Seniors

Steeds fit en groen

“Leeftijd” mag geen belemmering zijn om de golfsport te beoefenen.
Bijna de helft van de golfers zijn 55+ (50+ voor de Ladies) en deze groep neemt jaarlijks gestadig toe. Daarom geven we u hierbij enkele richtlijnen inzake golf als lifetimeseniorensport. Onze quote bij de Senioren op Steenpoel is  “GOLF-PAF” en dit staat voor: PASSION, ACTION and FUN.

SENIOR OF SUPER SENIOR ?

 LadiesMen
Senior ≥ 50 jaar≥ 50 jaar
Super senior ≥ 70 jaar ≥ 75 jaar

Binnen het jaar van de verjaardag.

SPORT ORGANISATIE

Op Steenpoel worden wedstrijden voor Senioren én Supersenioren aangeboden op de 4de donderdag van de maand nl. de SENIOR DAY (“ANNEKE” CHALLENGE) van maart t.e.m. october. Op de 2de donderdag van de maand gaan we andere golfterreinen verkennen zowel 9- als 18-holes banen, evenredig verdeeld nl. tijdens de SENIOR TRIPS TO…. (“VIVIANE&FRANS” Challenge). Vanaf 2013 doet Steenpoel G.C.&S. ook mee aan de SENIOR SHORT TOUR, een competitie waarbij wij op andere 9-holes banen wedstrijden spelen in matchplay, en waarbij Senior golfspelers met een handicap van 0 t.e.m. 36 welkom zijn. Jaarlijks is er ook op Steenpoel een Clubkampioenschap, waarbij de beste Senior Lady en Senior Gent de eer van de Steenpoel G.C.&S. kunnen verdedigen tijdens de finale van de MASTERS in de maand augustus. Tevens zijn er een aantal competities in de loop van het jaar waarop je andere Senioren kan ontmoeten van andere clubs o.a. de SUD-EST competitie, er wordt volgens handicap in vier categorieën gespeeld, het BELGIAN SENIOR CRITERIUM te Keerbergen in de maand mei en de SENIOR INTERCLUBS in september.

DSCN8465

Ook organiseert de V.V.G. (Vlaamse Vereniging Golf – www.golfvlaanderen.be) voor Senioren een aantal wedstrijden, waarvan de kalender ten gepaste tijde uithangt in uw clubhuis. U ziet meer dan voldoende kansen om als Senior uit te blinken.

AFTER GOLFSEASON

Om onze  golfslagen tijdens de winterperiode niet te verleren en deze  bij te schaven voor het komend seizoen, werd in 2013 met de ECLECTIC-competitie op Steenpoel gestart. Een boekje met 5 scorecards is hiervoor beschikbaar in het clubhuis. Tijdens de ‘overwinteringsperiode’ worden ook niet-golf activiteiten georganiseerd, denk maar aan de « WHIST CHALLENGE NELLY” (op zondagnamiddag), waarbij ook niet-golfspelende leden welkom zijn.

STILSTAAN IS ACHTERUIT GAAN!

Stilstaan is achteruit gaan en dat doen we op Steenpoel zeker niet. Integendeel wij hebben volgende doelstellingen voor ogen die we graag met en voor onze Senioren willen uitwerken:

  • Trainen met senioren: video-coaching sessies
  • Onderhoudstraining
  • Opwarmingsoefeningen
  • De golf swing-beweging: basis en vervolmaking
  • Het korte spel : beter scoren met approach en putting
  • Mental coaching
  • Rugscholing
  • H.B.O. – cursus
  • Golfcourse briefing
  • Uitbreiden van het bestaande aanbod van golfactiviteiten.

Voel je u geroepen om hieraan mee te werken of uw bijdrage te leveren neem dan contact op met onze Seniors Captain.

Scroll to top