ONTDEK ONZE GOLFCLUB
OP EEN BOOGSCHEUT VAN BRUSSEL

Welkom op de site van Steenpoel Golf & School

Seniors trip naar Lorraine in Frankrijk

REIS Lorraine in Frankrijk /VOYAGE Lorraine en France
Maandag /Lundi 24/08/2020  Woensdag /Mercredi 26/08/2020

 ***

2 nachten + ontbijt / 2 nuitées + pdj
2 dîners (wijn-water / vin-eau)

3 X 18 holes/trous
Golf de Preisch/Golf d’Amnéville/Golf de Longwy

Logis de France “Remotel”

Golf Chateau de Preisch
Duitsland, België en Luxemburg… De drie landen die grenzen aan het beroemde Château de Preisch en zijn golfbaan. 52 hectare bos en 7 hectare vijvers: de ideale componenten om een uitzonderlijke golfbaan te maken. Sinds de twaalfde eeuw heeft het kasteel vele transformaties ondergaan. Iedere familie die er zich vestigde heeft er zijn sporen achtergelaten. De laatste van die sporen was een muur rond het gebied van 106 hectare gebouwd onder Napoléon 1er. Vandaag de dag is het historische monument een plaats voor recepties met een prachtig Engels park en een topiary tuin.
De drie parcours met elk 9 holes heten dan ook ‘Duitsland’, ‘Frankrijk’ en ‘Luxemburg’. Het zijn lange, smalle parcours, die relatief moeilijk zijn en waar de architecten enkele goede ideeën met de waterpartijen hebben kunnen uitvoeren, zoals bij de nummers 5 en 6 in ‘Luxemburg’. Daarnaast is er de gevreesde nummer 3 in ‘Frankrijk’ of de verschrikkelijke nummer 3 in ‘Duitsland’. Elk land biedt een uitdaging voor de ervaren spelers en een mooie wandeling voor de natuurliefhebbers…

Golf de Preisch

Golf d’Amnéville-les-Thermes
De Golf d’Amnéville-les-Thermes is gelegen in Amnéville, tussen Metz en Thionville, en strekt zich uit in het bos. Het maakt deel uit van een uniek vrijetijdscentrum in Europa.
Omdat het zo perfect geïntegreerd is in zijn omgeving, geeft het de indruk alsof u er altijd al bent geweest. Omdat er zoveel ruimte is, is het uitzonderlijk om de naburige hole te zien liggen, waardoor u de indruk krijgt helemaal alleen te zijn. Een oase van rust en sereniteit! Het parcours is daarnaast vrij smal en biedt verschillende holes op een helling, waardoor spelers die het gewoon zijn om lang te spelen bijzonder nauwkeurig moeten zijn in hun slagen. Gelukkig zijn de greens groot en uitnodigend, maar ze worden ook soms beschermd door een paar waterlichamen. Een golfuitdaging die u niet snel zult vergeten.

Golf d Amnéville-les-Thermes

Golf de Longwy

De fairways soms minder onderhouden, maar de greens lekker snel en soms verraderlijk. Heuvelachtig parcours welke zich door het landschap slingert. De baan is niet de langste, maar zeker uitdagend en vereist strategie, veel doglegs en een knappe par3 waar je vanop een klif naar een veel lager gelegen green slaat. De afstand tussen de holes is soms vrij lang, zodat een buggy aan te raden is.

Golf de Longwy

Jullie krijgen een mail met uitleg
Indien u meer inlichtingen wenst contacter Josée Demol

02/12/2019 Brief aan de Ladies van Jeanine Ladies Captain 2019

Beste dames,
De tijd van beoordeling van het damesseizoen van 2019 is aangebroken. Ik ben er trots op u eraan te herinneren dat dit jaar een van de meest succesvolle was die we ooit hebben meegemaakt bij Steenpoel.
De golfuitslagen waren onder andere Top:


• De langverwachte Interclubs hebben hun beloften waar gemaakt.
1) Het Ladies Cat. III team stijgt naar Div. I: ongezien in de geschiedenis van Steenpoel
2) Het huidige golfniveau is zodanig dat Ladies het zich kunnen veroorloven een team in Cat. II op te stellen. Ladies II hebben zich met trots verdedigd.
Proficiat aan alle speelsters en hun supporters voor de behaalde resultaten.

• De Ladies Days waren eveneens een groot succes, dankzij een gemiddelde van 22 deelneemsters en de verwelkoming van een nieuwe Lady bij elke wedstrijd. Telkens mooie ontmoetingen!

• De Ferrari’s Trophy is nu een essentiële dag die niet gemist mag worden en door iedereen gewaardeerd. Onze dappere mannelijke senioren, winnaars van 2019, aangemoedigd door hun kapiteins Daniel en Josée, voelen zich nooit helemaal op hun gemak bij de ontmoeting met de Ladies daar zij sterk onder de indruk zijn van de maximale motivatie van Ladies. Wat een gemoedelijke sfeer!


• Internationale golfdag voor Ladies.
Voor het eerst nam Steenpoel deel aan het evenement dat de Club de gelegenheid gaf om Dames in de schijnwerpers te zetten.
Het management, de profs en het sportcomité hebben grotendeels bijgedragen aan het succes van deze feestelijke dag en hebben een aantal leuke verrassingen aangegeven. Nogmaals bedankt aan iedereen voor hun inzet.Het drukke seizoen, met de Ladies Golf Vlaanderen sectie, eindigde met een vriendelijke en aangename lunch waar 28 Ladies aanwezig waren.
Dit schrijven is de gelegenheid voor mij om officieel aan te kondigen dat ik de jaren kapiteinschap met een zeer positiefgevoel beëindig. Ik maak van de gelegenheid gebruik om ieder van u uit de grond van mijn hart te bedanken voor al deze heerlijke momenten die we samen hebben doorgebracht en die ik hoop, voor allen alsook voor mij, zeer goede herinneringen zullen blijven oproepen.
Nogmaals bedankt voor uw lieve attenties die mij veel plezier hebben gedaan.


Het is vol met emoties, bloemen, champagne en een prachtige decoratieve kaars dat ik onze nieuwe Ladies Capitain Nadine Mees presenteer. Ik wens haar uit heel mijn hart een kapiteinschap dat rijk is aan voldoeningen en nieuwe avonturen. Haar motivatie staat buiten twijfel.
Ik hoop dat je haar hartelijk zult verwelkomen.

Ik wens jullie prettige eindejaarsfeesten en tot 2020 voor een ander boeiend seizoen.

Jeanine

31/10/2019 Seniors Day Challenge Anneke.

Een dag uit de duizend, zon en niet te warm, de 4 kandidaten op de eerste plaats van de Challenge werden door Daniel in de eerste flight geplaatst.
Het zijn Daniel Abraham, Joseph Loncin, Stéphane Javaux en Denis De Dycker die allen het beste

Continue Reading…

Subscribe to Newsletter

Sponsors

Scroll to top