22/07/2016 – 26/07/2016 Club trip to Chantilly NL

Op 22/7 vroeg uit de veren voor wie nog naar Chantilly moest rijden en vanaf België vertrok. Deze die op voorhand waren vertrokken waren al warm getraind.
Eerste baan: L’isle Adam. Een prachtige baan, heel mooie vlaktes en weinig water. De eerste flight vertrekt rond 12:00 onder een prachtige zon. Tussen hole11 en 12 werd een enorme klim ondernomen. Paul Plas en Josef hadden beiden een buggy genomen, wat een geluk! Tegen dat je boven was kon je gaan liggen!
Rond 16:00 loopt de eerste flight binnen. Vlug alles in de wagen, handjes wassen en dan een drankje bestellen. Josef trakteert ons op champagne. Zelf schenkt hij zich een coca met champagne, het zou blijkbaar een lekker drankje zijn.
Rond 17:00 vertrekken we naar het hotel Dolce te Chantilly en maken afspraak tegen 20:00 voor de maaltijd.
Zaterdag 23/7 spelen we te Raray. De baan ligt volledig in de bossen en recht spelen is een must. De verwachtingen zijn hoog gespannen, zal men beter of slechter spelen? Dany heeft een slechte dag, hij moet ongeveer alle bunker hebben bezocht. Ondanks alles laat hij niets merken en speelt ongestoord met de glimlach verder. Jean Van Tricht heeft een aantal ballen in het bos gespeeld maar is steeds, tevreden dat hij er bij is. Zeer mooie houding van beide spelers. Na de wedstrijd stellen we vast dat Martin alweer de pannen van het dak heeft gespeeld en meer dan 40 Stblf heeft gesprokkeld. Josef zoals altijd animeert de gesprekken en trakteert iedereen op champagne met kaas en worst. Dank u Josef voor al je gulle gestes. ’s Avonds afspraak in het hotel voor het avondmaal.
Zondag vrije dag. Wie het wenst kan naar het vertrek van de “Tour de France” gaan kijken en het kasteel van Chantilly bezoeken. Voor wie in de streek zou komen is het kasteel van Chantilly aan te raden. Zeer mooie tuinen, zeer mooi onderhouden kasteel en heel veel te bewonderen kunstwerken en schilderijen. Een echte must! ‘s Avonds gaan we naar een plaatselijk restaurant. Het menu en à la carte was de moeite waard. Tegen 23:00 terug naar de kamer om fit aan te treden voor de golf van Apremont.
Maandag 25/7. We spelen de baan van Apremont, deze ligt op ongeveer 10’ van het hotel. De golf van Apremont begint met een lange maar haalbare par 5. Apremont heeft eveneens veel bomen langs de fairway, de boodschap blijft: “recht spelen of zoek je bal”. In tegenstelling tot veel banen in Frankrijk hebben we nu holes met heel wat water. Holes 8 en 9 evenals hole 16 en 15 alsook hole 17 hebben een waterhindernis.
Voor het avondmaal wordt het aperitief aangeboden door Andrew. Normaal zou de prijsuitreiking moeten plaats vinden maar er werd besloten de prijs uitreiking op de laatste dag te houden juist voor het vertrek naar België
Dinsdag 26/7. Eerst de check-out en dan hop hop hop naar de golf. Vandaag spelen we op de baan van het hotel. Zeven jaar geleden was het nog een baan in wording, vandaag is het een volwaardige baan met heel wat rough en wegen bezaaid met zeer zeer mooie bloemen. Er was een beetje regen voorspeld maar daar was weinig van te merken. De wedstrijd verliep vlekkeloos onder een soms verdwijnende zon maar zonder nattigheid.
Bij de Ladies werden Nadine, Sabine (liet haar prijs aan de volgende), Marie, Nadia en Chris beloond met een prijs.
Bij de Men zoals te verwachten, het kon niet anders, werd Martin eerste met de beste score van de vier wedstrijden. Hij speelde telkens 40 Stableford of meer. Een dikke proficiat aan onze beste speler, zijn handicap gaat van 20.5 naar 15.7 bijna 5 punten verschil. Martin is de opkomende ster van Steenpoel. Dan was het aan de beurt van Denis, Sissa, Jozef, Eric, Hugo……………….;
Bye, bye iedereen, wel thuis!