07/08/2019 SST Finale Steenpoel Vs Wellington at Puurs

Het was mooi weer en de zon stond hoog aan de hemel toen wij op de parking aankwamen. De meteo vooruitzichten sprak over regen in de namiddag maar dat kon niet deren we zullen wel zien hoe het verloopt.
Er was cake en koffie voor de deelnemers, op het secretariaat kreeg je een jeton voor het krijgen van oefenballen. De meesten van ons gingen even opwarmen maar anderen wilden hun kruid nog niet verschieten.
Wellington had een pak hoge handicaps gedelegeerd, dit leidde tot grote ongerustheid bij Steenpoel. Het aantal strokes in sommige flights was indrukwekkend en Steenpoel heeft de berekening van hat aantal strokes dan eventjes manueel over gedaan. Alles bleek te kloppen behalve voor één flight waar Steenpoel 2 strokes moest krijgen ipv nul en Wellington 6 strokes ipv 4.
Het was Fred die na een korte briefing het signaal gaf voor het vertrek. We spelen shotgun 4BBB matchplay.
De spelers begaven zich naar hun afslagplaats en de wedstrijd begon.
Puur is geen eenvoudige golfbaan, vooral niet met wind. De bunkers zijn niet diep maar erin liggen is altijd vervelend en het kost één slag meer. Veel water is er niet maar persoonlijk heb ik er drie ballen in verloren (op hole 2, en hole 3 tweemaal). De bossen hebben een extra aantrekkingskracht, de grachten nemen ook deel aan de moeilijkheid de greens te bereiken, maar geen probleem het lukt wel.
Naar gelang de wedstrijd vorderde kregen we links en rechts informatie betreffende de uitslag van andere teams, het bleek helemaal niet in het voordeel van Steenpoel uit te draaien. Niet getreurd we doen verder!
De laatste twee holes werden onder een dreigende hemel gespeeld, het scheelde niet veel of het regende maar Sint Pieter hield de sluizen gesloten.
Dan maar op naar het clubhuis, iedereen was gespannen om de uitslag te kennen.
Het was Fred die aan het roer stond en hij besprak de uitslagen, beetje bij beetje om de spanning op te drijven.
• Steenpoel wint
• Wellington wint
• Wellington wint
• Wellington wint
• Wellington wint
Dat ziet er niet goed uit voor Steenpoel!
• Steenpoel wint
• Steenpoel wint
• Steenpoel wint
Oef, het gaat al beter, maar wie heeft uiteindelijk dan gewonnen?
De Fred hield er nog even de spanning in:
• Wellington 10 Ups…en…
• Steenpoel 15 Ups
Het was op het randje maar Steenpoel heeft gewonnen, deze wedstrijd was een revanche want Steenpoel werd verleden jaar naar de tweede plaats verwezen.
Na enkele glazen waaronder één aangeboden door het management werd de soep opgediend, een zeer lekkere tomaten soep, met brood en boter.
Daarna kregen we stoofvlees met frieten en mayonaise zoals het bij echte Belgen hoort. Als laatste werd nog de koffie aangeboden.
Tijdens de maaltijd werd de ganse wedstrijd nog even over gedaan. Er heerste een geweldige sfeer, er werd gelachen en geklonken tot we noodzakelijker wijze huiswaarts moesten keren.
Beste Wellington vrienden, we hopen jullie volgend jaar opnieuw te ontmoeten voor “La Belle”.
Cheers allen en goede thuiskomst

Scroll to top