Het woordje van de Voorzitter 2018

Beste golfers,
Geachte leden,

Het jaar 2018 zal Steenpoel op meer dan één manier bijblijven.

Eerst en vooral op sportief vlak. Ik denk daarbij aan de Belgische overwinning op de Wereldbeker, aan de terugkeer van een ronde van de Europese Tour in België, de heldendaden van onze Dames in de interclubs, het podium van Tanguy bij de Belgische Masters en meer in het algemeen de zichtbare vooruitgang van de kwaliteit van het spel van de spelers en speelsters van onze club.

Klimatologisch. Verschroeiende temperaturen, een lange periode van droogte, over het algemeen onvoldoende regen, en dan nog vaak diluviaans.
Geen enkel terrein in België komt er echt ongeschonden uit, ondanks alle inspanningen van de greenkeepers.

Ecologisch ook. De totale en effectieve verwijdering van pesticiden gebeurt niet zonder een periode van aanpassing. Samenvattend: het is niet eenvoudig om het type gazon van de greens te wijzigen tijdens het seizoen rekening houdend met het intensief gebruik, de schaduwrijke charme van ons park en het weer.

En tot slot, wat betreft het leven binnen onze club, uw club.
Zoals elk jaar, heeft de magische combinatie ‘sponsors – vrijwilligers – spelers – kapiteins – commissies – leiderschap’ gewerkt om de meerderheid toe te staan om golf te beoefenen naar hun believen.

Het jaar 2019 zal onvermijdelijk de verlenging zijn van 2018. Met zijn vreugden (veel) en zijn verdriet (een beetje). Ik bezorg U ze in bulk.

  • Een extra team in Ladies Interclub en de ambitie om in elke wedstrijd waaraan onze club zal deelnemen te scoren.
  • Een voorronde bij onze club om een amateur-deelnemer aan de Belgische KnockOut te nomineren. De praktische informatie volgt.
  • Een kalender uit 2019 om ‘U’ tegen te zeggen. Steeds vollediger, altijd gevulder.
  • Speciale aandacht en ondersteuning voor onze junioren en jonge spelers.
  • Nieuwe spelregels voor iedereen en door iedereen te kennen en toe te passen. Trainingssessies zijn al aan de gang.
  • Een parcours en terrein in verandering om U meer dan ooit te verwennen. Er zijn belangrijke snoei- en aanpassingswerkzaamheden uitgevoerd. Alles is geïmplementeerd voor een sprankelende lente. Het winterseizoen zal waarschijnlijk leed toebrengen en we verontschuldigen ons ervoor. Voor de rest zal het moeder natuur zijn die beslist. Eén zekerheid: we spelen niet vals.  We houden u via onze site op de hoogte van de ontwikkelingen.
  • Waarom niet profiteren van deze winter om onze practice te ontdekken of herontdekken? Wij bieden U vijf gratis jetons aan bij betaling van uw lidmaatschapspakket vóór 15 januari.

In naam van en namens de Management- en Sportcommissies wil ik iedereen bedanken die Steenpoel GolfClub & School maakt wat het is.

Ik wens U en Uw dierbaren een uitstekend einde van het jaar en wens U het allerbeste voor 2019.

Michel Goor
Voorzitter