ONTDEK ONZE GOLFCLUB
OP EEN BOOGSCHEUT VAN BRUSSEL

Welkom op de site van Steenpoel Golf & School

Belgian Masters at Falnuée

Het is niet zonder fierheid dat we een uitstekende uitslag van één van onze beste golfers publiceren.
Tanguy Ferrari eindigde op de derde plaats met een score van +8 na twee rounds. Op de eerste dag werd een score van + 4 genoteerd, twee bogeys en één double bogey. De tweede dag werd hectischer met vier bogeys en één double bogey doch met drie birdies.
Steenpoel is een kleine 9 holes (pitch and putt) maar heeft uitstekende jong getalenteerde spelers voort gebracht. Tussen haakjes: Andreas Reygaert was ook een pupil van Steenpoel, hij eindigde ex aequo vierde met +9 boven de par.
Proficiat Tanguy voor je uitstekende prestatie.

13/09/2018 Interclubs seniors Men II Div 4 Fagnes vs Steenpoel at Wellington

Vandaag donderdag 13 september een prachtige dag voor onze eerste interclubs ontmoeting. Een zachte temperatuur met een beetje wind en met zeer sympathieke tegenstanders van de Royal Fagnes (Spa). De handicaps waren eerder in hun voordeel tussen 14.2 en 17.8 terwijl twee van onze spelers een handicap van meer dan 20.0 hadden, waaronder onze “rookie” ‘Frans’ Huget.
Na 4 holes met 2 down staken Frans en Philippe een tandje bij om vier holes na elkaar te winnen en op de turn nog op 1 up te staan. Hun match bleef evenwichtig tot hole 12 maar toen hadden onze spelers een diepje en hebben uiteindelijk de match uit handen gegeven op hole 17 met 3 down en 2 to go.
Alain Borbouze en Stéphane Javaux hadden zonder probleem  de match onder controle tot hole 10, daarna kenden zij ook een gevaarlijk diepje. Met 1 up op hole 13 en dan weer op hole 15 hadden ze de gelegenheid ‘dormie’ te zijn met 2 ups op hole 16 maar spijtig genoeg hadden ze deze hole gedeeld en bleef het 1 up. Het was niet uitgesloten dat deze gedeelde hole bleef nazinderen want de tegenstanders hadden zonder noemenswaardige moeite de hole 17 binnengehaald. De stand op hole 18 was dus ‘square’! Stéphane had enkele moeite om uit de zware rough naast de fairway te komen terwijl Alain met zijn tweede slag op 3 m van de green en op vlaghoogte lag. Zijn approach bracht zijn bal op 2 m van de hole en nadat de tegenstanders hun bal naast de hole hadden geputt kon Alain de winnende hole aanvatten. Na analyse van zijn puttingslijn en met de goede raad van Stéphane, putte Alain helemaal geconcentreerd de bal in de hole om aldus de eindzege van Steenpoel te bepalen….
Ik heb er nog niets over geschreven, maar Denis en Etienne hadden hun match al beëindigd, terwijl ze als laatsten waren gestart. Vanaf het begin hadden ze de puntjes op de i geplaatst, na drie holes drie ups, na de turn 5 ups! En drie holes verder was hun contract met brio voldaan : 7 ups en 6 to go. Men moet zeggen dat indien één van beiden een diepje had de andere onmiddellijk overnam… “Que demander de plus?”
 
Kort geschetst, een zeer mooie dag, een perfecte baan,sympathieke tegenstanders en de overwinning er bovenop!
 
Roger, uw zeer gelukkige captain… en opgelucht…

Agenda senioren september – october

Beste Senioren,
September is er al. Dit is de laatste rechte lijn voor het einde van het seizoen.
Als de senioren als eerste in actie kwamen om het seizoen te beginnen, zullen ze de laatste zijn om het af te maken.
Wat zijn de laatste doelen? Er zijn er vijf, inclusief de finales van de challenge Viviane & Frans en van de challenge Anneke.
In appendix, de huidige ranglijst van deze twee wedstrijden.
ALLES IS NOG STEEDS MOGELIJK
Ik moedig jullie aan om deel te nemen aan deze laatste vijf wedstrijden voor de winterstop.
Registraties zijn open. Neem je pc, je smartphone, en meld je aan.
Met vriendelijke groeten
Daniel & Josée
——————————————————————————————————————————————
• Friday 14/09  12:00  , Trip to Waregem,
Stubbe, Lisart & Partners Prize.
• Thursday 27/09  08:30 & 11:00, Senior’s Day September
President’s Prize Shotgun #1 & #2
• Thursday 11/10  12:00, Trip to Anderlecht,
Malou & Jacky Prize.
• Thursday 18/10  13:10, Trip to De Brabantse,
Dak-O-Toit Prize
Final Challenge Viviane & Frans.
• Thursday 25/10 08:30 & 11:00, Senior’s Day October,
Stéphane Lanfranchi Prize Shotgun #1 & #2,
Final Challenge Anneke.

07/09/2018 SST President’s Prize

Beste S.S.T. vrienden,

Er waren 58 deelnemers die deelnamen aan de Senior Challenge van Saint Omer op vrijdag 7 en zaterdag 8 september.
Dit jaar heeft Steenpoel G.C.&S. de President’s Trophy gewonnen in een leuke en sportieve sfeer op Aa Golf van Saint Omer, gezien de andere clubs forfait hadden gegeven.
De afwezigen hebben ongelijk gehad, de weersomstandigheden waren top, het parcours lag er geweldig bij met super snelle (en moeilijke) greens.

Dank aan de deelnemers.

Sportieve groeten.

Maurits

Subscribe to Newsletter

Sponsors

Scroll to top