13/09/2018 Interclubs seniors Men II Div 4 Fagnes vs Steenpoel at Wellington

Vandaag donderdag 13 september een prachtige dag voor onze eerste interclubs ontmoeting. Een zachte temperatuur met een beetje wind en met zeer sympathieke tegenstanders van de Royal Fagnes (Spa). De handicaps waren eerder in hun voordeel tussen 14.2 en 17.8 terwijl twee van onze spelers een handicap van meer dan 20.0 hadden, waaronder onze “rookie” ‘Frans’ Huget.
Na 4 holes met 2 down staken Frans en Philippe een tandje bij om vier holes na elkaar te winnen en op de turn nog op 1 up te staan. Hun match bleef evenwichtig tot hole 12 maar toen hadden onze spelers een diepje en hebben uiteindelijk de match uit handen gegeven op hole 17 met 3 down en 2 to go.
Alain Borbouze en Stéphane Javaux hadden zonder probleem  de match onder controle tot hole 10, daarna kenden zij ook een gevaarlijk diepje. Met 1 up op hole 13 en dan weer op hole 15 hadden ze de gelegenheid ‘dormie’ te zijn met 2 ups op hole 16 maar spijtig genoeg hadden ze deze hole gedeeld en bleef het 1 up. Het was niet uitgesloten dat deze gedeelde hole bleef nazinderen want de tegenstanders hadden zonder noemenswaardige moeite de hole 17 binnengehaald. De stand op hole 18 was dus ‘square’! Stéphane had enkele moeite om uit de zware rough naast de fairway te komen terwijl Alain met zijn tweede slag op 3 m van de green en op vlaghoogte lag. Zijn approach bracht zijn bal op 2 m van de hole en nadat de tegenstanders hun bal naast de hole hadden geputt kon Alain de winnende hole aanvatten. Na analyse van zijn puttingslijn en met de goede raad van Stéphane, putte Alain helemaal geconcentreerd de bal in de hole om aldus de eindzege van Steenpoel te bepalen….
Ik heb er nog niets over geschreven, maar Denis en Etienne hadden hun match al beëindigd, terwijl ze als laatsten waren gestart. Vanaf het begin hadden ze de puntjes op de i geplaatst, na drie holes drie ups, na de turn 5 ups! En drie holes verder was hun contract met brio voldaan : 7 ups en 6 to go. Men moet zeggen dat indien één van beiden een diepje had de andere onmiddellijk overnam… “Que demander de plus?”
 
Kort geschetst, een zeer mooie dag, een perfecte baan,sympathieke tegenstanders en de overwinning er bovenop!
 
Roger, uw zeer gelukkige captain… en opgelucht…