07/08/2020 Challenge Sud-Est – cat. A1 – 1/4 finale te Falnuée

Ik was er niet bij om mijn spelers te vergezellen tijdens hun ontmoeting tegen Rigenée. Dus zal ik niet precies kunnen vertellen welke speler op welk moment wat deed, maar uiteindelijk is het de uitslag van elk paar spelers dat belangrijk is.
We hadden dit team al ontmoet op de laatste kwalificatie-dag. Ze versloegen ons ternauwernood en we wisten dat deze kwartfinale een zware strijd zou worden …
Christian Groulus en Didier Perwez buigen met 1 down op de eerste 9 holes. Op de terugronde leidt Rigenée met 2 up aan het begin van hole 15. Christian en Didier gaan in de aanval en winnen 2 holes op rij komen terug op square. Het vertrouwen van het Rigenée paar hapert, dat van Steenpoel versterkt… Winst van hole 17: we leiden met 1 up! Geen kwestie van veilig te spelen om 1 up te blijven en zo de wedstrijd te delen! Integendeel, het is Rigenée die de “forcing” moet doen, zij verdwalen even terwijl het momentum van onze spelers wordt voortgezet en ze de laatste hole winnen!
Rigenée 1 up op de eerste 9 holes (2 punten) – Steenpoel 2 ups de return en wint de wedstrijd (4 punten)!
Andrew Watson en Guy Ferrari winnen de eerste 9 holes met 1 up tegen formidabele tegenstanders! Op de terugweg, na 6 holes, slaagt Rigenée erin om met 4 up te leiden. Vanaf hole 16 is er maar één oplossing: bij elke slag aanvallen! “Ça passe ou ça casse” zegt men in het Frans … Nou, “ça passe!” … en onze twee vrienden winnen de laatste 3 holes en eindigen 1 down, we delen de wedstrijd! Steenpoel 1 up op de eerste 9 holes (2 punten) – Rigenée 1 up op de laatste 9 holes (2 punten) – De wedstrijd is dus square (Rigenée-één punt – Steenpoel-één punt).
Uitslag van de wedstrijd: Steenpoel 7 punten! – Rigenée 5 punten …
Schitterende overwinning van ons team! En dit tegen tegenstanders wiens hcp varieerde van 5 tot 7,5! Een opflakkering binnen één match, oké, maar in de 2 matchen van hetzelfde team! Bijzonder onwaarschijnlijk, maar … “… ze wisten niet dat het onmogelijk was, en daarom deden ze het …”
Goed gedaan jongens, jullie hebben wederom de beroemde “Fighting Spirit” geëerd die in het DNA van onze club zit, net als zijn “Fair Play”!
Roger