Interclubs seniors 2019 (tussen scores)

Het is zo ver!
We speelden onze derde interclubwedstrijd tegen Louvain la Neuve, die ook 2 overwinningen op haar naam had staan. We moesten ze verslaan zodat we als eerste in de poule konden eindigen.
Opdracht werd volbracht en dit op de schitterendste wijze met een score om U tegen te zeggen. Zij hadden niet de moeite genomen de baan te verkennen, wat een fout was die hen fataal werd …

  • Patje en Philip leidden 4 ups op hole 12 en hun tegenstanders besloten de handschoen te gooien …;
  • Denis en Edward leidden hun wedstrijd van start tot finish om 5 up en 4 to go te winnen;
  • Étienne en Stéphane wonnen de eerste hole en bleven op 1up tot hole 12, daarna drukten ze het gaspedaal in en wonnen 3 holes op rij om te eindigen op de score van 4 up en 3 to go.

Maar al bij onze eerste ontmoeting te Keerbergen tegen De Kempense werd de toon gegeven:

  • Patje en Philip wonnen 2 en 1 zonder zich zorgen te maken;
  • Denis en Etienne freewheelden om 5 en 4 te eindigen;
  • Stéphane en Frans, onze twee ‘djeuns’, wonnen ook 2 en 1.

Ik was niet aanwezig in Bercuit toen we tegen Damme speelden, maar het staat los van het feit dat we de kans hebben gemist om de ‘Grand Slam’ te doen, dat wil zeggen 9 overwinningen in 9 wedstrijden , maar het was op een haartje, dat Denis en Edward de ultieme hole 18 verloren.

  • Patje en Philip wonnen 2 en 1;
  • Denis en Edward verloren op de achttiende hole (1 down);
  • Étienne en Stéphane wonnen ook 2 en 1.

Damme verloor drie keer met een score van 2-1, maar het bleek dat dit de club was die ons de meeste problemen gaf. Het Kempense team leek al ongemotiveerd aan het begin van de 9 laatste holes … Wat Louvain La Neuve betreft, leek het erop dat, ondanks hun 2 overwinningen, hun spelers al van tevoren verslagen waren … Het is niet bij Steenpoel dat een team opgeeft bij 4 down als er nog 6 holes te spelen zijn! Frans, onze interim-captain, sprak in zijn e-mail over de strijdlust van onze spelers en benadrukte ook dat vechtlust en fair play deel uitmaakt van ons handelsmerk.
Ik denk dat onze vastberadenheid onze tegenstanders enigszins ontmoedigden …

Kortom, een prachtige campagne tussen senioren met als bonus de upgrade van divisie 4 naar divisie 3 en de mogelijkheid om de kampioenstitel van de divisie te winnen indien we aanstaande woensdag Rigenée verslaan te Naxhelet!

Bedankt aan de spelers en ook de morele steun van Frans en Véronique …

Spelers (in alfabetische volgorde van voornaam):

Denis De Dycker – Edward Raspé – Etienne Bosmans – Frans (Jean-François Huget) – Patrick De Voster – Philip Van Tilborgh – Stéphane Javaux.

Frans, die ik bedank voor zijn zeer efficiënt kapiteinschap te Bercuit en zijn begeleiding te Andenne, en Véronique Lechien die ondanks de regen toch aanwezig was om ons te ondersteunen …

Uw zeer tevreden Interclub Captain
Roger Ackermans

Scroll to top