21/10/2018 Shootout Men

SHOOT OUT MEN 2018
¼ FINALE
13u30
Bijzonder mooi weer op zaterdag 13 oktober wanneer de spelers de ¼ finale beginnen om 9u00.
Serge Sironval speelt zijn eerste Shoot Out en iedereen heeft de indruk dat de stress, te spelen onder het oog van vele toeschouwers, hem twee gemakkelijke approaches doet missen. Hij verlaat als eerste de wedstrijd en wordt weldra vergezeld van Frédéric Roïal geklopt door Patrick Hannecart op de barrage van hole 9. Alain Draps zal voortijdig het spel verlaten op de derde hole waar hij Patrick en Alain Stubbe op zijn weg vond (nogmaals Patrick!). Fabien, de zoon van Frédéric had een beetje moeite met de hindernissen van green 6 en vervoegde zijn vader bij de toeschouwers. Bij de vijfde en laatste hole van deze groep slaat Alain Stubbe zijn bal out of bounds, alsook zijn provisionele bal. Ten slotte speelt hij 9 op deze hole en is uitgeschakeld maar kan opgevist worden voor de ½ finale om Christian Groulus (afwezig en verontschuldigd) te vervangen. Hij vervoegt zo Stijn, Walter en Patrick die zich hebben gekwalificeerd voor de ½ finale.
15u00
Er zal geen speler uitgeschakeld worden tijdens de eerste hole, Alain Borbouze heeft forfait gegeven naar aanleiding van een kwetsuur, deze groep bevat 7 spelers. José Iglesias, als gewoonte komt te laat en zal ook de eerste zijn het spel te verlaten. Michel Clément wordt het slachtoffer van een barrage met vier, zijn bal raakt een tak en landt in de bunker van de green 7. De volgende hole (72 m naar de green van hole 6) geeft een uitzonderlijke barrage (enig in de geschiedenis van de Shoot Out): 5 spelers… 4 ballen op de green en één erbuiten, de 5 spelers eindigen met 3 slagen, dus barrage met 5! Tijdens de barrage worden twee ballen out of bounds gespeeld, zij moeten opnieuw een barrage spelen want er wordt maar één speler per hole uitgeschakeld. Het is Philip Van Tilborgh wiens bal op de green ligt op 1.5m verder dan deze van Wim Claesen die het gelach betaalt. Wim, Denis en Laurent vergezeld van Daniel Abraham (vervangt Daan die niet kon komen en zich heeft verontschuldigd) kwalificeren zich voor de ½ finale.
HALVE FINALES
9u00
Etienne Bosmans, verraden door het winteruur en zijn wekker, heeft verwittigd dat hij onmogelijk voor 9u20 kan aanwezig zijn. Er wordt dus geen speler uitgeschakeld op de eerste hole. Philippe Breuls maakte een “virgule” op de green van de 9 en is de eerste om de wedstrijd te verlaten. Hij werd gevolgd door Alain Stubbe die een slag teveel speelde tijdens de derde hole. Walter moet buigen tijdens de barrage met Alain De Visscher wiens bal de vlaggestok rakelings voorbij komt en op 1,5m van de hole eindigt! Wim Claesen op het tapijt van de afslag van hole 3 is goed geplaatst, maar bij de aanval naar de vlag heeft zijn bal teveel snelheid en eindigt out of bounds waardoor zijn kansen als laatste geselecteerde van de groep vervliegen. Spijtig voor deze “rookie” hij heeft een sterk spel en heeft meer dan één toeschouwer ermee onder de indruk gebracht.
Martin, Samm, Andrew, Stijn en Alain De Visscher werden geselecteerd voor de finale.
11u00
Michel Maquestiau speelt een barrage tegen de specialist Patrick Hannecart, en verlaat naar zijn mening voortijdig het spel… Wie schrijft het boek “de bitterheid van de speler die op de eerste hole van de Shoot Out wordt uitgeschakeld”? Nieuwe barrage voor Patrick op de volgende hole en het zijn Denis en Laurent die met de specialist oog in oog komen te staan. Ditmaal is het Laurent die aan het kortste eind trekt! Op de volgende hole mist Daniel Abraham de putt die hem de barrage met Léo had kunnen vermijden en je weet het al met Patrick! Het is Daniel die wordt uitgeschakeld tijdens deze Xe barrage. Nog een barrage op de green van hole 9: mano a mano tussen de vader en de zoon! Koen moet zich buigen voor de schitterende approach van Jovi! Jovi was de tweede jongste speler (16 jaar) die ooit de Shoot Out heeft gewonnen, de jongste was Guillaume (14 jaar). De laatste uitgeschakelde van de ½ finale groep is Patrick, hij speelde een bal Out of bounds vanaf het tapijt van de hole 3 en heeft dus geen barrage kunnen spelen tot grote opluchting van zijn medespelers.
