09/07/2017 De Green van de hoop


“Met het golftornooi de ‘Green van de Hoop’ willen we enerzijds de golfwereld sensibiliseren en informeren over de strijd die onze vereniging tegen mucoviscidose voert. Anderzijds proberen we via de spelers en partners van het golftornooi zo veel mogelijk fondsen te werven. De Green van de Hoop komt oorspronkelijk uit Frankrijk en werd naar België gebracht door twee golfspelers die het hart op de juiste plaats hebben: Guy en Bernadette de Paeuw.
Dankzij onze inspanningen groeide de Green van de Hoop uit tot een tornooi dat een gevestigde waarde is in verschillende Belgische golfclubs. Jaarlijks ontvangen ongeveer dertig Belgische clubs de Green van de Hoop en nemen honderden golfspelers deel aan het tornooi. Sinds het ontstaan van dit evenement werd al meer dan 500.000 euro ingezameld. Deze fondsen worden integraal geïnvesteerd in het Muco Sport Fonds waarbij elke mucopatiënt de nodige steun krijgt om beter te kunnen bewegen en te sporten. Dat komt hun therapie ten goede.”
Weinig verkeer en weinig deelnemers aan de wedstrijd. We hebben nooit moeten wachten om af te slaan.
Bij de start kreeg elke deelnemer en fles vinaigrette en een paar uit te kiezen kousen.
Als ultieme prijs werd een reis verloot tussen de eerste twee van alle categorieën. Het was Liliane Crassaerts die de reis won.
De uitslagen van vandaag waren bijzonder hoog in alle categorieën.
• Ladies I: Bea 40, Liliane 39, Nadine Capelle 35
• Ladies II: Carole 40 Malou 38
• Men I: Léo brut 55, Denis net 57, Alain net 57
• Men II: Christian Lamouline 46, Daniel Nijsten 39, Marc L’Hermite 35
Na de prijsuitreiking werden nog enkele niet toegekende prijzen verloot tussen de aanwezigen.

Het vermelden waard is de hole in one van Joel Riguelle die een indianen dansje deed op de afslag van hole 18. Proficiat!