditmaal hebben we een welbekende groot- en detailhandel in wijnen uit Lennik, opgericht in 1860 door August Josephus Vossen en in 2019 overgenomen door gepassioneerd wijnliefhebber Dirk De Vos. Daarna is de wijnhandel doorgegeven aan Frank Van Lint en zijn dochter Louise, deze laatste zal zo veel mogelijk haar papa bijstaan in het beheer van de zaak. Wij wensen hen veel succes met hun aanwinst en we zijn zeker dat Frank kennende, als trouw Steenpoellid, nog lang zal sponseren.
Het Huis Vossen gelegen Alfred Algoetstraat 2, 1750 te Lennik biedt een uitgebreid aantal kwaliteitswijnen aan. Als ervaren wijnspecialist begeleidt Frank jong en oud bij de keuze van de best passende wijnen, rekening houdend met prijs en kwaliteit.
Het startschot werd om 9u gegeven. De smetteloze morgendauw op de greens werd door de golfers en golfballen verstoord. Het voordeel was voor de volgende flights, de putting lijnen werden duidelijk aangegeven voor al wie volgde.
Zoals naar gewoonte gingen we er vrolijk op los, de sfeer was op zijn best, de schertsende toon was nooit uit de lucht. Vandaag gingen we op stap met een teruggekomen lid nl. André Alexander (Zander genaamd). Blijkbaar was hij de Steenpoel ver van vergeten want met een trage en goed gerichte swing was hij dikwijls met één slag op de green. Hij speelde zowaar dezelfde golf als onze betreurde Lucien De Taeye. Telkens een gerichte approach met een gepitchste bal.
Na de 18de hole stond Frank te wachten met een schotel fijne charcuterie en een glas lekkere wijn. Er werd ook gelegenheid gegeven enkele wijnen te proeven. Ik proefde een frisse Oostenrijkse wijn nog maar pas ontdekt door Frank en daarna een volle ronde Franse wijn, beiden uitstekend voor een zachte prijs.
Laat ons beginnen met de prijsuitreiking dan weten we onmiddellijk of Zander gewonnen heeft en welke goede uitslagen er uit de bus kwamen.
Eerst kwam Michel Goor onze voorzitter aan het woord met telkens een bijzonder verhaal over de sponsors. Ditmaal had hij de taak een woordje te zeggen over twee sponsors.

De eerste is “Brussels Auto Group”, deze sponsor heeft verrast met een bijzondere prijs:
“Race to Deauville”.
• Stay @ Hotel Barrière du golf de Deauville
• Audi E-TRON GT fort he weekend2 greenfees: 1 foor saterday & 1 for Sunday

De volledige inhoud van de “race to Deauville” staat op de facebook van Steenpoel

Dan de sponsor van de dag:
“Huis Vossen”.
De prijzentafel met een heel veel flessen wijn, what else?
Het gaat van de standaard flessen voor de winnaars alsook een fles voor de “nearest tot he pin” tot een te verloten fles van 5 liter wijn.
Ladies 1.
1) Carole T’Joen met 31 brut.
2) Nadine Mees met 43 net.
3) Sabrina Pluvinage met 38 net.
Ladies 2.
1) Lise-Lore Aerden met 42 net.
2) Leen Willems met 38 net.
De nearest to the pin ging naar Cécile Dethier met een afstand van 1.27m.
Men 1.
1) Guru Gonce met 37 brut.
2) Léo Pluvinage met 39 net.
3) Denis De Dycker met 38 net.
4) Philippe Morelle met 38 net.
Men 2.
1) André Alexander met 44 net.
2) Philippe Devos met 43 net.
3) Mathieu Van Den Breede met 41 net.
De loting van de flessen.
• De eerste fles ging naar Véronique Homblé.
• De 5L fles ging naar Johan Cuypers.
Na de prijsuitreiking bedankt Frank nog de deelnemers en bood het glas van de vriendschap aan.
Het spreek vanzelf dat er opnieuw een goede een aangename sfeer was.
Cheers beste vrienden.