Uitzonderlijke prestatie van de Ladies III

De 3 interclubdagen van de Ladies III waren zeer emotioneel en intens.
Met het vertrek van Anne M. en Carole naar de hogere categorie was de opdracht van de Ladies III in Div 2 een echte uitdaging.
De nog steeds onaangetaste team spirit maakte dat de speelsters hun beste golf zouden brengen.
De eerste dag tegen De Kluizen : opdracht volbracht met een mooie 4-1 score.
De tweede dag tegen Oostende werd de match bijzonder spannend tot op hole 18 voor Amélia, Mireille en zelfs een play-off voor Véronique! De caddies en de supporters hebben ademloos tot de laatste minuut toegekeken en ten slotte werd het Oostende die de match met 3-2 won.
De derde dag tegen l’Empereur was van het grootste belang voor de eindoverwinning. Men moest deze ploeg, waarvan de vermaardheid algemeen bekend is en die al twee winnende punten had, overwinnen.
Onze Ladies, door hun captain Gerda opgepept tot in de kleinste teentjes, lieten zich niet onder de indruk brengen door speelsters die op papier een betere hcp hadden. Zij waren op de hoogte van de verwachtingen en het was uiteindelijk Mireille die de overwinning heeft bezorgd door haar tegenstandster te kloppen op hole 16 na een winnende putt.
Daar Steenpoel nu ook twee winnende punten had en Steenpoel l’Empereur had verslagen met 3-2, werden de Steenpoel Ladies eersten van de Divisie en bij gevolg … de Graal! Kampioen van de divisie en op naar de eerste divisie. Een nooit geziene uitslag in de geschiedenis van de Steenpoel Ladies. Een bijzondere vermelding voor Sonia die haar drie matchen met brio heeft gewonnen.
Er is een nacht over gegaan om deze overwinning te verwerken, maar wat zijn we fier over de afgelopen weg van de laatste jaren.
Nog een grote bravo aan alle speelsters en hun captain, aan de trouwe caddies en aan alle supporters die onze Ladies een riem onder het hart hebben gestoken.
Jeanine

Scroll to top