ONTDEK ONZE GOLFCLUB
OP EEN BOOGSCHEUT VAN BRUSSEL

Welkom op de site van Steenpoel Golf & School

11/07/2021 Les uns avec les Hôtes & Copytec

11/07/2021 Jean Bosco (les uns avec les hôtes) & François Deroubaix (Copytec)
Onze twee sympathieke sponsors hebben de aanwezige spelers en leden verwend tijdens de prijsuitreiking.
Zondag, mooi weer, geen regen, ontspannen spelers, wat wil je nog meer?
Bij de dames categorie 1 gaat de brutoprijs naar Carole T’Joen met 29 stblf tegen de Par van de golfbaan, Carine Lambion wint de 1ste nettoprijs met 38 stblf, Amélia Leskens vervolledigt het podium met een score van 35 stblf.
Zoals we stilaan vermoeden wint Guillaume Cauvin de brutoprijs in Men categorie 1 met 54 slagen hetgeen betekent dat hij 4 slagen onder Par heeft gespeeld. Een erg aardige jongeman die altijd op zoek is naar perfectie. Goed gedaan Guillaume.
Dan een Italiaan die in een Ferrari zou moeten rijden, je raadt het al, het is Guy! Hij ook liet de vonken spetteren, maar dit keer niet in bruto maar in netto. Hij speelt netto 55 en wint de 1e nettoprijs.
Joseph Loncin, één van de minder jonge senioren, slechts 81 jaar oud en nog steeds bij de besten, wint de 2e nettoprijs. En tot slot is het Etienne Bosmans die de 3e nettoprijs in ontvangst neemt.
Bij de Ladies categorie 2 was Véronique Homblé de beste met een zeer goede score van 43 Stblf, zij werd gevolgd door Catherine Marcoty met 35 Stblf.
De Men categorie 2 scoorden eveneens hoog, ook zij spelen een zeer goede score.
Christophe Ponikelsky eindigde met 41 Stblf en won de 1e nettoprijs, Daniel Jadot speelde 40 Stblf en Tom Blockmans eindigde op de 3e plaats met dezelfde score maar een minder goede retour op de laatste 3 holes.
Om het feest te beëindigen boden de sponsors het glas van de vriendschap aan.

Hartelijk dank aan Jean en François voor de geslaagde prijsuitreiking.
Nu aan tafel en daarna kijken naar de voetbal Italië tegen Engeland.

09/07/2021 Sud-Est Cat 2 tegen Golf Park Tervuren

Categorie 2 speelde zijn laatste wedstrijd tegen Golf Park Tervuren.
We hadden een geweldige meteo en een aantal superleuke maar te sterke tegenstanders. Resultaat: ons beide teams verloren hun wedstrijd (omdat het spelniveau erg hoog was).
We zijn van plan om dit team eind september uit te nodigen naar Steenpoel om hen te laten kennis maken met onze golfbaan en de beroemde Fondue Bourguignonne.
We hebben dit jaar de finales niet gehaald maar elke speler heeft zich maximaal ingezet om de kleuren van Steenpoel te verdedigen.
We hebben met veel sportiviteit onze meerdere moeten erkennen maar hebben in alle geval ons visitekaartje afgegeven: sportief, sympathiek, en kwaliteit in het spel.

Ik wens iedereen te bedanken voor hun inzet en deelname aan deze competitie. Onze ploeg was steeds voltallig en ik heb nooit op het laatste ogenblik moeten zoeken naar « vervangers ».