FINALE
Denis is het eerste slachtoffer van de finale. Zijn bal landde in de bunker van de 7, slecht geplaatst, bij de volgende slag gaat de bal in de haag en is onspeelbaar, enz. 2 slagen teveel om een barrage te spelen. Het spelniveau is zeer hoog, en Samm speelt één slag teveel op de green van de 6, vier van de spelers spelen er 3 maar slagen! Dezelfde score wordt gemaakt door Guillaume, Léo en Martin op de volgende hole (154m naar de green van de 9). Alain De Visscher speelt te kort en Andrew mist een gemakkelijke putt. Ze spelen een barrage waar Andrew als winnaar uitkomt. Andrew zal nog een barrage spelen samen met Stijn en Martin. Deze barrage wordt fataal voor Stijn, al hadden de drie spelers een zeer goede barrageslag gedaan. De harde wereld van de Shoot Out voor Stijn, ook een “rookie” die ons zijn uitgebreid talent heeft getoond! Een andere barrage, zeer technisch naar de green van hole 1 (92m) schakelt ditmaal Martin uit. Dan wordt er gespeeld vanaf het tapijt van de afslag 3 naar de green van hole 6, een “par 5” van 280m in dog leg! Guillaume en Léo spelen 4 slagen! Andrew speelt zijn eerste bal in het water, maar alles is nog mogelijk bij deze gevaarlijke hole… Andrew wordt gered door de bal van Jovi die in de bunker van de green valt. Zijn Out of bounds bal wordt hem fataal, hij speelt 9 en Andrew 8. Blijven in spel Guillaume en Léo de “jeunes”, Andrew en Guy die de eer van de minder jonge vertegenwoordigen… Een barrage tegen Guillaume breekt de weerstand van Andrew op de 7de hole naar de green van hole 8. Men speelt opnieuw de green 6 om de spanning tussen de drie laatsten die het podium zullen beklimmen op te drijven. .. In welke volgorde? Het is Guy die ten slotte moet lossen en de wedstrijd verlaten maar hij feliciteert de twee over gebleven jeugdige spelers voor de zelfbeheersing gedurende de ganse namiddag.
Men eindigt zoals meestal vanaf de green van hole 6 naar de green van hole 9 (185m). Bij zijn eerste slag ligt Léo op de fairway van hole 1 en goed geplaatst. De bal van Guillaume ligt juist voor de green van hole 3. Léo moet een approach doen zoals hij er al velen heeft gedaan maar zijn bal blijft op de fairway! Guillaume moet een lage bal spelen in de opening naar de green en met een meesterlijke slag legt hij zijn bal op 3.5m van de vlag! Léo speelt op zijn beurt en legt zijn bal op 1.5m van de vlag. Suspense! Indien Guillaume zijn putt niet in de hole legt dan moet Léo zijn putt maken om een play-off te spelen! Maar Guillaume aarzelt niet en maakt de putt, hij wint de Shoot Out tweemaal op rij.
Het rollende handgeklap van de toeschouwers bedankt beide spelers voor het mooie schouwspel dat ze hebben opgevoerd. Weet dat Guillaume over 9 holes 30 slagen heeft gedaan met een gemiddelde van 3.3 en dat Léo er 32 heeft gemaakt met een gemiddelde van 3.5 slagen.
Samengevat, deze Shoot Out was van het hoogste niveau. Mooie ontdekkingen: Wim, Stijn, Léo alsook Martin die streven naar het overnemen van de fakkel uit de handen van de andere jongelui die de Trofee al hebben gewonnen, zoals Guillaume en Jovi. De laatste Shoot Out gewonnen door een NIET “jeune” was Alain De Visscher in 2013; daarvoor moet men terug gaan tot 2009 met de overwinning van Andrew. Vóór 2009 geen overwinning door een “full jeune” (Kevin was 26 jaar toen hij won in 2006)
Afspraak voor alle deelnemers en deelneemsters volgend jaar om ons opnieuw een vuurwerk van emoties te bezorgen zoals deze editie van de Shoot Out 2018.
Roger