21/10/2017 Shootout Ladies FinalToen onze dames de finale van de Shoot Out begonnen was de zon ook van de partij. Nadje had geen zin als eerste af te slaan … en zeker niet als eerste te worden uitgeschakeld, wat het geval was toen zij haar tee shot miste. Op de tweede hole (Green 9) wisselden de scores van 3 voor Carole tot 6 voor Amelia, wat haar uitschakeling betekende, zoals ook voor Emma op de green van hole 5.

Het spel van de vierde hole was kenmerkend voor de bijzondere strategie van de Shoot Out. We speelden op dat ogenblik de green van hole 1 (een technische slag van 88 m). De bal van Carine belandde in de bunker en die van Ann Marie belandde op het gras voor de treden van de afslag van hole 9. Ann Marie had meerdere slagen nodig voordat ze uiteindelijk op de green lag. Carine speelde vanuit de bunker: 1 slag + 1 slag + 1 slag die de bal out of bounds stuurde… en Carine haalde de green in 6 slagen. Ann Marie’s bal raakte op de green, maar haar bal rolde naar beneden. Een putt die opnieuw naar beneden rolde, een andere op het plateau, en dan … nou ja, Ann Marie speelde 9, terwijl Carine eindigde met 8! Zou Ann Marie haar tweede slag naar de green gespeeld hebben zonder zich te bekommeren of de bal zou rollen tot aan de lage kant van de green dan zou de deelname van Carine hier eindigen …
Op de volgende hole, is het Sonia die moest afhaken. Zij die eerste was op de eerste editie van de Shoot Out dames in 2011 moest de andere speelsters laten verder strijden …
De barrage op de green van de 6 was fataal voor Margaretha, zij werd geconfronteerd met Nadine Capelle en Claudine.
Carole miste haar afslag op de volgende hole en moest buigen voor de drie andere speelsters die elk 3 speelden.
Het podium was gekend: Nadine, Claudine en Carine … Was er een speciale magie voor deze drie namen die eindigen op “ine”?
Ze speelden de green van hole 6 (148 m). Een slag teveel voor Nadine, en ze moest genoegen nemen met de 3e plaats.
Terug naar de green van hole 9 (185 m) over de ganse baan. De bal van Claudine werd onweerstaanbaar aangetrokken door de den, die al veel moeilijkheden veroorzaakte voor zoveel spelers en speelsters! Wanneer Claudine erin slaagde om weg te geraken, vermoedde zij reeds dat het nutteloos was om te hopen deze shoot out nog te winnen. Carine kon eenvoudig ervoor zorgen de hole in 4 te voltooien om de Shoot Out te winnen!

Dank u, lieve dames! Eens temeer hebben jullie ons doen trillen! Vele emoties waren op de afspraak, zowel voor diegenen die werden uitgeschakeld als voor diegenen die vochten om niet uitgeschakeld te worden, alsook voor de toeschouwers die van jullie fair-play en jullie golfvaardigheid hebben genoten tijdens deze wedstrijd.

Thumbs up, dames!

Scroll to top