ONTDEK ONZE GOLFCLUB
OP EEN BOOGSCHEUT VAN BRUSSEL

Welkom op de site van Steenpoel Golf & School

2019 Ladies Programm

De zomer en het golfseizoen 2019 staan voor de deur. De agenda’s worden gevuld met de verlofprojecten en de talrijke golfactiviteiten die ons worden aangeboden.
Het Ladies programma van Steenpoel staat steeds en vooral voor convivialiteit zodat we ten volle kunnen genieten van deze sport waarvan we zo genieten.
Aan het werk ! Neem jullie agenda’s.
Maart :
• Vrijdag 29/03 – WARM-UP G.C. 7 FONTAINES – 13u00.
De inschrijvingen werden geopend
Mogelijkheid 9 holes te spelen (mij verwittigen aub)
April :
• Donderdag 04/04 – 1ste LADIES DAY – ERIC & KRISTA ‘S PRIZE – 17u00
De inschrijvingen werden geopend
• WE 27+28/04 + 01/05 – INTERCLUBS LADIES 3 & 2
Voor de eerste keer werden twee interclub Ladies ploegen ingeschreven. Beiden zullen de clubkleuren met brio verdedigen.
Ladies 3 – Op Keerbergen – Captain: Gerda Walravens
Ladies 2 – Op Waterloo – Captain: Minke Peeters
Doe het perfect Ladies, we rekenen erop.
Mei :
• Donderdag 02/05 – LADIES DAY – CLAYTON SHAGAL ‘S PRIZE – Sponsor Patricia D’Addario – 17u00
• Maandag 06/05 – VG LADIES 3 COMPETITION – 4BBB – GC WAREGEM – meer uitleg volgt.
• Maandag 27/05 – VG LADIES CAP-AM COMPETITION – ROYAL LIMBURG GOLF/HOUTHALEN – meer uitleg volgt
Juni :
• Dinsdag 04/06 – INTERNATIONAL WOMEN’S GOLF DAY AT STEENPOEL
Als er een datum moet worden onthouden en in de agenda worden genoteerd dan is het deze!
Het Sport Committee en de Directie hebben hun akkoord gegeven om aan deze activiteit voorgesteld door de VG Ladies deel te nemen.
Kom talrijk want er worden verrassingen voorzien. De Ladies Day wordt uitzonderlijk van donderdag naar dinsdag verplaatst.
Het programma wordt later medegedeeld.
• Zaterdag 22/06 : SENIOR’S MEN VS LADIES – FERRARI’S TROPHY – 10 H. – 3de Editie
Na 2 opwindende edities hebben beide ploegen elk één wedstrijd gewonnen.
Aan ons om de trophy opnieuw over te nemen.

Juli :
• Maandag 01/07 : VG vs AFG COMPETITION – G.C. LA TOURNETTE – inlichtingen volgen
• Donderdag 04/07 : LADIES DAY – PATRICK’S PRIZE/SOGETOIT – 17u00.
Augustus :
• Donderdag 01/08 : LADIES DAY – HOLIDAY’S PRIZE – 17u00
September :
• Maandag 09/09 : LADIES DAY at DE KLUIZEN – WIDMER’s PRIZE – 10u00.
• NIEUW : De VG heeft dit jaar beslist om de beginners een voordeel te geven en hen toe te laten 9 holes te spelen op groot terrein.
Inlichtingen volgen later
• Zaterdag 07/09 : VG – STARTERS/RABBIT COMPETITION – G.C. NUCLEA/MOL
• Zaterdag 21/09 : VG – STARTERS/RABBIT COMPETITION – ECPG ZWIJNAARDE
October :
• Zaterdag 05/10 : LADIES DAY – CROSS – 10 H 30 – CAPTAIN’S LADIES PRIZE

Goed golfseizoen voor iedereen,

Jeanine
Ladies Captain

21-03-2019 Seniors Day Eric & Krista Prize Real start of the season

Beste Seniors,
De officiële start van het seizoen 2019 werd uiteindelijk met 1 week vertraagd.
Onder een stralende lentezon, hebben op 14 maart, 47 seniors zich op ons terrein gestort voor de 1ste competitie van de challenge Anneke. Deze werd gesponsord door Éric en Krista.
Christophe, de Green Keeper, bereidde de hole 2 voor in de vorm van een eilandje,
bedekt met zand en een palmboom.
Dit jaar werd het reglement veranderd, teneinde iedereen zijn kans te geven.
Wij maakten 2 reeksen MEN en 2 reeksen LADIES ;
zij zijn aangepast aan de handicaps van de week-end wedstrijden (MEN 9,4 EN LADIES 15,4)
Iedereen had zijn REPAIR PITCH bij de hand, wij hopen dat dit tijdens de volgende wedstrijden zo zal blijven.
De resultaten :
• MEN 1 : voor zijn 1ste wedstrijd bij de senioren, Frank Van Lint eindigt als eerste (37 pt) voor Guy Masson (34 pt)
• MEN 2 : zeer goede scores, met Patrick Bride en Paul De Bus (41 pt) en Patrick Tastenhoye (40 pt).
• LADIES 1 : Amélia Leskens (36 punten) voor Nadine Mees (34 pt).
• LADIES 2 : Marie Els Draps (30 punten) voor Martine Verheyden (30 pt).

Volgende competities :
• Senior’s Day April1 : 18/04 (2 shotguns 8:30 & 11:00) Jo Loncin Prize
• Senior’s Day April2 : 25/04 (2 shotguns 8:30 & 11:00) Stef Lanfranchi Prize

Kind regards
Josée & Daniel

2018-2019 Whist Challenge ‘Nelly’ einduitslag.

