ONTDEK ONZE GOLFCLUB
OP EEN BOOGSCHEUT VAN BRUSSEL

Welkom op de site van Steenpoel Golf & School

2021 Interclubs NEWS Ladies III Div 1, Men IV Div 1, Seniors Men II Div 3

Interclubs Ladies III Div 1 pool A
04/09/2021 Waterloo vs Steenpoel 3-11/09/2021 2
05/09/2021 La Tournette vs Steenpoel 5-0
11/09/2021 Steenpoel vs Drie Eycken 2-3
Result: Steenpoel lost aal matches

Interclubs Men IV Div 1 pool B
04/09/2021 Empereur vs steenpoel 3-2
05/09/2021 Rigenee vs Steenpoel 3-2
11/09/2021 Steenpoel vs Keerbergen 4-1
Result: Steenpoel won 1 match of the 3

Interclubs Seniors Men II Div 3 pool B
09/09/2021 Krokkebaas vs Steenpoel 2-1
15/09/2021 Hulencourt vs Steenpoel 0-3
21/09/2021 Steenpoel vs Hainaut to play at Waregem

12/09/2021 Wine in the City

Wine in the city is een bekend restaurant te Jette op het Spiegelplein.

Het restaurant heeft een ster en is ook bekend voor de uitstekende wijn die geserveerd wordt met de maaltijd, een echte aanrader.

Met ochtenddauw op de green worden de golfballen bij het putten afgeremd. Meerdere spelers hebben zich daardoor laten vangen, het vergde een aanpassing van enerzijds de snelheid en de lijn die naar de hole leidt. Bij de retour was de normale gang van zaken opnieuw van toepassing, de greens waren droog en YES, mikken putten en … erin of ernaast 😉.

De eerste negen holes werden binnen een recordtijd afgewerkt. Op hole 2 heeft Denis een shank geslagen, de bal ligt langs de bunker van hole 8, vanaf daar wordt de bal in de bunker vóór hole 2 geslagen en is de uiteindelijke uitslag 5 strokes, dus één puntje Stblf en 2 over de par. Guru heeft hetzelfde probleem en speelt eveneens 5 op hole 2. Alain De Visscher daarentegen blijft strikt op koers en speelt een par op hole 2

Na hole 18 snel de scorekaarten controleren en tekenen, dan naar het club house voor een wel verdient drankje, ttz plat water en soms een gekleurd warm watertje met koekje.

Bij de Ladies categorie 1 spant Carole (hoe kan het anders?) de kroon met een brut tegen de par van 33 Stblf, zijnde plus 3 boven de PAR van de baan. Tweede is Carine Lambion met 36 Stblf en derde is Sonia met dezelfde score maar een minder goede retour.

Men 1 doet niet onder voor de Ladies 1, het is Etienne Bosmans die ditmaal de beste bruto score heeft met 57 slagen. Dit betekent dat hij min drie heeft gespeeld, een prachtige uitslag. Eerste net is Jean-Yves met 54 slagen net, hij wordt gevolgd door Pascal Demarteau eveneens met 54 net (Pascal is een stijgende ster, spijtig genoeg heeft hij te weinig tijd om te golfen) En dan komen we tot Joseph Loncin de oudste deelnemer die een fantastische 56 net heeft gescoord. Het is volgens Joseph de eerste maal dat hij op Steenpoel komt sinds het begin van de pandemie. Hij heeft goed gekozen!

Bij de Ladies 2 hebben we een uitstekende score, dit werd nog nooit vastgesteld bij de Ladies catégorie 2! Barbara De Schouwer heeft 48 Stblf gespeeld, zoiets kan alleen maar bestempeld worden als het baanrecord op Steenpoel. Ann Marie (mama) was in de wolken, ze stond recht en begon te buigen. De ganse scene deed denken aan het event waar de roman ‘La dame aux camélias’ van Alexandre Dumas fils door de zaal op stormend applaus werd onthaald. Alexander Dumas père stond recht en riep voldaan‘Moi je suis l’auteur de l’auteur!’ Een mooi moment voor moeder en dochter. Wat een goede jonge speelster hebben we nu? De runner-up bij Ladies 2 is Catherine Marcoty met 33 Stblf

En last but not least, bij de Men 2 hebben ze eveneens hoge scores. Stéphane Neuville met 41 Stbf en Marc De Baets met eveneens 41 Stbf. doch een minder goede retour. Philippe Devos met 38 Stbf.

