20/10/2018 ShootOut Ladies


SHOOT OUT 2018

De lichting 2018 van de Shoot Out heeft eens te meer zijn deel emoties en suspense ingelost, zowel bij de Ladies als bij de Men!
SHOOT OUT LADIES

De ½ finale van zaterdagmorgen bracht al enkele verrassingen mee, de uitschakeling van twee van de speelsters met een hcp onder de 10: Nadine Mees (9.6) en Margaretha (9.3).
Anderzijds hadden we de speelsters met de hoogste hcp die zich hebben geplaatst voor de finale: Pauline Rimaux (18.0) en Julie Anne Huget (16.4). De toon was gezet, later zou blijken dat men rekening moest houden met de “rookies”! Maar ook met de super senioren Claudine en Bea… Anne Massaux, Sonia en Carine Van Dael lieten zich van hun beste kant zien op de laatste 5 holes door 14, 15 en 16 te spelen.
Na de sandwiches de finale!
Op de eerste hole na een barrage tussen 5 speelsters werd het fataal voor Pauline onze benjamin. Daarna was het Bea die de duimen legde tegen Carine op de volgende barrage. Dan was het Carole die werd uitgeschakeld op de green van hole 9 terwijl Anne haar spel goed in handen had en 3 speelde op deze hole van 154m! De barrage met 3 (Claudine, Julie Anne, Sonia) op de 4de hole toonde ons het kunnen van Julie Anne en Claudine, ditmaal ten nadele van Sonia (winnares van de eerste editie van de Ladies Shoot Out in 2011). De Shoot Out vergeeft geen enkele fout! Het bewijs door de uitschakeling van Claudine en Sabrina op de twee volgende holes, terwijl beiden hadden aangetoond de tred van de nog aanwezige speelsters aan te kunnen. De barrage met 3 op de 7de hole zal nog lang nazinderen bij Anne die dan toe de beste score had gemaakt door telkens de beste slagen uit te voeren! Het is de wrede wet van de Shoot Out doch ook de aantrekkelijkheid ervan… zolang men in de wedstrijd blijft…
Bij het aanvangen van de 8ste hole was het podium gekend: Carine, Sophie en Julie Anne… maar in welke volgorde? Een slag teveel voor Carine en ditmaal geen barrage voor zij die er reeds enkele had overleeft. Het is Sophie en Julie Anne die tegenover elkaar staan op deze laatste hole van 185m naar de green van hole 9… Sophie slaat haar eerste bal buiten! Julie Anne speelt de zekerheid door haar bal naar het midden van de baan te spelen. Sophie speelt haar tweede bal buiten! Zij speelt 7 vanaf de afslag, Sophie heeft begrepen dat zij dit jaar de Trofee, die zij 3 jaar (2012, 2013, 2014) na elkaar heeft gewonnen, ditmaal niet zal koesteren. Ten slotte zal zij 10 spelen terwijl Julie Anne rustig eindigt met 6 slagen.
Julie Anne (15 jaar) wordt aldus de jongste winnares van de Shoot Out Ladies. Julie Anne heeft tijdens de ganse Shoot Out over de deskundige raadgeving van haar caddie Lucky mogen beschikken. De ontspannen “coaching” van Lucky was niet vreemd aan de topprestatie van de jonge speelster die steeds met vertrouwen en glimlach de goede raad en de ervaring van haar mentor van de dag heeft gevolgd…
Een baan in perfecte staat, mooi weer, en een warme sfeer onder de deelneemsters… een Shoot Out van de beste cru!

Scroll to top