16/03/2020 Corona last update

MOMENTEEL GEEN VERSOEPELING

Maandag 16/1 is er overleg geweest binnen de Nationale Veiligheidsraad ivm buitensporten. Ons voorstel om ‘vrij golfen’ mét voorwaarden toe te laten zijn daar besproken.

De beslissing van de crisis cel is duidelijk : er is geen versoepeling mogelijk, integendeel!

Ook publieke domeinen (van oa. sport Vlaanderen zelf) worden zoveel mogelijk afgesloten én voor de wielertoeristen komt er een ontradingscampagne om in groep te fietsen.

Ze namen deze beslissing enerzijds omdat iedereen Covid19 serieus moet nemen, alleen door alle sociale contacten te beperken kan deze epidemie ingedijkt worden, en anderzijds omdat handhaving van een eventuele versoepeling niet te controleren valt. En jammer genoeg heeft iedereen, ook de overheden, moeten vaststellen dat er clubs waren die zelfs zondag nog opengesteld werden.

We hebben vanuit Golf Vlaanderen aangedrongen dat de communicatie van iedereen (ook de corona hulplijn, fod volksgezondheid, https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/) goed afgestemd is op elkaar zodat er geen enkele dubbelzinnigheid kan zijn.

Morgen is er overleg tussen de drie voorzitters van de federaties om er oa. voor te zorgen dat deze richtlijnen gevolgd zal worden in gans België.

Scroll to top