14/10/2018 Starters Prize Philip & Serge


Het is de startersdag! Eindelijk hebben ze de gelegenheid op de baan te spelen samen met een ervaren golfer of golfster.
Het is een prachtige dag, de zon schijnt en straalt, de temperatuur is ideaal ondanks de regenachtige vooruitzichten. De waarnemingen zijn eens temeer verkeerd, geen enkele druppel regen is gevallen.
De stress stijgt, de clubkeuze is van het grootste belang voor de eerste slag. Een mooie bal gevolgd door een goede kick en de beginner bedaart. Wat zou je meer wensen dan een bal in de richting van de vlag en die op de green eindigt. Een glimlach, een knipoogje en het ijs is gebroken. Nu moet er voorzichtig gespeeld worden, alle kansen benutten en op alle holes proberen te scoren.
Tijdens de partij worden allerlei raadgevingen aangesneden, eerst enkele voorname regels, dan de etiquette en het gedrag, daarna de zorg voor de baan. Gelukkig krijgen we voorbeelden tijdens het spel: “men maakt geen geluid terwijl anderen spelen, geen bluejeans op de baan tijdens een wedstrijd, een pitchfork is een belangrijke tool”, eventjes tonen hoe deze te gebruiken. Samengevat: de gelegenheid de beginners op te voeden. En dan de vraag: “lopen jullie altijd zo snel tussen de holes?” Jawel, we willen zo snel mogelijk aan de bar hangen! (LOL)
Een starterswedstrijd is een heel goed begin voor een schitterende golfcarrière.
De uitslagen:
Geloof het of niet maar Béa heeft alweer een lijn van haar lijst “works to do” geschrapt : een « hole in one » op hole 18 ! Deze lady op leeftijd kent geen rust, zij slaagt erin al haar keuzes waar te maken. Proficiat Bea, goed gespeeld, een lekkere fles Cava staat je op te wachten voor deze prachtige hole.
De beste uitslag komt van Léo en Sabrina Pluvinage samen met beginner Krista Magos, zij eindigen met de mooie score van 52 Stb.
Tweede zijn Claudine Dierickx met Guy Ferrari samen met Laurence Puissant, zij scoren 49 Stb.
In derde positie komt Bea vergezeld van twee beginners, Renée Vercamert (kon niet naar de prijs uitreiking komen) en Vera Pauwels met een score van 48 Stb..
Vierde zijn Anne Azorne, Jean Jacques Nicolay vergezeld van Ben Fredj Farid, zij eindigen eveneens met 48 Stb maar met een minder goede retour dan Bea met haar twee beginners.
Serge en Philip hielden eraan een cadeautje te geven aan alle aanwezige junioren, zij kregen een handdoek en zullen met nog meer plezier hun handen wassen.
En om af te sluiten boden zij nog het glas van de vriendschap aan. Hartelijk dank beste vrienden en op jullie gezondheid.

Cheers.