12/10/2019 Shoot Out Men Kwart finale

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est DSCN0026-3-1024x768.jpg.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est P1060312-1-1024x768.jpg.

De Shoot Out, zeker een van de mooiste, zo niet de mooiste competitie!
Kwartfinales heren.
De kwartfinales worden gespeeld in twee pools van 8 golfers. Uit elke poule voegen 3 geselecteerden zich bij de vooraf gekwalificeerde spelers voor de halve finale.


Eerste poule
Frans (Jean-François Huget de organisator) verwelkomt de deelnemers enkele minuten voor 13:30 en legt de laatste instructies uit voordat de play-offs (zo kan met het stellen) beginnen.
Worden geëlimineerd in de Poule:

 1. Michel Maquestiau wordt uitgeschakeld tijdens de eerste hole. Hij speelt 6, 3 deelnemers spelen 3 en de anderen spelen 4.
  Zoals de traditie het wil krijgt de geëlimineerde een warm applaus.
 2. Op de tweede hole is het de beurt aan Philippe Van Tilborgh na het spelen van 5.
 3. Bij de derde hole verlaat Alain Draps na een barrage met Patrick Hannecart de wedstrijd. Patrick, die een antwoord heeft op alles, verklaart dat hij niet zal verliezen bij de barrages want hij heeft ervaring. Vorig jaar speelde hij 5 barrages die hij allemaal met brio won.
 4. Spijtig voor Patrick komt zijn uitspraak niet uit en moet hij op de volgende hole na een nieuwe barrage tegen Frank Van Lint de wedstrijd verlaten. Het was een barrage te ver! Zijn voorspelling was niet correct … Jammer, Patrick, je bent een goede speler en je brengt altijd een geweldige sfeer.
 5. De laatste die afvalt, is Alain Stubbe die tot nu toe het beste van alle deelnemers speelde. Eén fout en het is het einde van de deelname voor een zeer goede speler.
  Zijn dus geselecteerd: Frank Van Lint, Wim Claesen en José Iglésias

Tweede poule
Worden geëlimineerd in de Poule:

 1. Al bij de eerste hole hebben we een barrage. Walter Hendrickx en Daniel Abraham staan in het strijdperk, het is Daniel die als overwinnaar uit de confrontatie komt.
 2. Cissa heeft pech, hij is de enige die 6 speelt op deze tweede hole. Bedankt Cissa voor je deelname.
 3. William Watson en Daniel Abraham, ja het is terug Daniel! want beiden 5 speelden. Nogmaals is het Daniel die overleeft en de jonge en getalenteerde William is geëlimineerd.
 4. Frédéric Roïal is het volgende slachtoffer van een barrage met Joseph Loncin en François Deroubaix. Ze speelden allen 5 op deze hole. Bij de barrage legt Joseph zijn bal op maximaal 1 m van de green 9, Frédéric mist zijn approach maar rolt toch op de green op 3 meter van de vlag. François mist zijn volledig zijn approach, hij maakt zelfs een “double touch” (die sinds 2019 niet langer als een straf geldt) maar zijn bal rolt heel langzaam iets dichter bij de hole dan deze van Frederic. Het ligt soms in de details…
 5. Op de laatste hole vanaf afslag van hole 3 tot de green hole 1 raakt Fabien een tak en valt zijn bal in het water. Zijn tweede bal, een pracht van een shot, volgt ongeveer dezelfde lijn maar is moeilijk te spelen om een goede approach mogelijk te maken. Zijn approach is te kort en hij kan elke hoop vergeten door de selectie te geraken. Hij neemt zijn bal op en verlaat de Shoot Out met opgeheven hoofd, hij heeft maar één fout gemaakt!
  Zijn geselecteerd: Daniel Abraham, François Deroubaix en Joseph Loncin.
  Tot volgend jaar voor diegenen die niet zijn geslaagd. Rendez-vous op 20/1 aan de anderen voor de halve finales en de finale.
Scroll to top