10/09/2017 Golf Store Brussels Prize


Alweer een trouwe sponsor. Het is het vierde jaar op rij dat Andy Poot een wedstrijd op Steenpoel sponsort. Samen met zijn zoontje en dochtertje zorgde hij voor het uitreiken van de prijzen. De prijs bestond uit een doos zeer goede ballen en een cadeaubon om U tegen te zeggen!
Om 9u ging de wedstrijd van start en men vreesde voor regen en wind maar niets was minder waar. Soms kwam er eens een vlaagje maar dat was helemaal niet van invloed op het spel. Daarentegen was de kilte van de lucht en de rijm op de greens wel een factor waarmee rekening moest gehouden worden. De vlucht van de ballen was verre van de verwachte lengte, hetzelfde overkwam de spelers op de greens. Om de bal voldoende ver te krijgen en de dauw te overwinnen diende men een goede duw aan de bal te geven.
De eerste ronde zat er al gauw op maar het tweede deel ging iets trager. Na 2u30 stonden we al van een warm drankje te genietend in het clubhuis.
Rond 18u15 kwamen de laatsten van de 89 ingeschreven deelnemers binnen en kon men de wedstrijd afsluiten.
Zoals meestal kon verwacht worden van sommige verwoede vakantiegolfspelers waren enkele scores duidelijk aan de hoge kant.
Bij Ladies I was het Hilde die met 40 Stblf en met een HCP-daling van -1,2 de eerste prijs weg kaapte. Zij werd gevolgd door Sonia met 37 Stblf en Carole met 35 Stblf
Bij Men I ging de brutoprijs naar Arno Ravijts met 57 brut. Hij speelde 41 Stblf en zijn HCP gaat met -0,5 naar beneden (3,3). Maxime kon niet onderdoen en speelde 55 net en 40 Stblf wat hem met een HCP verbetering van -0,4 op een nieuwe HCP van 3,7 bracht. Alain De Visscher heeft 56 net gespeeld en zijn HCP met -0,2 op 2 gebracht. Denis heeft met 57 net zijn HCP op 3,5 gebracht.
Wie wenst deel te nemen aan de kwalificatie voor de “Shoot Out” zal over goede kaarten moeten beschikken want de cut ligt bijzonder laag dit jaar!
Bij Ladies II kwamen Nadine Verboogen en Julie-Anne Huget aan de prijzentafel.
Bij Men II werd het Brent die met 38 Stblf zijn HCP verbeterde met -0,6 en zal vanaf nu op 17,7 spelen. Alain Draps werd de volgende die aan de prijzentafel werd uitgenodigd. Hij verbeterde zijn HCP niet maar is met een HCP van 9,7 niet ver meer weg van de categorie Men I.
Andy was nog niet uitgeteld want er volgde nog een nearest to the pin voor Ladies en voor Men. Het zijn Carole met 2,55m bij de Ladies en Maxime met 51 cm bij de Men die de prijs in ontvangst namen.
Het is nog niet alles!
Er werden drie prijzen verloot:
• Michel Marote
• Philippe Devos
• Martin Verhesschen
EN ALS TOETJE! Nog het glas van de vriendschap aangeboden door Golf Store Brussels!
Hartelijk dank aan de gulle sponsor, santé iedereen. Om van de sfeer te genieten ga naar de “member space” op de website van Steenpoel en geniet van de foto’s.

Scroll to top