10/07/2018 Wijnhandel Huis Vossen Prize


Een wijnhandel, een monument in een monument.
Huis Vossen is al 150 jaar lang een begrip in Lennik en het Pajottenland.
Vandaag is het Huis Vossen, namelijk het gebouw met winkel en kelders, beschermd als monument en het is ook wel bekend als het ‘Huis met de Perenbomen’!
De perelaars, die al jaar en dag de voorgevel van het mooie pand versieren, zijn een symbool geworden en maken deel uit van het logo van de wijnhandel. Ook het “Lenniks Poirke” kent hier symbolisch zijn origine.
Het huis werd gebouwd in 1745 door Gaspard Joseph De Samblanx, notaris in buurgemeente Gooik. De wijnhandel zelf dateert van 1860. Stichter August Josephus Vossen ziet zijn jongste zoon Petrus Josephus de wijnhandel voortzetten. Later neemt diens zoon Emmanuel op zijn beurt ook weer de fakkel over.
In 1993 dan komt Kris Couvent in het verhaal door de aankoop van het gebouw en de wijnhandel.
Vandaag komen wijnliefhebbers uit Vlaanderen, België en daarbuiten, naar Sint Kwintens Lennik afgezakt voor een bezoek aan Huis Vossen en voor advies en begeleiding bij hun aankopen.
Wijnen en spirits uit de hele wereld zijn in het aanbod terug te vinden. De echte nadruk ligt natuurlijk op wijnen uit de regio van Bordeaux.
De inrichting van de zaak is bijzonder sfeervol en Huis Vossen ontvangt zijn gasten graag in de grote stijlvolle zaal, waar proeverijen, recepties en optredens mogelijk zijn. En bij Huis Vossen hoort ook een eeuwenoude kelder, die vroeger gebruikt werd als koele voorraadruimte voor het nabijgelegen kasteel van Gaasbeek.
Hoe kan het beter dan zijn zonen uit te sturen?
Samm en Daan waren de organisatoren van de Huis Vossen Prize. Al vroeg hadden ze de hapjes voor de golfers klaar gezet. Wat zeg ik, neen het was telkens er een flight van de baan stapte dat Samm de hapjes samenstelde terwijl Daan zich met de wijnproeverij bezighield.
Het is nu al jaren geweten dat Samm de sterrenweg of nog beter de melkweg bewandeld. Het ene gekende sterrestaurant na het andere, om maar een paar op te sommen: de Sea grill en de Pastorale.
Nu is Samm samen met Daan actief in het restaurant Auguste te Zellik en hij staat als chef waarborg voor een uitzonderlijke kaart en spaart geen moeite om je smaakpapillen in vervoering te brengen. Daan staat in de zaal en verzorgt met zijn rustige glimlach de aanwezige klanten.
Huis Vossen Wijnhandel te Lennik en het restaurant August: een huis om U tegen te zeggen!
Over naar de prijsuitreiking.
De sponsor had 16 prijzen op de prijzentafel, waarvan er 4 werden verloot.
Ladies I
Noelie Leonard (guest) won de bruto prijs bij de dames en werd gevolgd door Sabrina en door Sonia.

Men I
1ste brut Guy Ferrari met 57
1ste net Martin Verhesschen met 58
2de net Jovi Verstuyf eveneens met 58
3de net José Iglesias met 60
Guy Ferrari heeft nog een uitzonderlijke slag gedaan op hole 6, hij maakte een hole in one en ging met zomaar 3 strokes op zijn bruto naar beneden. Bravo Guy voor deze Albatros.
Ladies II
Nadia Depril werd eindelijk beloond voor haar trouwe deelname, zij werd gevolgd door Cécile Dethier die met sterren in de ogen haar prijs in ontvangst nam.
Het was niet alles, Cécile won de nearest to the pin met 0,87m. Bravo Cécile, je bal rolde met een licht bumpje over de hole.
Men II
1ste Patrick Demeulenaere met 40 Stbl.
2de Cisa met 39 Stbl.
3de Dany Depril met 36 Stbl.
De gelukkigen die een lekkere fles wijn wonnen bij de trekking waren: Mireille Draps, Denis De Dycker, Eddy Munster.
Nog een speciale vermelding voor Karel Van Belle (“een witte vin blanc”). Zijn famillie was aanwezig op de prijsuitreiking om hem ter gelegenheid van vaderkensdag een speciale hulde te brengen. Het is met tranen in de ogen dat Karel een kleine golfzak in ontvangst kwam nemen.

Beste sponsors, nog een hartelijke dank voor jullie inzet en de lekkere wijn het was formidabel.