05/05/2019 Ferrari Cup

De fel begeerde Ferrari Cup was weer aan de beurt en het was al het 16de jaar dat de familie Ferrari deze wedstrijd organiseerde.
Verleden jaar had het de ganse nacht geregend doch tegen de morgen waren de vlagen voorbij en kon André met een priem het overtollige water doen afvloeien. Dit jaar waren de goden opnieuw niet zo goed gezind en een deel van de wedstrijd kreeg te kampen met regen. Al bij al werd het enthousiasme niet getemperd en kon de wedstrijd ongestoord plaats vinden.
De traditionele toespraak van de voorzitter was eens temeer uitstekend. Ditmaal ging het over filmsterren en acteurs, de ene al bekender dan de andere, en hoe kon het anders… de mooiste vrouwen kwamen aan beurt (al waren ze stuk voor stuk donker van haar). Het is de evidentie zelf dat in een golfclub de bekendste golfers worden vernoemd en hier draaide het opnieuw rond Hilde en Guy. Wat een vergelijking! Altijd origineel en zeer goed aangebracht telkens met een vleugje mysterie en dikwijls in de tweede à derde graad.
De prijsuitreiking begon met de Ladies I.
Minke onze Ladies II Interclub captain kwam de trofee in ontvangst nemen. Het is met een bijzonder blij gezicht dat Guy haar alle eer aandeed, de ene zoen na de andere gevolgd door ho zo veel knuffels. De sfeer was onmiddellijk gezet en de familie kon blikken op alleen maar lachende toeschouwers. De Ferrari Trophy zal zoals bij Véronique Lechien waarschijnlijk op het salontafeltje ten toon worden gezet.
De eerste net prijs ging naar Marie-France Noulette en de tweede naar Sonia Van Den Brande. Beiden waren zeer opgetogen hun prijs in ontvangst te nemen.
Bij de Men I heeft Guillaume Cauvin opnieuw gewonnen met de eerste bruto prijs en zal weldra een uitbreiding moeten voorzien om alle trofeën te plaatsen. Na Guillaume was het de beurt aan Martin Verhesschen als eerste net om aan de prijzentafel te komen. Jean-François Huget was de volgende prijswinnaar en daarna hadden we nog Jovi Verstuyf die de derde net prijs op zijn naam schreef.
Leentje Willems, winnares bij Ladies II kon het niet geloven, zij stond te springen van blijdschap en herhaalde telkens “neen, dat kan niet”. Wel Leentje, dat is wel mogelijk! Als tweede winnares verwelkomden we Martine Verheyden.
Bij de Men II hadden we een “habitué” Filip Praet, het was zijn eerste Ferrari Trophy maar waarschijnlijk niet de laatste. Na Filip werd Patrick Demeulenaere aan de prijzentafel geroepen. Hij is ook een aankomende ster en zijn toetreden tot Men I zal niet lang meer op zich laten wachten.
Bij de Ferrari Cup wordt ook steeds een Junior beloond. Ditmaal was het opnieuw iemand van de familie Huget! Eerst de moeder Sonia, dan de vader Jean-François en nu de zoon William Huget. Ook hij werd beloond met de Ferrari Trophy.
Een laatste prijs werd verloot en deze ging naar een steeds golf optimist, vriendelijk en altijd aanwezige man, Jean Van Tricht!
Dan was het de beurt aan de speciale prijzen.
Een hole in one gemaakt door onze vriend Joseph Loncin. Joseph heeft een vest geleend om aan de prijzentafel te komen en daarom gaf hij zijn fles Cava aan het zoontje van Gregory Woumans. Een mooie geste!
De aanmoedigingsprijs kon niet ontbreken en bij wie paste hij het best? Nadine Van Den Elsen!
Nelly nog steeds op post na zovele jaren kreeg van de familie Ferrari een poster van een schilderij van Maurits aangeboden.
En als laatste speciale prijzen werden de mama’s en Krista in de bloemen gezet.
Een Ferrari Cup zonder het glas van de vriendschap bestaat niet! Dus een lekker glas wijn of bier werd aan alle aanwezigen aangeboden.
Cheers beste vrienden, jullie hebben onze dag gemaakt.

Scroll to top