30/04/2017 Ferrari Trophy

Wie had dat gedacht? Iedereen natuurlijk!
Het hoeft niet meer gezegd, de Ferrari Cup is steeds een schot in de roos! Met meer deelnemers dan wat de Steenpoelbaan aan kan werd de start van de 14de Ferrari Cup ingezet. Het is welbekend dat een Ferrari-trofee zeer gegeerd wordt door tal van Steenpoelspelers en speelsters. De trofee is uit inox gemaakt en weegt zo maar eventjes 4,5 kg. Liefst niet op de grond laten vallen want de tegels noch de tenen kunnen daar tegen!
De ganse familie en een aantal Ferrari-vrienden waren aanwezig. Spijtig genoeg is de wedstrijd zo uitgelopen dat het onmogelijk was voor Guy’s ouders en Hilde’s moeder tot het einde te blijven.
De weergoden of hemelgoden waren mild en de wedstrijd werd zonder de minste regendruppel gespeeld. Stilaan gaat men denken dat de Steenpoelwedstrijden onder een bijzonder klimaat zo niet onder een microklimaat worden gespeeld.
Tijdens de voorzittersspeech stond de familie te glunderen van genoegen voor het alweer geslaagde feest. Onze Michel zorgde zoals steeds voor enkele subtiele woorden voor de omschrijving van de familie. Dat de allusie over rode en rosé wijn ging zal niemand verbazen, verder zal ik niet uitwijden, je moet maar naar de prijsuitreiking komen om te genieten van de sfeer.
Zoals gewoonlijk startte de prijsuitreiking met een dankje en een boeketje aan Nelly voor haar trouwe zondagse diensten.
Bij Ladies I was het Margaretha Van Saagsvelt die de brutoprijs op haar naam schreef. Zij heeft opnieuw de trofee in de wacht gesleept. Met een blij gezicht en een vrolijke glimlach ontving ze de inox-tees samen met een mooi boeket. Daarna waren het Nadine Mees en Mireille Draps die het cadeau en de bloemen in ontvangst namen.
Bij Ladies II hadden we Lucille Fol een rookie met een score van 36 Stableford en zij mag voortaan de trofee in haar vitrinekast zetten. Lucille werd gevolgd door Jeanine Garin met 35 Stblf.
Wie kon het anders dan Tanguy Ferrari zijn bij Men I om de prijs in de wacht… te slepen? Neen als lid van de familie liet hij zijn prijs aan Lennard. Deze was uiteraard uitzonderlijk tevreden met de Ferraritrofee. Verder werd het Alain Stubbe die nu in de eerste categorie speelt en 56 net scoorde. Daarna kwam Martin met 57 net en Arno Ravijts met 58. 
Bij Men II was het eveneens een rookie die de buit binnenrijfde dankzij een score van 41 Stblf, maar ook nog eens de nearest to the pin met 44 cm op zijn naam schreef. Hij werd gevolgd door Cisa en Tony Stevens.
Hilde en Guy doen altijd alles grondig en ook ditmaal was er een prijs voor de junioren. Gezien er geen cumul was ging de prijs naar de beste Junior en dat was… William Huget. Onze Junior kwam aan de prijzentafel zo fier als een gieter met een “smile” tot achter de oren. Zijn eerste trofee is er één van gewicht en deze zal pronken tussen al diegenen die hij nog zal winnen… en hij is goed bezig!
Ook Annie een lieve dame werd met een boeket bedacht, zij kreeg het mooie boeket met Ferrarikleuren als aanmoediging.
Guy, charmant zoals altijd, had nog een boeketje voor zijn vrouwtje en ook voor Krista.
Een laatste boeket werd verloot en werd gewonnen door Pauline Rimaux, ook zij was meer dan tevreden met het mooie boeket.