16/04/2020 Zware werken en investeringen te Steenpoel

Beste leden,

We weten dat jullie het golfen mist … wij ook!
Maar door het nuttige te combineren met het “onaangename” is de Steenpoel begonnen met zeer grote werken op de baan. (de foto’s zijn beschikbaar op de members place).
Het was de afzondering die het mogelijk maakte om werken van deze omvang uit te voeren. In geen geval hadden we ze tijdens het seizoen kunnen uitvoeren in aanwezigheid van de spelers en de vele competities die door onze kalender worden aangeboden. Grote machines en zware investeringen maakten het mogelijk de golfbaan volledig in conditie te brengen. Houd er echter rekening mee dat het gebruik van deze zware voertuigen op sommige plaatsen het gras heeft beschadigd. Deze plaatsen werden doorgezaaid en dagelijks bewaterd. De jonge scheuten moeten nog worden beschermd, maar dit zal tegen het einde van de opsluiting een feit zijn.
Alle greens zijn behandeld, holes 2, 5 en 6 zijn volledig vernieuwd. Holes 2 en 6 zijn vergroot en kunnen profiteren van de zon dankzij het snoeien van sommige bomen en struikgewas die te dicht tegen de greens waren geplant.
De zeer grote boom bij hole 6 werd omgehakt, hij was aangetast door wormen en vormde een gevaar voor de toekomst. Toegang tot de green wordt gemakkelijker, maar maak je geen zorgen, er is een oplossing aan de gang om de par 4 als par 4 te behouden!
De driving range is uitzonderlijk groen, nog nooit zo mooi geweest. Afstandsindicatoren zijn elke 50 m geïnstalleerd. Misschien, maar het is nog niet zeker, worden zandeilanden gemaakt die het mogelijk maken dropshots te oefenen (te bespreken met de Directie).
Wat zou een golfbaan zijn zonder puttinggreen en clubhuis?
U beslist, maar de putting green en de approachgreen zijn in uitstekende staat. Het clubhuis en het terras werden onder handen genomen en zijn volledig schoongemaakt.
Nu de baan en de omgeving zijn hersteld, resteert alleen de toestemming van de autoriteiten te verkrijgen om voorzichtig te beginnen met het einde van de afzondering in te luiden.
We zetten het werk verder en wensen dat u in goede gezond bent en blijft, wees voorzichtig “TAKE CARE”.

De Directie
Michel Goor President, Denis De Dycker Kapitein, Andrew Watson Sportdirecteur en secretaris
De eigenaren: Serge Groulus, Eric De Plecker, Wilfried Lauwers

Scroll to top