Dresscode

Iedereen moet zich behaaglijk voelen in zijn of haar kledij maar zoals het hoort in de golfwereld dient een strikte dresscode te worden gerespecteerd. Aangezien onze golfclub “De Steenpoel” zich eveneens wenst te profileren als een degelijke en waardevolle golfclub en golfschool, dient ook in onze club, steeds met respect voor ieders eigenheid, de dresscode zowel door internen als externen nauwgezet te worden nagevolgd en dit ongeacht de ontspannen en familiale sfeer die de club hoog in het vaandel draagt.

Leden die niet de nodige aandacht aan deze dresscode besteden, kunnen door de club gevraagd worden gepaste kledij te dragen. Bij ontstentenis kan het lid verplicht worden de terreinen van de club onmiddellijk te verlaten.

De dresscode is onderhevig aan mogelijke wijzigingen die op elk ogenblik in voege kunnen treden, ook hiernaar dient elk lid zich aanstonds te schikken.

Hierbij een overzicht van de dresscode zowel voor vrouwen als mannen in verschillende situaties zoals tijdens de wedstrijden, in de club en bij de prijsuitreiking.

1. Tijdens de wedstrijden op de baan:

Dresscode voor dames:

Mogelijkheden zijn:

Een rok of korte rok met geïntegreerde shorts, golfbroek, golf short, polo met kraag met of zonder mouwen, kousen verplicht, golfschoenen of golfbotten met soft spikes of golfstuds, golfpet met klip naar voor gedragen of golfhoed.

Niet toegestaan zijn:

Topje, naveltruitje, minirok, denim jeans, blauwe jeans, trainingspak, combat- of baggybroek, strandkledij, sandalen, hoge hielen of slippers, crocs. Elke aanstootgevende kledij.

Dresscode voor heren:

Mogelijkheden zijn:

Polo met kraag en mouwen, golfbroek liefst tailored of 3/4 broek, liefst met riem, bermuda (tot max. 10 cm boven de knie), kousen of sokken verplicht, golfschoenen of golfbotten met soft spikes of golfstuds, golfpet met klip naar voor gedragen of golfhoed. De polo wordt in de broek gedragen.

Niet toegelaten zijn:

T-shirts, uit de broek hangende polo, voetbalkledij, shorts, denim jeans, blauwe jeans, trainingspak, combat- of baggybroek, strandkledij, sandalen of slippers, crocs. Elke aanstootgevende kledij.

2. In de club en het clubhuis

Van elk clublid wordt verwacht dat hij of zij zich op alle plaatsen binnen de club stijlvol kleedt. Jogging, pet, hoed, slippers, tongs en crocs horen helemaal niet binnen het clubhuis.

3. Tijdens prijsuitreikingen:

Spelers die zich niet houden aan de dresscode, zullen worden geweerd aan de prijzentafel.

Binnen de club:

Voor de dames: elegante en verzorgde stadskledij (zich omkleden, geen golfkledij).

Voor de heren en junioren vanaf 18 jaar: stadskledij vest, hemd met of zonder das, broek no blue jeans, stadsschoenen.

Junioren: onder 18 jaar: minimum een hemd, broek (geen blue jeans) en stadsschoenen.

Tijdens activiteiten op verplaatsing:

Bij uitstappen is de dresscode afhankelijk van de gebruiken van de bezochte club of deze vermeld door de organiserende instantie.

Steenpoel Golfclub & School verwacht dan ook van al haar leden een vlekkeloze naleving van de dresscode en een dito houding teneinde het positieve imago van de club overal uit te dragen.

Opmerking

Voor alle golfactiviteit met betrekking tot de leeftijd, telt de leeftijd bepaald door de federatie, te weten de leeftijd in de loop van het lopende kalender jaar.

Bij voorbeeld: een persoon geboren op 15/11/1990 zal voor de golffederatie 22 jaar zijn op 1/1/2012.

Scroll to top