31/10/2019 Seniors Day Challenge Anneke.

Een dag uit de duizend, zon en niet te warm, de 4 kandidaten op de eerste plaats van de Challenge werden door Daniel in de eerste flight geplaatst.
Het zijn Daniel Abraham, Joseph Loncin, Stéphane Javaux en Denis De Dycker die allen het beste

van zich moeten geven om te scoren op de finale van de Challenge Anneke. Gezien de staat van de baan, wegens de regen van de vorige dag en nacht, wordt prioriteit gegeven aan ball placing. De vier concurrenten slaan af en Joseph legt zijn bal in de bunker van hole 1. Iedereen dacht dat hij er niet onmiddellijk zou in slagen uit de bunker te komen, maar wonder boven wonder slaagde hij erin met een meesterlijke slag de bal naast de vlag te leggen en Par te spelen. De andere drie doen niet onder en spelen eveneens Par. Bij de tweede hole maakt Joseph Par en de andere 3 een bogey, triestig! We spelen hole 3 boven de poel… van Steenpoel! Hetzelfde scenario wordt herhaald, Joseph 3 en de anderen 4. “Potverdikke” hij is bijzonder sterk, onze vriend Joseph. Het spel is spannend, bij hole 4 maakt Denis birdie en herhaalt hetzelfde bij hole 5. Joseph maakt echter een bogey en Par, Stéphane en Daniel maken elk keer op keer Par. Op hole 7 maakt Stéphane een birdie terwijl Joseph dit keer een dubbele bogey speelt. Joseph herhaalt een dubbele bogey op hole 8 terwijl Stéphane de druk handhaaft door een tweede birdie toe te voegen. Daniel is regelmatig, hij maakt 7 Pars en 2 bogeys op de eerste 9 holes. Bij de retour is het Denis die de mist in gaat en zet een kruis door 4 maal in de bunker te spelen! Shame on him!
Vervolgens worden vanaf hole 14 twee opmerkelijke scores gemaakt! Een hole in one voor Stéphane op de 14 en een Eagle op de hole 15 voor Denis. Op de retour spelen Daniel en Joseph iets minder goed, voor Daniel zijn het 4 Pars en 5 bogeys. Joseph maakt 5 Pars, 3 bogeys en helaas een dubbele bogey. De laatste twee holes van de baan zijn niet gunstig voor Denis noch Stéphane, ze spelen bogey op de laatste twee holes. Door twee “gratten » verliest Denis twee punten om de overwinning binnen te halen. Jammer want het was een kans om 39 Stblf. te maken en Stéphane te verslaan die 38 Stblf. maakt.
Cat I Men
Uiteindelijk was het Stéphane die het beste speelde, hij won de uitdaging tegen Joseph (eerste en tweede plaats in de Challenge), maakte een hole in one (een fles Cava) en won de competitie van de dag. Denis is tweede voor de senior competitie en 3e in de Anneke Challenge. Joseph behoudt zijn tweede plaats in de Anneke Challenge.
Leuke competitie jongens.
Tijdens de prijsuitreiking begeeft Stéphane zich drie maal naar de prijstafel want hij maakte een uitzonderlijke wedstrijd.
Bij de Ladies I wint Liliane de competitie met 36 Stblf. De tweede is Bea Grupping die ondanks haar hoge leeftijd nog steeds op de voorgrond treedt, ze speelt 32 Stblf.
De Anneke Challenge wordt gewonnen door Nadine Mees, gevolgd door Amélia en Liliane.
In Cat II Ladies is het Josée Demol die als eerste eindigt, Nadine Verboogen is tweede.
De Anneke Challenge gaat naar Malou, gevolgd door Nadine Verboogen en Martine Verheyden.
In de Cat Men II is het Koen Thysens, de schoonzoon van Josée, die de palm wint met 39 Stblf., dan is het de beurt aan een opkomende ster Patrick Bride die eindigt met 37 Stblf. en JC Swolfs die ook 37 Stblf. speelt.
Voor de Anneke Challenge is het Patrick Bride die eerst is, dan J-C Swolfs en daarna Bruno Borsellini.
Nogmaals bedankt aan de sponsor Anneke en Stéphane Lanfranchi.
Prettige eindejaarsfeesten en tot volgend seizoen voor nieuwe avonturen.

Scroll to top