22/10/2017 Shoot out Men final

De aanwezige spelers:
Martin Verhesschen – Philip Van Tilborgh – Philippe Breuls – Jovi Verstuyf – Christian Van Der Gracht – Leo Pluvinage – Etienne Bosmans – Stéphane Javaux – Arno Ravijts – Guillaume Cauvin
Niet te vergeten: Philip, Christian, Léo, Étienne en Stéphane hebben zich via zowel de ¼ en de ½ gekwalificeerd. Hoedje af!
Bij de eerste hole moest Christian een barrage spelen tegen Leo die op de green van de 7 de winst in de wacht sleepte. Op hole 8 was het barrage met 5: Arno miste het enige schot van zijn Shoot Out … Op dit niveau wordt niets vergeven! Daarna was het Jovi die moest buigen voor een meesterlijke slag van Philippe op hole 6. De winnaar van drie shoot outs op een rij (2014, 2015 en 2016), moest ditmaal de relay-stok doorgeven, ondanks de uitstekende prestaties die hij tot nu toe heeft getoond. En opnieuw een barrage op hole 8! Het toont aan dat elke hole bitter werd betwist! Léo won deze keer tegen Stéphane, maar het lot nam weerwraak bij de volgende hole waar Leo zijn eerste slag miste en verder verloor door de volgende slagen eveneens te missen. Philippe Breuls speelde lichtjes te kort op de zeer technische green van 1 (88 m) en zijn approach bleef hangen in het gras en hierdoor miste hij de kans om verder deel te nemen aan de finale!
En hier komt de test van de “par 5” van de finale (afslag vanaf tapijt van hole 3 naar de green van hole 6 – 280 m in dog leg)! Étienne bevond zich op de green van hole 9, waardoor hem een delicate slag, die hij normaal zeer goed beheerst, moest spelen. Maar het is zonder rekening te houden met de 3 andere spelers … Martin speelt 4, Guillaume en Philip Van Tilborgh spelen 5 en Étienne’s score van 6 verhinderde hem het podium te bereiken.
We spelen opnieuw de green van hole 6. Geduchte “vrederechter” van 72 m met de bunkers en de out of bounds … De ballen van de 3 spelers liggen op de green, maar voor Martin was het zijn tweede bal, de eerste werd opgeslokt door de verschrikkelijke out of bounds. Martin speelde nog steeds 4 doch 1 slag te veel tegen de 3 van Philip en Guillaume.
Mano a mano! Philip en Guillaume strijden vanaf de green van hole 6 naar de green van hole 9 zijnde185 m. De 2 spelers slaagden er niet in hun eerste slag te spelen zoals gewenst: Philip te kort en bleef op het hoogste deel van de baan, terwijl Guillaume ver maar te veel links. De goden van golf waren hen gunstig gezind: Philip had met een slag van 120 m een opening tot de green van de 9 en Guillaume had een opening tussen de bomen met een kleine chip naar de green. Bij de derde slag waren de 2 ballen op de green en de 2 spelers maakten hun putt. Gelijk! We besloten om niet de klassieke barrage op de green van hole 9 te spelen maar om weer de green van hole 1 te spelen met een slag van 88 m die al eerder in de middag werd gespeeld. Philip was op het laagste deel van de green, Guillaume lag bovenaan en moest een kleine chip spelen die hij perfect uitvoerde. Opnieuw gelijk spel! Dan speelden ze de green van hole 1vanaf de fairway bij de bunker van hole 2. Opnieuw twee ballen op de green (deze spelers hadden stalen zenuwen!). Beide putts werden binnen gespeeld en we herbegonnen … Derde keer! Een barrage zou deze wedstrijd beëindigen, maar we besloten om de volgende hole vanaf de practice te spelen naar de green van hole 2. Deze hole van 200m naar de green van hole 2 maakte een einde aan Philippe’s hoop. Guillaume sloeg een bal die voorbij de green van hole 8 terecht kwam terwijl Philippe’s bal een tak raakte en onder de bomen viel. De tweede slag vanaf de practice, mede met de vettige grond, maakte dat de bal van Philippe niet over de afrastering van de practice geraakte. Philip gaf de hole aan Guillaume, die dankzij zijn zeer veilige spel en de perfecte controle van zijn zenuwen zijn tweede Shoot Out won.
Gefeliciteerd aan alle deelnemers aan deze finale, maar ook aan degenen die de 1/4 finale en de 1/2 finale hebben gespeeld. Alsnog bedankt aan allen, we hebben dankzij jullie een spannende Shoot Out beleefd!

Scroll to top