Bij de prijsuitreiking waren het Isabelle en Arno die de prijzen aanreikten. Voor de allerbesten en de besten een omslag met een serieus bedrag en dan een karton met twee van hun beste wijnen voor de volgenden.

Hartelijk dank aan Isabelle, Eddy en Arnaud, het was een mooie prijsuitreiking

22/08/2021 Seniors trip to Germany

Al vroeg in de ochtend van 22-08-2021 bereiden we ons voor op het vertrek naar Duitsland richting Willich ongeveer 02u30 uur met de wagen.
Komende van Dilbeek richting Genk, Maaseik, Roermond tot Willich rekenen we op een 203 km
Een reis zonder incidenten behalve de werken die de weg soms verstoorden.
Aangekomen bij het Ramshof Hotel waren we al snel in een vertrouwde omgeving, bijna alle vrienden waren al present. Snel inchecken en dan richting de tuin waar we drie keer moesten verhuizen voordat we ons buiten in een tent konden zetten. Een klein aperitief en daarna het avondmaal. Alles ging perfect totdat het tijd was om af te rekenen. In Duitsland en ik wist het ook niet, krijg je een papier waarop je zelf op moet schrijven wat je hebt geconsumeerd. Deze originele manier heeft wel eens geleid tot een discussie tussen de kassiers en onze landgenoten.
Daarna snel onder de pluimen en zonken we snel in de armen van Morpheus.

Eerste golfdag op Golfpark Renneshof
Een golfbaan die op het eerste gezicht relatief eenvoudig leek. Maar gezien de smalheid van de fairways en de wind, was dat niet zo! En de greens, mijn God! Greens zo scheef als mogelijk, bovendien hadden de greenkeepers niet de makkelijkste hole locaties gekozen. Ofwel was de vlag nabij de rand van de green of ze was op een richel; erg blij was diegene die op de green lag en de hole in twee putts heeft gemaakt.
Nou, uiteindelijk ging alles goed, maar de 19e hole was helemaal geen 19e hole zoals wij die kennen! Neem een biertje, water of cola uit de koelkast, betaal dan aan de balie en drink uit de fles! NEEN! Jammer, maar je moet weten dat het maandag was en dat is de sluitingsdag voor de Horeca. Geen zorgen, snel naar het hotel en daar een lekker biertje of een wit wijntje en alles was weer in orde.
Aan tafel in het hotel werd na veel overleg met het personeel het diner geserveerd. Je moet weten dat Josée, een voormalig hotelmanager, zich niet laat intimideren. De obers hadden al snel door dat zij haar richtlijnen moesten volgen.
Koen Thysens, de Seniors Captain, nam het roer over en gaf ons de scores van de dag.

 1. Yvan Smal 36 1. Véronique Clement 39
 2. Eddy Munster 36 2. Martine Verheyden 38
 3. Wim Claessen 32 3. Jeanine Garin 36
  De nearest to the pin bij hole 14 werd gewonnen door Birgit Knuts en er werd nog een loting georganiseerd om de minder gelukkige golfers te belonen.

