08/04/2017 Dak-O-Toit at Kampenhout

Reeds vroeg in de morgen stonden Mireille en Alain ons op te wachten met een lunch. Ons sympathiek duo had familieleden opgetrommeld om ons allen een lekkere eigenhandig gemaakte lunch aan te bieden. Nog eventjes enkele ballen putten, dan chippen en zich mentaal klaar maken om de challenge met de baan en het balletje aan te gaan.
Oorspronkelijk had de weerman of was het de weervrouw een weinig mooie dag voorspeld maar ditmaal hadden ze ongelijk! We mochten wel met een frisse neus starten en ook met de voeten in de dauw maar een beetje later werd het windjak opgeborgen en vervolgens kwam de pull aan de beurt. Verder dan de pull zijn we niet gegaan, we zijn geen John Daly en wonen niet in Florida.
Kampenhout is vrij uitgestrekt en voornamelijk plat maar dat neemt niet weg dat er veel vallen en strikken je golf bemoeilijken. Hole 1 gaat goed voor zover de boom in het midden van de fairway je geen parten speelt (wanneer gaan ze die eens omleggen?). Hole 2 heeft een zeer aanlokkende out-of-bounds en hole 3 schijnt een balletjes vretende waterpartij te zijn. Opgepast hole 4 heeft twee beken over de fairway en ligt midden twee laterale beken. Rechtdoor spelen is de boodschap. Hole 5 heeft een vriendelijke beek exact op de landing zone van de balletjes. Ga je naar de 6 dan lonkt de beek links en wuiven de bomen rechts. Oef, het gaat beter maar daar komt de hole 9 met zijn vijver. Het water in de vijver van hole 9 stijgt gestaag en binnenkort nemen de balletjes de plaats in van al het water.
Zo kan ik nog verder gaan maar “The point” is: “plat maar niet eenvoudig”
Eens alle holes zijn afgewerkt, de score kaarten nagekeken en getekend richting terras voor een flinke scheut bier of wat het ook moge wezen. Het zonnetje schijnt, de vogeltjes zingen, Dak-O-Toit heeft weer eens een geweldige dag uitgekozen.
“Hoe kan dat nou” zou onze Voorzitter zeggen?
Wel, als Dak-O-Toit medewerker heb je niet alleen kennis van de daken maar ben je tevens uitstekend in de meteo wetenschap!
Bedankt Alain, bedankt Mireille, bedankt jongere generatie voor de organisatie van deze geweldige dag.