27/08/2016 De Splenter Prize NL

Pierpont, op een drie kwartier rijden van Steenpoel werd door Christian De Splenter uitgekozen voor het houden van zijn jaarlijkse prijs. Al heel vroeg ‘s ochtends steeg de thermometer tot een zekere hoogte, het zou helemaal niet verbeteren tijdens de competitie.

Onder een zinderende zon werd het startsein op hole 1 gegeven.  Een scramble met twee en iedereen doet zijn best om de hoogste cijfers te halen. De weinige palmbomen rond de baan lokten de spelers naar een koele drank maar het was helaas een luchtspiegeling (fata morgana). Vlug even de elektrische kameel aanporren en opnieuw op de baan. Na enkele uren onder de tropische zon en soms met de voeten in het zand komen we uitgedroogd aan het clubhuis van Pierpont. Een “chose”, pintje en dan nog en 1/2L pintje hielpen de dorstigen te laven. Volgende keer schakelen we het syndicaat in want onder dergelijke temperaturen “werken” is niet menselijk.

Maar niet geklaagd, Christiaan brengt er de sfeer in, zijn lach buldert tot op de afslag van hole 8 (dixit Andrew).

Eens iedereen is aangekomen, gaat men richting Steenpoel waar de prijsuitreiking plaatsvindt. Christian heeft voor de winnaars van de scramble een golfzak, een sandwedge en balletjes voorzien. Na de prijsuitreiking biedt hij iedereen een aperitief en een paella aan. De temperatuur is gezakt en de avond verloopt sfeervol. Iedereen is meer dan tevreden.

Hartelijk dank aan Christian en Ingrid voor zo’n uitzonderlijke sponsoring. Steenpoel heeft heel veel geluk zulke gulle en “club minded” sponsors te hebben.

Scroll to top