Nog een prettig weekend en een welverdiende vakantie,

Freddy

27/06/2021 Friends Prize

Zoals gebruikelijk hebben de Friends gezorgd voor een uitstekend onthaal. Al vroeg in de ochtend hadden André en zijn vrienden de greens geblazen en het veld geïnspecteerd, terwijl enkelen bezig waren de twee tafels en de balie op te zetten. André, had zoals alle jaren goed gekruide “caricoles” bereid, de plastic bekers konden nog juist standhouden tegen de pikante bereiding. Dankzij de goed gekoelde rosé en de beenham was het feest compleet. Toen we op de “turn” weer begonnen te golfen moesten we onze slagen aanpassen, maar ach, het was absoluut de moeite waard.
Ik zou het glasje rosé wel de schuld willen geven van het welzijn (een beetje plezant)op de turn, maar niet de schuld van een slechte score. Op de 15de hole speelde ik de verkeerde vlag en scoorde een beschamende 10! “Ik geef toe ik schaam me!” “
Wat betreft mijn afwezigheid bij de prijsuitreiking is er aanvaardbare uitleg, ik was op weg naar Steenpoel toen een automobilist me de weg afsneed en de rest is duidelijk: op de stoep met twee gescheurde banden, maar we zijn nog steeds in goede gezondheid.

25/6/2021 Sud-Est Cat 4 te La Bawette tegen Rougemont

Cat 4.
Na een overwinning vorige week op LLN stonden we tegenover Ragnies te la Bawette.
Heuvelachtig terrein, ideale temperatuur en een Europacupwedstrijd waardig 😀
In het 1e team bezocht Jean-Pierre alle mogelijke kanten en hoeken, Eric daarentegen speelde met zand en gras.
Uiteindelijk wisten onze 2 kampioenen de match gelijk te spelen (1up op de heenwedstrijd en 1 down op de return). Het 2e team bestaande uit Jean en Robert hebben dapper weerstand geboden … maar hebben een te sterke tegenstander ontmoet. Zij moesten de duimen leggen met 3 down op de eerste 9 holes en 2 down op de laatste 9 holes.
Het vonnis viel: Steenpoel moest buigen voor Ragnies 😔.
We zullen proberen het beter te doen te Rougemont op 9 juli ….

25/06/2021 Sud-Est Cat A1, 1, 3, âge2

Cat A1
Gewonnen
Het is op Louvain-la-Neuve dat onze Steenpoelers van cat A1 Naxhelet heeft ontmoet.
Ditmaal was Christian Groulus na maanden afwezigheid van de partij, hij stond samen met Alain Bogaerts aan de afslag.
Het tweede team werd gevormd door Guy Ferrari en Andrew Watson

Cat 1
Gewonnen
De zeer sympatieke tegenstanders van Falnuée hebben weerstand geboden doch niet genoeg want Steenpoel heeft de match gewonnen.
Het eerste team met Anne Massaux en Edward Raspé hebben op de eerste 9 holes met 3 up gewonnen, op de laatste 9 holes was het Falnuée dat de lakens uitdeelde en won met 2 up.
Bij het tweede team met Denis De Dycker en Wim Claesen werden de eerste 9 holes gewonnen met 1 up. Het was dankzij Wim dat we dat resultaat hebben gehaald. Op de volgende 9 holes heeft Wim een tandje bijgestoken en zijn we geëindigd met 5 up. Al heb ik één hole gewonnen en twee samen met Wim gehalveerd het is dankzij de geweldige en precieze slagen van Wim dat we zo’n uitslag hebben behaald.
Hartelijk dank aan Anne en Wim die voor de eerste keer de Sud-Est meespelen. Natuurlijk kan ik Edward niet vergeten, hij is nu al een oude rot (een slim en ervaren golfer) in ons midden

Cat 3
De 3e wedstrijd was erg ingewikkeld voor onze 4 spelers. La Bawette stelde 2 formidabele spelers op, één in elk van de twee teams wiens WHS hcp niets te maken had met hun spelniveau! Zij maakten het verschil. Iedereen hield vol tot het einde, maar de sterkste won. 3 en 2 Downs voor het 1e team, en 2 plus 2 Downs voor het 2e team.
Volgende week in Anderlecht zullen Etienne & Michel enerzijds en Alain & Nadine anderzijds Enghien uitdagen in een cruciale wedstrijd voor het klassement.

Cat Age2
Prettige en zeer evenwichtige match.
We wonnen de heenwedstrijd met 1 up en verloren de terugwedstrijd met 2 down, waarbij onze tegenstanders van Enghien onze 2 enige gemiste holes benut hebben.
Hoe dan ook beide ploegen konden winnen want ze waren aan elkaar gewaagd.

Subscribe to Newsletter

Sponsors

Scroll to top