21/08/2020 Sud-Est Steenpoel vs Five Nations 1/2 finale

Etienne & Edward spelen samen tegen de ervaren en voormalig single hdc Willi (hdc 12,4) en Philippe (hdc 13,3).
Ze starten zeer goed met PAR van Etienne op hole 1, samen PAR op hole 2 en PAR van Edward op hole 3 = resultaat 2 UP.
Bogey op hole 4 maar niet erg, tegenstander doet niet beter. Op hole 5, 6 en 7 spelen we samen steeds PAR. We blijven 2 UP want de tegenstander speelt birdie op hole 5 maar ook bogey op hole 7. Op hole 8 en 9 laten we het echter liggen om de heenronde te winnen en verliezen nipt beide holes -> SQUARE.

De retour wordt op hole 10 slecht gestart door beide teams, tot hole 15 spelen we +1 en toch staan we 1 Down !

Op hole 16 lukt Edward een prachtige birdie na een super drive en een approach op 1m van de vlag om terug square te komen. De winst zit er nu echt in.

Op hole 17 heeft Edward als enige een stroke en slaat een prachtige afslag iets links van de fairway waar de slope normaal gezien de ballen terug doet komen naar de fairway. Zijn bal blijft echter op flank van een heuveltje in de rough liggen en had beter verdient.
Etienne kan na een goede afslag en een prachtige hybride slag de bal op de pre green leggen en speelt PAR. Philippe doet echter net hetzelfde en nog steeds square na hole 17.

Hole 18 PAR 5 beslist alles. Etienne en Edward hebben beide een goede afslag en we hebben een voordeel want beide tegenstanders liggen links in de rough met de enige boom van de baan deels voor hen. Ze plaatsen zich terug naar de fairway met zeer goede slagen maar Etienne ligt na een prachtige approach als enige in 3 op de green op ca. 3,5m van de hole.
Philippe komt op de green in 4 met een put van 7 à 8 meter en natuurlijk holed hij deze uit -> PAR.
Etienne moet nu birdie maken om de wedstrijd te winnen. Zijn put van ca. 3,5m volgt mooi de lichte helling van rechts naar links en stopt op 2cm naast de hole -> PAR en SQUARE.
Etienne en Edward spelen samen 11 PARs en 1 Birdie maar kunnen toch de wedstrijd niet winnend afsluiten.

Vermits Stéphane en Carole de OUT verliezen met 4 DOWN en de IN winnen met 1 UP is de overwinning voor FIVE NATIONS.

Scroll to top