Nelly eerste
Josiane tweede

Benjamin Roelandt derde

Jacques de prijs van de trouwheid

De regelmatigste heeft gewonnen! Het was geen verrassing dat Nelly de meter van de Whist Challenge de eerste plaats wegkaapt en ook de trofee die er bij past. Gedurende de ganse wedstrijd heeft ze haar best gedaan. De eerste dag heeft ze niet gespeeld maar haar schoonzoon gecoacht. Vanaf de 2de dag toont ze haar klasse en eindigt 2de van de dag. De drie volgende dagen was ze tweemaal eerste met 381 en 404 punten en eenmaal derde. Tijdens de 8ste dag heeft ze opnieuw geschitterd met 405 punten en kreeg hierdoor een zeer comfortabel voorsprong voor de eindsprint. Rekeninghoudend met de beste vijf uitslagen heeft ze 1876 punten gescoord hetgeen een verschil van 124 punten maakt ten opzichte van de tweede geklasseerde. Bravo Nelly! Josiane de tweede finaliste heeft 1752 punten gesprokkeld. Al vanaf de eerste dag bekende ze kleur door als eerste te eindigen. Ondanks drie belemmeringen tijdens de Challenge heeft ze een mooie 357 punten gespeeld op 06/01 (1ste), op 20/01 speelde zij 348 en kwam aldus die dag op de 2de plaats en 362 punten op 03/02 waar ze dan de derde plaats innam. Benjamin een vaste waarde in het kaartspel eindigt uiteindelijk op 1748 punten. Naar aanleiding van een overlijden in de familie heeft hij zijn klassement niet kunnen verbeteren. Benjamin zoals gezegd is een echte kaartspeler en staat meestal op het podium. Dit jaar was het vechten voor de eerste drie plaatsen. Jacques een andere kampioen staat op de 4de plaats. Hij eindigt met 1738 punten. Zoals jaarlijks is er een extra trofee voor de meter van de Challenge, maar gezien zij reeds een trofee kreeg gaat deze extra trofee naar Jacques. Behalve het feit dat Jacques 4de werd is het ook Jacques die geen enkele dag van de ganse Challenge heeft gemist, hij verdient tweemaal de 4de trofee te krijgen. Tussen haakjes: Nelly heeft ook geen enkele dag gemist! Dank aan allen die zich met hart en ziel hebben gegeven voor het slagen van de Challenge. De kleine bijdragen die jullie hebben gegeven om deel te nemen aan de Challenge, na het betalen van de Trofeeën en de drink gaan naar de kassa van de Junioren. Aan allen dank u en tot volgend jaar waar er misschien een verlengstuk zal gebreid worden tot na de maand februari.

Uitstappen voor Ladies tijdens de Seniors’ Trip 26/8 tot 28/08/2019

Op 26/08 trekken we, na een lunch in de golfclub, met de trein een namiddagje naar Stolberg, historische Europese stad op 6 km van Eschweiler. Het kleine middeleeuwse stadje Stolberg ligt romantisch in vier dalen genesteld op een hoogte van 300 tot 350 m boven de zeespiegel in de zuidelijke Harz.

De stad is tevens een kuuroord, een historische Europese stad en een Thomas Müntzer stad. We bezoeken er de 12e -eeuwse Stolberger Burg (https://www.eifel.info/nl/a-burg-stolberg ) en het Torburg Museum (heimat & handwerk), en wandelen door de Klatterstraße waar vandaag het oudste overlevende houten gebouw te bewonderen is. Het gebouw dateert uit de 12e eeuw en werd gebruikt in de oudheid als brouwerij.

Het direct aan de rivier gelegen Offermann Platz, dat rond 1760 gebouwd werd, is onderdeel van de Tuchmacherhofes. De oude op steenpuin gebouwde landhuizen doen nu dienst als woonhuis en zijn voor het publiek toegankelijk. Dinsdag 27.08.2019 blijven we rustig in Nederland. Na een lunch in de abdij of in de golfclub nemen we de stoptrein naar Valkenburg. Het stadscentrum van Valkenburg bestaat uit twee delen: de historische kern en het winkelgebied (dus mogelijkheid voor shopping).

We brengen er een bezoek aan het streekmuseum (kunst en cultuur) en maken, als het weer het toelaat, een wandeling in het Halderpark. Woensdag 28.08.2019 zijn we in België. Terwijl onze mannen hun kunsten tonen op de Flanders Nippon Golf te Hasselt brengen wij een bezoek aan de stad. Hasselt is een bruisende stad (met vele shopping en lunch mogelijkheden (www.visithasselt.be).

Een tochtje over de Groene Boulevard, aangelegd op de vroegere stadswallen, is een uitstekende manier om een eerste indruk van Hasselt te krijgen. Na een wandeling in de Japanse Tuin (https://www.visithasselt.be/nl/japanse-tuin), brengen we er een bezoek aan het jenevermuseum “making cocktails”.

03/02/2019 Whist Challenge ‘Nelly’, tussentijdse uitslag.

Vandaag hebben twaalf spelers deelgenomen aan de Whist Challenge Nelly, er werden drie speeltafels opgesteld. Nelly heeft de jackpot getroffen, zij haalde vandaag 405 punten, Jacques werd tweede met 372 punten en Josiane derde met 362 punten.
Uiteindelijk rekening houdend met de vijf beste scores van de Whist Challenge is het Nelly dat eerste is met 1876 punten, gevolgd door Josiane met 1752 punten en Benjamin met 1748 punten. In vierde positie hebben we Jacques die nog steeds aanspraak kan maken op de tweede of derde plaats tijdens de finale op 10/02/2019.

Subscribe to Newsletter

Sponsors

Scroll to top