18/06/2021 Sud-Est Cat 3 Mont Garni

SE Cat3, de tegenstander van de dag was Anderlecht. Vorige week won het eerste team van Anderlecht (tegen Enghien) de wedstrijd met 5 Ups(3 + 2). Maar het tweede team verloor met 9 Downs.
Vandaag 18/6 was het eerste team van Anderlecht onveranderd, maar zij hadden hun tweede team herschikt. Steenpoel daarentegen heeft beide teams herschikt daar we met 6 spelers zijn en we iedereen de kans geven te spelen.
De eerste wedstrijd werd fel bestreden van de 1e tot de 18e hole. Afgezien van 4 “double bogey” holes, werden alle andere holes “par & bogey” gespeeld, hetgeen de intensiteit van het spel illustreert. De leden van de Anderlechtploeg vulden elkaar heel goed aan, als de ene niet goed speelde, speelde de andere goed… het tegenovergestelde van Dirk & Alain. Als de ene goed speelde, dan speelde de andere ook goed, maar als de ene een hole miste, dan speelde de andere ook niet goed. In het leven bestaan er dergelijke dagen. Een paar blunders op de 3-meter putts kostte ons nog 3 down. Maar we wonnen de back nine met 3 Ups. Square dus.
Het 2de team deed het erg goed in de heenwedstrijd, gewonnen met 2 Ups. Al was de return in het begin goed uitgebalanceerd, toch hebben Michel en Antoine allebei een inzinking gehad op de laatste 5 holes, terwijl onze tegenstanders sterker werden. Het 2de team verloor de back nine met 4 down.
Dat maakt voorlopig allemaal niets uit, want het is een zekerheid dat alle wedstrijden heel scherp zullen zijn, en de kwalificatie voor de finaleronde dus ook.
Volgende week te Enghien, zullen Etienne & Nadine enerzijds en Alain & Antoine anderzijds La Bawette uitdagen.