Tweede golfdag te Elfrather Mühle bij Krefeld
Perfecte blauwe lucht, fairways zoals tapijten en even formidabele greens, ondanks al deze kwaliteiten zijn niet alle scores perfect.
Ik heb al tientallen en tientallen golfbanen gespeeld in binnen- en buitenland, maar deze golfbaan is de mooiste die ik ooit heb gedaan! Geen enkele hole geleek op een andere hole, ze waren ALLEMAAL verschillend. Dit betekent niet dat het eenvoudig was, zeker niet, maar de golfbaan is mij opgevallen!
Toen we op de 19e hole kwamen zagen we dat alle of de meeste tafels op het terras gereserveerd waren. Aris nam toen het heft in handen en meldde de bediening dat er nog ongeveer 40 golfers en caddies in aantocht waren. Onmiddellijk begon het bijzonder vriendelijk personeel op verschillende plaatsen van het terras tafels en stoelen bij te voegen.
Later waren we graag nog wat gebleven maar we moesten wijken voor de dames die hun Ladies Day-competitie hadden beëindigd.
Het avondmaal in het hotel werd opnieuw onder de tent gegeven, een echte goede en uitstekende BBQ. Het personeel vroeg ons tafel per tafel naar de BBQ te begeven, geen opstopping en alles liep perfect. De Horeca boys herinnerde zich dat Josée het laatste woord heeft en tot tevredenheid van enkelen wezen de obers de producten aan die lactose bevatten, een product wat sommige van de aanwezigen best niet in de mond zouden stoppen.
Het avondeten was perfect, het vlees en de zalm goed gebakken, de groenten vers en perfect gekruid, en het dessert overheerlijk.
Tijdens het avondmaal maakt Koen de Senior Captain de uitslagen bekend in zijn nu al gekende spreekstijl met zijn krachtige stem. Koen slaagde erin de deelnemers zowel in het NL als het FR te amuseren.

 1. Yvan Smal 38 1. Birgit Knuts 37
 2. Robert Herzeele 32 2. Véronique Clement 31
 3. Eddy Munster 31 3. Dominique Vanhecke 29
  De longest drive op hole 10 voor de dames werd door Dominique Vanhecke gewonnen. Vreemd genoeg konden de mannen de fairway niet vinden! De longest drive Men werd uitgesteld tot de volgende dag.

Derde golfdag te Haus Bey op de terugweg naar BE.
Van een ontbijt met spiegelei genieten, de koffers in de auto en we vertrokken voor nieuwe golfavonturen.
Deze keer was de golfbaan niet voor pinguïns, het was moeilijk. Veel water doorkruiste de fairways, de tee-offs vanaf geel waren geulvormig en omzoomd met bomen, de zijkant van de fairways had lang ruw, hard en grof gras. Een slachting werd aangekondigd. Ik spreek natuurlijk voor mezelf, een gemiddelde kleine golfer, die 9 golfballen op de baan heeft achtergelaten. Eenmaal in het ruige gras was het onmogelijk de bal te vinden en als je hem per ongeluk vond, was het onmogelijk of bijna onmogelijk hem eruit te spelen. Een echte ramp voor de scorecard. In onze flight, allemaal ervaren spelers, noteerden we scores van 18, 20 en 21 Stblf. En toch speelden we niet slecht… denk ik!
Tenslotte de 19e hole waarschijnlijk de moeilijkste hole en toch altijd succesvol, na enkele glazen sprankelende gele vloeistof met witte kraag bestelden we een “Wienerschnitzel”, de “kleine” voor de dame en de “normale” voor de drie heren. Allemaal van hoge kwaliteit, zeer goed gebakken, erg lekker maar een Duitse hoeveelheid! Als er in de “kleine Wiener schotel” één schnitzel zat ter grootte van een grote lap, had de “normale schotel” er twee van dezelfde grootte, dan begrijp je dat we meer dan verzadigd waren!
Net na deze pantagruelische maaltijd werden we gevraagd voor de prijsuitreiking in de achtertuin van het clubhuis.
Koen maakte met zijn nu langzaamaan bekende verve de prijsuitreiking tot een groot feest.
De winnaars :

 1. Yvan Smal 36 1. Mieke Ham 32
 2. Raymond Mcgree 35 2. Carine Lambion 28
 3. Eddy Munster 29 3. Martine Verheyden 28
  De longest drive op hole 12 werd door Eddy Munster gewonnen.
  De nearest to the pin op hole 9 werd door Margaretha Van Saagsvelt gewonnen.

U alles vertellen wat door de sponsors als prijzen werd aangeboden, zou onmogelijk zijn, maar laten we de sponsors citeren:

 1. Malou & Jacky
 2. Patrick Huget & Liliane voor De Slaapadviseur in Ternat, Optiek Trap in Dilbeek en De Spanuit in Dilbeek
 3. Carine Lambion voor haar biowinkel in Elsene
 4. Anne-Michèle Doudelet
 5. Nadine Mees voor de vereniging “Groen van de hoop” maar ook een persoonlijk cadeau
 6. Margaretha van Saagsvelt
 7. De families Van Hecke en Thysens
  Tot slot nogmaals hartelijk dank aan Josée, Koen en Dominique, Malou en Jacky voor de verkenning en het zoeken naar degelijke golfbanen in Duitsland. De organisatie en de keuze van hotel en de golfbanen is geen gemakkelijke taak, je moet een sterke madam zijn en Josée is daarvoor ongetwijfeld een pitbull als het nodig is.

Bedankt allemaal voor deze uitstekende reis in alle vriendschap!
PS: De foto’s zijn beschikbaar in de “members space”.

Sud-Est 2021 Cat 1 Kampioen

Stéphane, Edward, Anne, Wim, François

De deelnemers aan het succes: Anne Massaux, Minke Peeters, Stéphane Javaux, Edward Raspé, Wim Claesen, François Deroubaix, Raymond Mcgree, Etienne Bosmans, Serge Sironval, Patrick Demeulenaere, Lucky De Vleeschouwer, Denis De Dycker

12/08/2021 Drie van onze vrienden zijn niet meer: Roland, Lucien, Roger

Interclubs seniors 2017: Philippe, Roland, Philippe, Roger, Stéphane, Lucien, Denis

Onze vriend Roger Ackermans heeft ons verlaten.
Een ongeëvenaarde man is niet meer. Een geweldige vriend, liefhebber van golfregels, golforganisator en kende de Franse taal meer dan heel goed.

Samen met Roger, Daniel Appelmans en Walter Pauwels nam ik voor het eerst deel aan een golfcompetitie, de starterscompetitie. Al op dat moment gaf hij zijn golfadvies en regels.
Zeer korte tijd daarna sympathiseerden we met Roger en Denise en werden vrienden.
Roger kende de regels van golf tot in zijn vingertoppen, het was niet voor niets dat hij de goeroe van de regels werd genoemd. Over golfregels praten met Roger was een genoegen. Onze verschillende interpretaties stelden ons in staat om elk onze argumenten te geven en daaruit de beste beslissing te distilleren of gewoon weg de regel te verduidelijken.

Bij Steenpoel investeerde Roger zich als verantwoordelijke van de Sud-Est organisatie, als Steenpoel secretaris in 2011, als verantwoordelijke van de seniorenafdeling en als verantwoordelijke van de puttingoefeningen tijdens de open deur dagen op Steenpoel. Hij was ook meerdere malen teamcaptain. In die hoedanigheid begeleidde hij ons met de interclubs alsook de senioren interclubs. Deze competitiedagen eindigden vaak met een gastronomisch plezier in de beste sfeer. Weet dat Roger een goede vork had, hij versmaadde in het geheel niets, van aperitief naar voorgerecht naar hoofdschotel tot een goed dessert, niemand kon hem kloppen, hij sloeg niet af, behalve de vliegen!

Roger hield van de Shoot Out. Enkele weken voor het einde van het seizoen stelde hij de lijsten van mogelijke deelnemers op. Als er wijzigingen in het reglement zouden worden aangebracht, hadden we erover gesproken en had hij ze waar nodig aangepast. Samen met Giles de Pro definieerde hij de te spelen holes en de precieze afstanden. Op de dag zelf speelde hij de dirigent, telkens begeleid door Denise, Michel, Andrew en Denis om de scores bij te werken. Deze uitzonderlijke wedstrijd was zijn trots.

Roger de expert van de Franse taal.
Op een dag besprak hij een tekst die ik had geschreven en vertelde hij me dat hij muziek schreef, elke zin moest zijn ritme hebben en in cadans worden gelezen als een lied. Hij waakte over de interpunctie, verbeterde de hoofdletters, de eigennamen, de samenhang van ideeën enzovoort.

Roger, deze integere en geletterde man, met grote principes heeft ons verlaten, hij heeft door zijn persoonlijkheid meer dan eens de mensen die hem kenden gemarkeerd.

Roger mijn vriend, we zullen je missen,

Denis De Dycker

Subscribe to Newsletter

Sponsors

Scroll to top